Дизелова помпа Lukas или Bosch

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
yotov_uktc
Автомобил:
Двигател:

Дизелова помпа Lukas или Bosch

Мнениеот yotov_uktc » Пет 05 фев 2010 21:01

колеги здравейте,
понеже полото(1.9д 96-97г.)пали малко трудно или поне не толкова добре колкото на мен ми се иска,поисках мнението на един приятел,собственик на сервиз...
посъветва ме да сменя оригиналната дизелова помпа "Луцифер" с Bosch и каза че ще почне да пали от ряс и щяла да върви по-добре...
моля за мнения,приблизителни цени и ако знаете къде има в наличност(в някоя морга става въпрос)
интересува ме дали има полота с такива,дали има помпи за такива полота(съвместими) и т.н. мисля,че е с жило гаста,сиреч помпата е механична не ел.
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО :bowdown пък после ще има :beer :drunk

Последна промяна от yotov_uktc на Съб 06 фев 2010 11:11, променено общо 1 път.

gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Re: Дизелова помпа Lucifer или Bosch

Мнениеот gogovaseev » Съб 06 фев 2010 7:41

колега няма за6то да се хар4и6 за нова помпа и да се занимава6 сас глупости,просто си намери свестен майстор които да направи добри настроики на твоита помпа и вси4ко 6те се оправи.или по4акаи докато стане за смяна на ангренаж и я закараи при някио които разбира и вси4ко 6те са оправи.успех :beer

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stivenj » Съб 06 фев 2010 9:41

Колега и аз съм със същата кочина,така я наричам,защото ми скъса нервите преди няколко дни, помпата -лукас не е лоша,работи ли добре върви супер,не се вкарвай в приключения излишно,но ако си решил в Търново една морга има цял кош с помпи втора употреба,и повечето са бош,до СБА се намира.Късмет.

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Съб 06 фев 2010 10:22

Аз преди години имах форд с помпа лукас и имах един познат, който си беше сменил помпата на неговия с бош и се бях замислил да я сменям, мойта в началото палеше отлично, но прекарах някаква нафта хеем от бензиностанция,в която имаше и вода. Наложи се да сменя разпръсквачите, но със застудяването палеше все по трудно, забелязах, че не мога да я накарам да изпуши черно при рязко подаване на газ. Голямо приключение и на стенд я проверяваха и всичко в норми. При заводска центровка дори лятото при първо палене изпушваше бяло. В крайна сметка една зима намерих решение - мойта помпа имаше едно такова като жигльорче с пломба отстрани близо до тръбите за високото налягане завърта се леко и влияе на динамичната центровка и на количеството гориво и малко по-голямо предварение на помпата от заводското и като са наред подгряването и това което дава аванс на студен старт на -10 си пали от половин оборот без да прекъсва.

yotov_uktc
Автомобил:
Двигател:

Re: Дизелова помпа Lukas или Bosch

Мнениеот yotov_uktc » Нед 07 фев 2010 16:51

баща ми ми обясни че помпата,когато работи нормално и няма износени елементи, след гасенето трябва да задържа нафта под налягане в нея,за да може после като се качиш и врътнеш да пали веднага...
само че на мойта(Lukas) имало добавяно буталце за тази цел,което сигурно е износено или не работи като хората..и може би помпата не задържа налягането, затова сутрин пали трудно,ако не позадържа чак от втория път :cry:
ще видя ако изпадне Bosch и ако не струва майка си и баща си ще я сменям,щото рано или късно ще здаде поста :)

кико пап
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот кико пап » Нед 07 фев 2010 17:15

колега смения не се двоуми бош помпата подлежи на ремонт а лукас не си струва да се ремонтира помпата струва от 150 до 250 лв. поне при нас успех :beer

Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dizel_fen » Нед 07 фев 2010 19:09

Защо да сменяш помпа бе човек-защо слушаш хора без да си диагностицирал помпата в специализиран сервиз! Че като пали трудно само помпата ли е виновна,и ако е виновна може да има малко закъснение и да се оправи само едно врътване на болтче! Може температурен датчик да е ,акумулатор,стартер всичко може да е ! Първо иди да я погледнат,после смeняй-не се вкарвай във излишни разходи и филми.Сега че LUKAS е капризна ГНП-вярно е,но ако се настрой правилно ,е по-добра от масовите BOSH

gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogovaseev » Нед 07 фев 2010 19:42

Dizel_fen написа:Защо да сменяш помпа бе човек-защо слушаш хора без да си диагностицирал помпата в специализиран сервиз! Че като пали трудно само помпата ли е виновна,и ако е виновна може да има малко закъснение и да се оправи само едно врътване на болтче! Може температурен датчик да е ,акумулатор,стартер всичко може да е ! Първо иди да я погледнат,после смeняй-не се вкарвай във излишни разходи и филми.Сега че LUKAS е капризна ГНП-вярно е,но ако се настрой правилно ,е по-добра от масовите BOSH

абсолутно си прав колега няма смисал дасе наливат пари преди да се знае какво е проблема.аз сам написал вав предното си мнение намери някои които разбира и 6те ти оправи колата дори и помпата да е заминала.успех :beer

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Пон 08 фев 2010 1:43

Dizel_fen написа:Защо да сменяш помпа бе човек-защо слушаш хора без да си диагностицирал помпата в специализиран сервиз! Че като пали трудно само помпата ли е виновна,и ако е виновна може да има малко закъснение и да се оправи само едно врътване на болтче! Може температурен датчик да е ,акумулатор,стартер всичко може да е ! Първо иди да я погледнат,после смeняй-не се вкарвай във излишни разходи и филми.Сега че LUKAS е капризна ГНП-вярно е,но ако се настрой правилно ,е по-добра от масовите BOSH

yotov_uktc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yotov_uktc » Пон 08 фев 2010 21:08

колеги,мерси много за съветите...аз не ми е чак толкова зор да я сменям,просто ме увериха че с Bosch-а освен че няма да има проблеми(евентуално) и колата ще работи и върви по добре...пък и ако наистина е 150-200 лв...незнам ма скоред мен ако я закарам на диагностика и ако я пипне майстора поне 50 камака ще иска..още сто и ей ти читава :D ще видя .. просто исках мнения и ако някой има личен опит да сподели...
пак мерси :bowdown :drunk :beer
P.S.:аха няма да се разсърдя ако споделите някой майстор на помпи,по-копитен и цени горе долу за диагностика,центровка и т.н. :talk:

Върни се в “Дизелови агрегати”