лампата за вода пасат Б3
- vladimir666
- Автомобил:
- Двигател:
лампата за вода пасат Б3
Колеги на мен лампата за водата не спира да мига а датчика работи?
Последна промяна от vladimir666 на Пон 22 фев 2010 14:15, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: лампата за вода пасат Б3
Колего
, кажи на какво лампата свети а датчика работи...

- vladimir666
- Автомобил:
- Двигател:
на таблото червената лампа (за водата)
- danielmihov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Кой датчик мига и коя лампа е спряла да работи не можах да разбера 

- vladimir666
- Автомобил:
- Двигател:
значи като дадеш на контакт, на таблото ти светят лапичка за (акомолатор , масло ,вода),след което пала лампите за (масло и акомолатор)гаснат,а тази за водата продулйава да ми мига постоянно,гледам казанчето за водата е пълно с течност а лампичката не гасне.Проверил съм кабелите са добре не дават на късо.И мислч да си взимам ново табло ама ми искат за 2-ра къка 70лв по моргите.Кво да права?
- suba
- Автомобил: AUDI А6
- Двигател: APS
Та тая лампа мига при две положения:
-колата прегрява
-паднало ти е нивото на антифриза в казанчето.
Ако не е нито едно от двете търси проблема по ел. инсталацията.Успех
-колата прегрява
-паднало ти е нивото на антифриза в казанчето.
Ако не е нито едно от двете търси проблема по ел. инсталацията.Успех
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Как разбра, че датчика работи? За датчика в разширителния съд ли говориш? И при мен е така, всичко е наред с нивото на антифриза, но в началото като е студена колата си мига. Като загрее малко спира да мига. Мисля, че датчика в казанчето може би е замърсен с разни мизерии, но това особено не ми пречи, свикнал съм му на номерата и си карам така. Някой ако има идеи да дава акъл.
- vladimir666
- Автомобил:
- Двигател:
с уред го мерихме и работи дава контакт не е изгорял.а водата изчезва ли ви много често при редовно каране секи ден около 30км градско тук там извън града на около 400-500 км доливам около 500г антифриз.маслото си е черно сичко си е ок но антифриза се губи.от какво мойе да е?
наи вероятно имаш мизерии в казанчето да го измиеш с обезмаслител отвътре
- valioboy
- Автомобил:
- Двигател:
Ами колега по твоите сметки на 10хил.км. трябва да долеееш.... 10литра напълно ненормално,явно ти духа антифриз от някаде,а гарнитурата за да е отишла не е задължително да смеси маслото с антифриза,при мен също си беше ок маслото,ама гарнитурата беше заминала и явно си го изгаряше(аз карам на газ),тъи че виж какво точно става.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
vladimir666 написа:с уред го мерихме и работи дава контакт не е изгорял.а водата изчезва ли ви много често при редовно каране секи ден около 30км градско тук там извън града на около 400-500 км доливам около 500г антифриз.маслото си е черно сичко си е ок но антифриза се губи.от какво мойе да е?
Колега, все едно говориш за мойта кола! И аз карам само градско всеки ден. На една или две седмици поглеждам казанчето - спаднало е до половината или по-надолу. Пълня до горе и карам. Зареждам антифриз, както зареждам гориво или вода за чистачките. Така е от 5-6 години, колата върви като пушка, пали при -20 градуса от първия път, маслото е 15W40, българско. Щом вървежа е ОК и не ме оставя на пътя, не искам да си създавам проблеми, като ходя по майстори.
- vladimir666
- Автомобил:
- Двигател:
И аз така правя само доливам, и карам, и моята върви, ама искам да разбера какво е, но явно колегата каза, че може да е от гарнитурата на главата. Ако е там наистина и аз няма да пипам докато не стане по-зле
. И аз че съм дизел палих сега в големия студ. Да питам друго - ремъкът на хидравликата ми е стегнат, масло има, ама вие много и постоянно. Ремъкът е сменен преди 1 год. За нова хидравлика ли съм ?

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
vladimir666 написа:и аз така правя само доливам,и карам и моита варви ама искам да разбера какво е но явно колегата каза че мойе да е от гарнитурата на главата ако е там наистина и аз нчма да пипам докато не стане по зле.и аз че съм дизел палих сега в големия студ.ДА ПИТАМ БРУГО РЕМАКА НА ХИДРАВЛИКАТА МИ Е СТАГНАТ МАСЛО ИМА АМА ВИЕ МНОГО И ПОСТОЧНО.РЕМЪКА Е СМЕНЧН ПРЕДИ 1 ГОД.ЗА НОВА ХИДРАВЛИКА ЛИ СЪМ?????
Колега, не пипай никакви глави, за да не си създаваш проблеми. Карай така и доливай! Нама да стане по-зле. Поне при мен не е станало по-зле за 6 години ежедневно каране. Тия говеда, старите Пасати, нямат чупене! Моят е Б2, на 25 години, дизел, ще върви още толкова, ама купето ще изгние преди това.
- vladimir666
- Автомобил:
- Двигател:
Няма да го пипам тогава, ще карам така докато може, ще доливам
Какво да се прави, дано не стане по-зле.

- DIY4ever
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, антифриз може да тече и в купето (от парното). Често отива зад кечетата и може да не личи много.