Някой занимавал ли се е с изграждане на wireless на 1-2-3 км
- DragoGT
- 1/8 перничанин
- Автомобил:
- Двигател:
Някой занимавал ли се е с изграждане на wireless на 1-2-3 км
Някой занимавал ли се е с изграждане на wireless на 1-2-3 км разстояние
трябва да направя връзка през един баир на около 3-4 км
горе долу са ми ясни нещата искам само някой тънкости да питам...
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Някой занимавал ли се е с изграждане на wireless на 1-2-3 км
DragoGT написа:Някой занимавал ли се е с изграждане на wireless на 1-2-3 км разстояние
сферични антени, ap-тата да са с голяма мощност и внимателно си избери кабелите, изолацията и кутиите за да не ходиш в някой кучи студ и дъжд по кулите да сменяш кабели и уплътнения
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Интересно четиво може да стане тая тема, ако има запознати с материала, а сигурно има!
Какъв е максималния обхват който може да се постигне с
Какъв е максималния обхват който може да се постигне с
!?vw_golf_4_tdi написа:сферични антени, ap-тата да са с голяма мощност и внимателно си избери кабелите, изолацията и кутиите за да не ходиш в някой кучи студ и дъжд по кулите да сменяш кабели и уплътнения
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Ако това ти помага, в едно предаване на mic&mouse някакъв българин си беше направил антена за усилване на сигнала и имаше постижения от порядъка на 10+км. Антената се правеше с подръчни материали, включващи обикновено СД и малко тел
Повече инфо за съжаление не мога да дам, но ако пробваш да им пишеш/обадиш вероятно те ще се сетят кой е човека. Някъде лятото беше предаването.

Повече инфо за съжаление не мога да дам, но ако пробваш да им пишеш/обадиш вероятно те ще се сетят кой е човека. Някъде лятото беше предаването.
- К.Одаджийски
- VW експерт
http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=533582
10 км. на тази насочена на 2,4 ГХц 50 вата, две една срещу друга правят 20 км, но дали е толкова просто колкото изглежда!? Как примерно на тия антени им влия релефа, атмосферата и други такива фактори на покритиет!? Дали има и по - мощни!? WI-MAX покритието е нещо подобно, но там май става въпрос за по - големи разстояния, за съжаление в момента са зле операторите с това покритие в България!?
П.С Драго, извинявам се че ти понапълних темата, дано намериш отговорите на твоите въпроси от точния човек.
10 км. на тази насочена на 2,4 ГХц 50 вата, две една срещу друга правят 20 км, но дали е толкова просто колкото изглежда!? Как примерно на тия антени им влия релефа, атмосферата и други такива фактори на покритиет!? Дали има и по - мощни!? WI-MAX покритието е нещо подобно, но там май става въпрос за по - големи разстояния, за съжаление в момента са зле операторите с това покритие в България!?
П.С Драго, извинявам се че ти понапълних темата, дано намериш отговорите на твоите въпроси от точния човек.
- DragoGT
- 1/8 перничанин
- Автомобил:
- Двигател:
Има и по-мощни за доста по-малко пари
www.anteni.net
поразбрах и за някакъв човек около химическия които правел антени
500лв за една антена... айде бре...
www.anteni.net

поразбрах и за някакъв човек около химическия които правел антени
500лв за една антена... айде бре...
- К.Одаджийски
- VW експерт
Сигурен бях че има и нещо по евтино, просто на тая антена бях попадал преди и сега като стана въпрос с темата се сетих за нея.
П.С Драго тоя линк е страшен
П.С Драго тоя линк е страшен

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Само че в условието влиза и баир. Това ще рече, че между двете точки има или няма пряка видимост? Щото май и това е от значение...
Поне това знам от малкия си опит с антени
Относно атмосферните условия - да, влияят според мен.

