Некоректен колега(измамник) във форума

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
HukuTyY
Автомобил: Vw Passat B4
Двигател: ABF 16v

Некоректен колега(измамник) във форума

Мнениеот HukuTyY » Нед 07 фев 2010 17:46

Здравейте колеги.Както някой от вас и аз бях преметнат от поредния некоректен колега в този форум.Става въпрос за колегата dbanchev ( Дамян Банчев ). Ще ви разкажа историята за да добиете представа.
На 29.01.10г видях ето тази обява viewtopic.php?f=45&t=180249&p=2110190#p2110190 .В която колегата продава акумулатор 55ач.Понеже си търсех акумулатор с които да избутам месец-два докато си взема нов реших да се обърна към въпросния колега.Веднага след като я видях обявата му се обадих по телефона и го питах дали всичко е наред с този акумулатор.Той потвърди че бил абсолютно изряден и все още имало хляб в него.Каза също така че от около месец седи така понеже на колата която е бил била катастрофирала а в момента кара дизел и този бил малък за дизелов автомобил.Реших да му се доверя и да го закупя,но преди това му казах да отиде до някои акумулаторджия и да провери въпросния акумулатор дали държи напрежения и даго замерят с товарна вилка.Момчето се съгласи и двамата бяхме доволни.На 03.02.10год колегата ми каза че е направил всичко което съм искал от него и акумулатора бил ок.Отново му се доверих и ми казах да го пуска щом като всичко е наред.На 04.02.10год акумулатора доиде в офиса на Еконт в град Каварна.Доиде на цена 40лв а се бахме разбрали за 30лв но си казвам нищо аиде само да работи.В 10:00ч отидох и го взех от Еконт и си го закарах в къщи.Веднага след като се прибрах изкарах стария ми акумулатор и сложих този които колегата ми е пратил.Сложих клемите,стегнах ги и отидох да паля.Качам се в колата и :shock о чудо няма ток дори за всички лампи.Викам си може да се е разредил малко и го слажих на зарядното.След това се обаждам веднага на колегата и му казвам за случилото се.Казах му че ако има някакъв проблем ще му го връщам и той се съгласи.в 15:00 го откачих от зарядното и го слагам на автомобила.Отново същата работа а е седял близо 5 часа на зарядно.Викам си даи да го замеря и гледам показва 8 и нещо волта близо 9 :shock. Бил е абсолютно разреден.Направи ми впечатление че сутринта ведната след като го сложих да се зарежда и започна да ври а това не е нормално :shock .Баща ми каза че бил за кофата но аз се надявах че ще се оправи.За съжаление нестана.След като бе видно че този акумулатор нестава за нищо отново се обадих на колегата и му казах че му го пускам обратно на същия адрес от които ми го е пратил и очаквам да си получа сумата(40лв),която съм дал за него обратно.Колегата се съгласи.На 04.02.10год в 16:00 изпратих акумулатора обратно на същия адрес от които ми е бил пратен на цена каквато го взех 40лв.На 05.02.10год ми се обажда куриера от Еконт и ми казва че въпросния човек на които съм изпратил този акумулатор(колегата)неиска да приеме пратката.Казах на куриера че ще се обадя на момчето и щесе разбрем.Обадих се отново на колегата и го питах,защо неиска да приеме пратката.Той ми каза оо няма проблем ей сега като дойде я вземам ведната.След това отново звъннах на куриера и му казах че човека е съгласен да я приеме.След 30 мин отново ми звъни куриера и ми казва че получателя отново неиска да приеме пратката.А преди 10 мин говорех с него и ми каза че няма проблем само да дойде и си я взема обратно и ми връща сумата.Два пъти звънях на колегата и го питам,защо неиска да я приеме и т.н а тои ми казва няма проблем еи сега я вземам само да дойде.Два пъти разкарах куриера до тях и то май е било напразно понеже този човек неиска да си взема обратно пратката а само ме лъже по телефона.Докато си говорехме нито съм му повишавал тон нито нищо.Гледах да съм възможно наи коректен към него.След като вече видях че няма да стане се отказвах и казах на куриера да онищожи пратката понеже и да ми върне акумулатора тои нестава за абсолютно нищо.После отново се опитвах да се свържа с колегата поне 5-6 пъти но той неси вдигаше телефона(вероятно умишлено).На 05.02.10год вечерта се прибрах и писах на колегата едно лично съобщение в форума даго питам какво мисли да прави.Той ме обвини че нямал да дава 120лв за този акумулатор.Каза ми че куриера му казал цена 120лв и той затова него взел :applause: .Незнам от каде си го е измислил след като съм му го пуснал за 40лв.Откаде тези 120лв :shock .Казах му че му давам срок до тази неделя вечерта да се опита да направи нещо и да си получа сумата обратно но той непретприе нищо за съжаление.Тогава според мен е редно да предупредя колегсте тук да се пазят от въпросния потребител в този форум(dbanchev).Каза ми също че небил получил тези 40лв за акумулатора който съм взел.Е добре де каде са отишли тогава?И също така се опита да ме изкара виновен че съм го бил "разбил" и затова неработел.Ако беше искарал 1 месец нямаше да ме е яд но тои неизкара и един час.Както и да е вече съм с нов акумулатор Гигават.Хората са го казали евтиното винаги излиза по-скъпо mhihi .Пазете се колеги че "онези" отново огладняха.Единствената ми грешка беше че бях прекалено доверчив но нищо.Всяко зло за добро.Отново казвам пазете се.
П.П Ако съм сбъркал раздела моля модераторите да ме извинят и да преместят темата
П.П 2 - Съжалявам ако съм допуснал правописни и пунктоационни грешки

