замръЗна нафтата-Угаснах-какво да й наливам???
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: замръна нафтата-огаснах-какво да й наливам???
Погледни си подгревните свещи/Акумолатор/Стартер-закачи я на ваг ком за анализ-ще си каже мъката:иначе само догатки-не я пали по инерция не е добре да не ти прескочи зъб и да ти обърка центровката.Успех
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
благодаря за информацията колеги. Относно добавката - сетих се затова, но пълних до горе и не знаех колко литра ще събера, а то нали си има значение. Относно диагностиката - вчера запали и студена, с малко повече зор и като понатисна газта.
-
- Автомобил:
- Двигател:
fantasy_boy написа:благодаря за информацията колеги. Относно добавката - сетих се затова, но пълних до горе и не знаех колко литра ще събера, а то нали си има значение. Относно диагностиката - вчера запали и студена, с малко повече зор и като понатисна газта.
С кой мотор си, как ще натискаш газта бе, мойта 1.9 ТДИ, на -20 от 1 оборот си пали.
- Legolas
- Автомобил: GOLF 4 1.8T GTI
- Двигател: AGU
За да не замръзне нафтата по време на движение е по-добре да е по-малко. Помпата подава нафта към дюзите, но част от нафтата или по-точно по-голяма част от нафтата остава излишна и не се впръсква в двигателя а по маркучетата за излишна нафта се връща в резервоара вече загрята и с тази си топлина стопля нафтата в резервоара. Затова не пълнете до горе резервоарите зимата. Качеството на нафтите по различните бензиностанции очевидно е различна. За момента аз си карам със Ромпетрол, миналата и тази година в най-големите студове голата пали максимум от 2-рия оборот при положение, че имам леко пикаеща дюза. Колата стои отвън на студът няма гараж затрупана в сняг примерно обледяла цялата и т.н.. Все още не знам какво е да ти замръзне нафтата.
Колата е 1.9ТДИ AHU

- HeadshooteR
- Автомобил:
- Двигател:
Legolas написа:За да не замръзне нафтата по време на движение е по-добре да е по-малко. Помпата подава нафта към дюзите, но част от нафтата или по-точно по-голяма част от нафтата остава излишна и не се впръсква в двигателя а по маркучетата за излишна нафта се връща в резервоара вече загрята и с тази си топлина стопля нафтата в резервоара. Затова не пълнете до горе резервоарите зимата. Качеството на нафтите по различните бензиностанции очевидно е различна. За момента аз си карам със Ромпетрол, миналата и тази година в най-големите студове голата пали максимум от 2-рия оборот при положение, че имам леко пикаеща дюза. Колата стои отвън на студът няма гараж затрупана в сняг примерно обледяла цялата и т.н.. Все още не знам какво е да ти замръзне нафтата.Колата е 1.9ТДИ AHU
Колега аз не съм на това мнение защото на нафтовия филтър имаш клапан който връща връщащата нафта във филтъра и ми се струва , че единствено когато филтъра е пълен тогава отива към резервоара нафта. От което можем да предположим , че идващата нафта по маркучите под купето е във вид на боза и в следствие на обдухването със студения въздух замръзва още там .
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, май проблема ни е другаде - нека да не търсим чак толкова конструктивни и инженерни недостатъци - обратна нафта и т.н. ... На немците просто им е убягнал един тънък момент - БЪЛГАРСКИЯТ синдром за бързо и безболезнено забогатяване: те от къде да знаят, че нашите горива, ако мога така да ги нарека, си съдържат такова количество вода и парафин, че ако направят един анализ, ще си скъсат дипломите. Вече трябва да произвеждат специална партида автомобили за БЪЛГАРСКИЯТ пазар:
с две думи компот да му налееш ==пак да върви...Поздрави.

- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
salama написа:Колеги,май проблема ни е другаде-нека да не търсим чак толкова конструктивни и енжинерни недостатъци-обратна нафта и тн.
Точно трябва да търсим недостатъците на тези толкова важни неща.
Защото какво става ако ни замръзне нафтата по време на път в горивния филтър?
Опел имат филтър, който подгрява нафтата. Колкото и да плюем опелите, това инженерно решение е перфектно за зимата.
Миналата година взех един счупен такъв и се опитах да го нагодя за голфа. Оказа се прекалено много играчка.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Общо взето немския инженер е направил тези мотори да работят с нафта, но не знаел че щели да се продават и в бг.,така че той не е глупав да създаде система за подгрев на нашата боза, която тази година си наливаме вместо нафта. Миналата година защо не замръзнах ? При условие, че когато съм в бг. винаги наливам само от едно и също OMV :и тогава имаше много под нулата...?OMV ли? Да ме хванат за салама - от бензиностанцията на село ще зареждам, където знам, че в горивото има всичко друго, но не и нафта...,ама на OMV мога само на детето ми сладолед да купя.OMV-тази година се "насраха". Не аз съм фактора - с мен или без мен те няма да фалират, но нямам намерение да си е_а магарето някъде по магистралите, не дай си боже и детето да е с мен...Извинявам се предварително, ако съм засегнал някого с мнението си - нищо лично към никого. Просто едно мнение на препатил от Евро стандартите на OMV.Поздрави.
- vladko1001
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: замръЗна нафтата-Угаснах-какво да й наливам???
батко владко шунтира байпасния клапан на гор. филтър на поло 1,4 чист "дрисел"
и пост. има топла нафта в резервоара - зима и лято 

На мен за толкова години не ми е замръзвала никога (нямам гараж). Слагам само Алпин дизел и Castrol TDA и пали от раз независимо от температурите. Гледам също да зареждам само от едни и същи "доказали" се бензиностанции, въпреки че никога не знаеш...
Като начало можеш да поставиш бутилка или две гореща вода в двигателното отделение и да затвориш капака да отпусне малко.
Върни се в “Дизелови агрегати”