Проблеми с маслото и не само

Техническа и сервизна информация за Passat
tmp70
Автомобил:
Двигател:

Проблеми с маслото и не само

Мнениеот tmp70 » Съб 06 фев 2010 20:37

Здравеи те.Става дума Пасат 3 от извесно време губи по малко антифрис и след като не открих нищо реших 4е гарнитурата е трьгнала,но днес проверявах маслото и видях 4е по капа4ката е побеляло.На прь4ката е нормално ,можели да се образувал конденс,или пьк скоро доливах масло уж сьщото и да се пресякло.Ще се ходи по "маистори"но даваите мнения преди това.Пасата е1.8 МИ

150 кс
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблеми с маслото и не само

Мнениеот 150 кс » Съб 06 фев 2010 20:53

Аз доколкото знам бялото по капа4ката се полу4ава при градско каране когато колата не може да стигне нормалната си темп.на работа-така съм 4увал,а като нивото на щеката ти е добре не ги меси може би имаш те4 някъде-4увал ли си си перката като е на място щото ако има те4 мисля 4е няма да вкл'4ва,аз това знам има много по запознати от мене колеги които не само ще те упътят ,а може и проблема да ти решат.Късмет

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Съб 06 фев 2010 21:35

Дам, тва бялото по капачката е конденз, който се получава при градско каране и невъзможност за хубаво сгряване на мотора. Малко дълъг път го оправя. Щом на щеката маслото е с нормален цвят, а не е заприличало на боза няма проблем. Теча сигурно е от онзи гнусен пластмасово - бакелитов фланец дето е отстрани на блока и така лекинко се оттича назад и трудно се забелязва.

Потребителски аватар
vladimir666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladimir666 » Съб 06 фев 2010 22:28

давах яко зор един път на моя Ф-аген 1,9 тд и точно от бакелитовия фланец ми хръряше антифриз но (термостата не ми работеше и бях сложил кашон отпред пред радиатора),вдигна мо 110 градуса и излизаше пара от бакелитовия фланец евтин е ако е тои го смени мисля че беше около 15-20лв.но го смених и продалжава до момента да ми губи антифриз.а за маслото съм много доволен от "Q8" грам не ми пипа.

Потребителски аватар
mafiota_a4
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: AFN 09.1998

Мнениеот mafiota_a4 » Съб 06 фев 2010 22:48

И аз преди около месец забелязах това бялото от вътрешната страна на капачката и се подплаших защото го виждам за пръв път,но ми е интересно като гледам отговорите и причините за него.Аз ншмам почти никакво градско каране.Паля и спирам най-малко на 10 км в съседното село.Как тогава го имаве и при моя Пасат???

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Мнениеот stefarata » Съб 06 фев 2010 22:55

Потребителски аватар
ulipet
Автомобил: VW PASSAT B7
Двигател: CFF

Мнениеот ulipet » Съб 06 фев 2010 23:22

tmp70 написа:Здравеи те.Става дума Пасат 3 от извесно време губи по малко антифрис и след като не открих нищо реших 4е гарнитурата е трьгнала,но днес проверявах маслото и видях 4е по капа4ката е побеляло.На прь4ката е нормално ,можели да се образувал конденс,или пьк скоро доливах масло уж сьщото и да се пресякло.Ще се ходи по "маистори"но даваите мнения преди това.Пасата е1.8 МИ

Като я караш малко така се получава.Пример-мой колега с Голф 3 1.8 моно миналата зима страдаше от същото защото минаваше по 5км за цял ден.И слагай хубаво масло 10w40 препоръчително.

Върни се в “Passat”