Последна промяна от HukuTyY на Вто 09 фев 2010 19:29, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: Нов некоректен колега в форума

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 07 фев 2010 18:03

Много гадна случка колега :banghead: Дано на никой не му се случва такова нещо. А неКУРектният колега трябва да си помисли колко е зле да се излага за 40 лева. Толко изпаднали хора ли има вече :063: Трябва яко сеч! death

Потребителски аватар
nero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nero » Нед 07 фев 2010 18:08

това е май третата подобна тема в един ден . . .

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Нед 07 фев 2010 18:12

Поредния нещастен измекяр.
Свещи да си купиш с тия пари.
Много се нервирах!

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Нед 07 фев 2010 18:13

Кофтито е,че няма какво да се направи с тези колеги.Освен още като се отвори форума да се качени най-горе и да се знае.Като едно време на запад :dummy:

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Нед 07 фев 2010 18:14

цървулска работа от стар потребител :bishop

Потребителски аватар
Speedy86
Автомобил: Audi A4 1.8 20V
Двигател: ADR 1996

Мнениеот Speedy86 » Нед 07 фев 2010 18:21

Колега не си само ти виж при мен какво стана viewtopic.php?f=60&t=184844
Измекяри какво да ти кажа
Ето още един с нашата съдба viewtopic.php?f=60&t=184969

Потребителски аватар
stereofonix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stereofonix » Нед 07 фев 2010 20:32

Ясно хората си мислят че като преметнат някой са направели кой знае какво геройчно нещо. Както каза колегата там нещо с пари някви свещи ала-бала :lol: :bishop

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Нед 07 фев 2010 21:05

Като гледам, последното му влизане във форума е доста след като е пусната темата memberlist.php?mode=viewprofile&u=114306
Ако му оцветят името със синьо с тези 40лв може да ни почерпи :)

Потребителски аватар
emohrisstov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Некоректен колега в форума

Мнениеот emohrisstov » Пон 08 фев 2010 12:29

За такива трябва да има сериозни мерки в този форум. Или БАН или най-малкото оцветяване.
Докога ще се търпят тия измекярски изпълнения. :evil: Може и за 5лв да е, важна е постъпката!!!

Потребителски аватар
yarek
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 2000

Мнениеот yarek » Пон 08 фев 2010 12:50

да му е синьо името на тариката ! death

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Пон 08 фев 2010 13:27

Ей значи какви хора има... баси за 40 лв? Как ще влезнеш после във форума пак, с какви очи?

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Пон 08 фев 2010 13:39

Ами колеги, ползвайте услугата "отвори преди да платиш", тоест слагаш го на колата, щом не пали, куриера си го взима, и това е! То верно за акумулатор си е малко занимавка това, но при други пратки функционира без грешка!

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пон 08 фев 2010 14:38

Eeeeeeeeee, два пъти влизам в този раздел, три пъти измамени колеги, какво става тука :screwy ?

Да земем да разпнем някой в центъра на София, за назидание на всички нещасници, където се регистрират с цел измами и тарикатлъци :evil: !

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Пон 08 фев 2010 14:52

Още едно левкарче във форума.

Последна промяна от dobrin на Пон 08 фев 2010 14:57, променено общо 1 път.
Причина: Въздържай се от такива мнения.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”