Здравейте колеги!!
Направи ми впечатление от няколко дни ,че сутрин като запаля колата (Голф 3 1.8 АБС) се чува около минута остро стържещ звук някъде около стартера и делкото.След като мине минута този звук изчезва и всичко е ОК.Имате ли идея на какво се дължи този проблем.
Благодаря предварително!!!
Странен звук при сутрешно палене Голф3
- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
Re: Странен звук при сутрешно палене Голф3
Има вариант да ти задържа бендикса на стартера, когато оста клеяса и бендикса започва да се движи трудно, а може да доведе и до изгаряне на стартера. Което води до неговата смяна след време. Моето предложение е да свалиш стартера и да го ревизираш, като едно от важните неща е втулката в скоростната кутия. Почисти стартера, ако е нужно смени четките(така и така е свален ги смени ако са износени повече от половината), смажи с грес оста където се движи бендукса, ако е за смяна го смени.
Според мен това е проблема.
Според мен това е проблема.
- basis4eto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
може да има и обтегнат ремък , или поисносена водна помпа
- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
basis4eto написа:може да има и обтегнат ремък , или поисносена водна помпа
А прочете ли описанието на човека, помпата и ремъка са от другата страна на мястото за което говори. А водната помпа не стърже на метал и после да спре след около минута, а обтегнатия ремък започва да си усилва стърженето със затоплянето на двигателя.
- Vencitu
- Автомобил:
- Двигател:
Аз имам подобен проблем,но само за 3-4 секунди при всяко палене.Ще трябва и аз да си прегледам стартера май.
Колега, запали го на скорост без да ползваш стартера.Ако няма шум сваляй стартера и както ти каза колегата го обслужи.Но остане ли шума върви при специалист по ДВГ.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”