- DragoGT
- 1/8 перничанин
- Автомобил:
- Двигател:
да влиза баир-а там ще се прави ретранслация - тоест ми трябват 4 антени общо
- stefan4o
- Контакти:
Ами за да избегнеш междинно устройство, което да комутира от приемащата към предаващата към крайната точка антена е желателно АП-то, което приема да има освен ВАН и ЛАН-порт, последният ще трябва да се свърже към излъчващото АП, което праща сигнал до крайната точка. Демек - колкото по-малко активни устройства имаш толкоз по-добре, тъй като се предполага, че колкото са повече толкоз по-голям е шансът някое от тях да "забие" и да се наложи рестарт на съответното. Другото, което мога да те посъветвам - купи си един GSM-модул за рестартиране, като на всяко от местата междинното и първото монтираш по един такъв, т.е. купи си два. Щото все някога ще ти се наложи да се разкараш, за да дръпнеш бушона. С негова помощ само с едно тел.позвъняване ти изключваш (спираш захранването 220В от мрежата) и го пускаш с друго. Интернет доставчиците често ползват такива устройства, понеже някои точки са много отдалечени и с цел да се спестят финанси по пътни разходи и време се налага ползването на такива модули. GSM-Модулът представлява кутиийка, в която има един апарат, една сим-карта в него и едно реле. Когато апаратът получи прозвъняване, той съответно отваря или затваря контактите на релето и така съответно се изключва/включва захранването от мрежата. Не на последно място - ползвай FTP кабели, понеже се предполага, че ще ги пече слънце, ще ги вали дъжд и ще ги духа вятър. А те са най-добре за този вариант със сравнително ниската си цена на линеен метър. Надявам се съм бил полезен.
Може ли малко да ми разясниш, че ми стана любопитно, не знаех, че може така, но аз и не съм толкоз навътре с ви-фи нещата. Относно дистанционното управление - да, има си интерфейси, но когато устройството е "down" те няма да помогнат за рестарта на последното
Ретранслацията на байра, може да е само с пасивни насочени антени. Ако са добре направени сигнала няма да се губи чак толкова много. А за дистанционно управление - има различни инструменти или HTML интерфейс за целта. Идеята за GSM модул също е добра, за да няма излишни разкарвания. Но актвните устройства трябва да са сведени до минимум...
Може ли малко да ми разясниш, че ми стана любопитно, не знаех, че може така, но аз и не съм толкоз навътре с ви-фи нещата. Относно дистанционното управление - да, има си интерфейси, но когато устройството е "down" те няма да помогнат за рестарта на последното

Последна промяна от stefan4o на Съб 06 фев 2010 11:41, променено общо 1 път.
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Ретранслацията на байра, може да е само с пасивни насочени антени. Ако са добре направени сигнала няма да се губи чак толкова много. А за дистанционно управление - има различни инструменти или HTML интерфейс за целта. Идеята за GSM модул също е добра, за да няма излишни разкарвания. Но актвните устройства трябва да са сведени до минимум...
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
При всички положения Драго най-големия ти проблем ще бъде със захранването. По баирите ако намериш от къде да ги захраниш с електричество тези неща ще си капитан...KingoftheROAD написа:Ретранслацията на байра, може да е само с пасивни насочени антени. Ако са добре направени сигнала няма да се губи чак толкова много. А за дистанционно управление - има различни инструменти или HTML интерфейс за целта. Идеята за GSM модул също е добра, за да няма излишни разкарвания. Но актвните устройства трябва да са сведени до минимум...
- DragoGT
- 1/8 перничанин
- Автомобил:
- Двигател:
реално има един стълб с едни жици ама неща да крадна
слънчев панел 100w с акумулатор - гледам че антените са по 50w
слънчев панел 100w с акумулатор - гледам че антените са по 50w

- stefan4o
- Контакти:
О, ако ги смяташ така, често ще рестартираш. Трябва да имаш запас от мощност понеже са активни утройства и са доста капризни ако има кофти амплитуда на напрежение. Ако има начин междинната точка от две антени да е с пасивно прехвърляне на трансфера по-добре избери него, ще си спестиш много главоболия. 

- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
stefan4o написа:О, ако ги смяташ така, често ще рестартираш. Трябва да имаш запас от мощност понеже са активни утройства и са доста капризни ако има кофти амплитуда на напрежение. Ако има начин междинната точка от две антени да е с пасивно прехвърляне на трансфера по-добре избери него, ще си спестиш много главоболия.
би трябвало да има пасивен усилвател на ел. сигнал. от едната антена към другата през него. кабелните оператори използват подобни устройства
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”