Помощ, в Шарана ни тече :(

Семеен или работен автомобил - вановете на Volkswagen се радват на особен интерес
vili_spasova
Автомобил:
Двигател:

Помощ, в Шарана ни тече :(

Мнениеот vili_spasova » Пет 26 сеп 2008 9:12

Здравейте, :lol:
Горди собственици сме на VW Шаран1996 г.
Много му се радваме и естествено го ползвме по поредназначение, но.... :( откакто почнаха дъждовете, тече.
Страннното е, че няма видими поражения по покрива, а има вода, която явно се стича или влиза отнякъде...
Интересното е,че когато вали и го караме, нама теч, вода влиза като стои на едно място и го вали.
Водата се появява на пода - дясна предна седалка и... още един теч - пълни джобчето на колана на водача /където стои прибран колана/, тоест като си сложиш колна , целия е мокър.
Дали някой е имал подобен проблем?
Много ще съм благодарна за всеки съвет, от къде може да тече, как да го установя?

Много обичаме нашето шаранче, но тече отвсякъде и искаме да го оправим, но КАК :oops: :roll:
БЛАГОДАРЯ ВИ

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Пет 26 сеп 2008 9:38

За теча отпред - вижте и си почистете нишата при двигателния отсек, дето е пред стъклото, там се събират листа, клонки и други боклуци и запушват каналчетата за отвеждане на водата и тя изтича в краката на дясното място.

За колана друг да каже

vili_spasova
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vili_spasova » Пет 26 сеп 2008 9:53

batmilko, Много Ви благодаря :)
За първи път пиша във Вашия - Наш форум и съм приятно изненадана от коректното отношение и добронамереност на участниците.

Аз съм юрист, с радост ще помогна със съвет или сламка на хора, изпаднали в беда / обичам да обжалвам актове на КАТ и ДАЙ :) .

Поздрави от дъждовно Търново

Потребителски аватар
asentm
airman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asentm » Вто 30 сеп 2008 22:39

провери дали са ти наред "баровете" за багаж на покрива
или разглоби корите на колана и ще си покаже по следите от де иде мизерията
иначе за отпред като се запушат каналите между калника и колонките /отпушват се със силна струя вода / и започва да влиза вода през филтъра на климатика

Потребителски аватар
bobitur
Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
Двигател: 1Z

Мнениеот bobitur » Сря 22 окт 2008 11:31

На задната врата има един маншон за тоците на централното и тонколоните. Виж го дали е добре пробвай с бутилка вода като наливаш отгоре му. Мисля че проблема ще е от него. Преди време разглобявах колана и тоците и бая зор докато нагодя буксата за централното (а точно от там може да влиза вода), разглобих кората която е на гредата и така го оправих . Не съм имал теч , защото сложих черен силикон, защото ми се стори бая хлабава връзката. Успех

Потребителски аватар
pavlin-gt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pavlin-gt » Чет 23 окт 2008 18:21

Здравеите,мои познат има Шаран и при всеки валеж под пасажерската седалка имаше около два-три пръста вода.Разглобихме пластмасите около чистачките и извадихме толкова кал и листа,че все едно някои е хвърлял с лопата,явно каналите за отичане не бяха чистени никога....в последствие се появи сериозен проблем,значи под пасажерската седалка има една кутия с платка и от там минават кабели за централното закл.при него от водата тази платка се беше окислила и централното закл. изгоря.Като се оправите с течовете махнете всичи стелки,ако трябва и седалка и подсушете МНОГО добре.

Потребителски аватар
bobitur

Мнениеот bobitur » Пет 31 окт 2008 8:58

Основен проблем в моделите до 99 набор. централното което се монтира под шоф. седалка. И аз имам изгоряла платка, не съм се наводнявал ама явно от предишния собственик е. Иначе след 99 година въпросната платка е в двигателния обсег и край с проблемите по централното.

Потребителски аватар
ilkomotor
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ilkomotor » Пет 31 окт 2008 9:31

... все пак е ШАРАН , обича водата :lol:
смях се, ама си е спам :wink:
mod edit: batmilko

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пет 31 окт 2008 10:13

bobitur написа:Основен проблем в моделите до 99 набор. централното което се монтира под шоф. седалка. И аз имам изгоряла платка, не съм се наводнявал ама явно от предишния собственик е. Иначе след 99 година въпросната платка е в двигателния обсег и край с проблемите по централното.

говориш за пасат. :idea:
при голф например, не е така...
недей прави генерално насочени изводи, само гледайки твоята кола... :wink:

Потребителски аватар
bobitur

Мнениеот bobitur » Пет 31 окт 2008 14:13

vaskoto1 написа:
bobitur написа:Основен проблем в моделите до 99 набор. централното което се монтира под шоф. седалка. И аз имам изгоряла платка, не съм се наводнявал ама явно от предишния собственик е. Иначе след 99 година въпросната платка е в двигателния обсег и край с проблемите по централното.

говориш за пасат. :idea:
при голф например, не е така...
недей прави генерално насочени изводи, само гледайки твоята кола... :wink:

Значи темата е за Шаран и конкретно за Шаран говоря, че модула който командва централното е под шоф. седалка моделите до 99 год.
Извинявам се на всички засегнати с Голф-ове и Пасат-и.

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Пет 31 окт 2008 15:17

:welcome_to_group

А да те попитам има ли шибидак колата, ако има единият от вариантите е да е запушен някой от дренажните тръби и от там по колонката и в колата. Другия вариант е да имаш скъсано уплътнение на вратата, или да не прилепва добре. А това което каза колегата за боклуците под пластмасите на чистачките на предното стъкло е наистина нещо което трябва да се провери, доста бели стават от това.

vili_spasova
Автомобил:
Двигател:

Re: Помощ, в Шарана ни тече :(

Мнениеот vili_spasova » Пет 05 фев 2010 20:54

Здравейте, сетих се да благодаря на всички включили се по темата. Проблема с теча е решен, след като помолих в един сервиз да ми почистят точно тези отвори, от които се оттича водата, когато вали, наистина излезе много кал и разни други боклуци.

:beer
Хубава вечер :D

Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”