Пасат 1,9 TDI B5 леко тресене на двигателя на тихи обороти

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
passat6
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат 1,9 TDI B5 леко тресене на двигателя на тихи обороти

Мнениеот passat6 » Пон 07 дек 2009 20:56

Колеги, ако тресенето не е от тампони на двигателя, което е малко вероятно поради това, че тампоните на дизела са меки, вероятно причината е в запушена дюза. При студен двигател горивната смес е по обогатена и поради това работи по-гладко и замазва проблема в дюзата/те/. Когато загрее двигателя горивната смес обеднява и тогава проличава неравномерната работа на двигателя поради недобро впръскване от запушена дюза и непълноценна работа на някой цилиндър. Имал съм такъв проблем ва предишния ми АФН 110кс и го решавах неколкократно с добавка за шоково прочистване на дюзи и каране няколко стотин километра на 2000 - 2500об.мин. Сегашния БКП 140 кс държи 860об.мин.

Потребителски аватар
kiki1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiki1 » Вто 08 дек 2009 14:54

dgenkov написа:Ъм, я кажи за меката връзка, защото лекото тресене на място и при мен го има, а от известно време звукът на двигателя се чува по-силно. Като погледна меката връзка без да махам капаците има черни петънца по нея, като че ли изпуска.

В смисъл - може ли и какво влияние да оказва на тресенето?

Не мога да я кача тази тема,но в Ауди клуб в раздел А3/А4 има писано за вибрации от мека връзка.Ето цитат
QUOTE(RhythmiX @ Apr 22 2009, 17:01)
Аз колата я взех преди 1 седмица не съм сменял тампони,но забелязах,че ауспуха,като е загряла колата се клати,когато е на свободен ход и в спряло положение на ниски обороти и смятам,че най-вероятно проблема да идва от ауспуха и искам да попитам нормално ли е да се клати ауспуха или не ?
"Kолега искам да ти кажа че имах същия проблем и в продължение на 6 месеца се видях в чудо докато го реша проблема . Моята каляска е AFN мотор автомат 2000г, след смяна на тампони на мотора и на скоростната кутия вибрацийте по аспуха не спряха и резонираха в купето ,ходих на 5 СЕРВИЗА ЗА ГЪРНЕТА къдет исках да ми проверят меката връзка дали е здрава и следваха отговорите вс. е ок.СЛЕД ровене във форума и консулт със колеги се оказа че съм прав и проблема се оказа така наречения проблем на разтегната мека връзка.На пръв поглед като отвориш капака връзката си е цяла не е скъсана но със времето метала се умаря и почва да не убира вибрацийте от мотора към гърнетата . Отидох при един пич 6-ти подред и се хванах на инат дигнахме колата на подемник какти работи и оооо чудо верна диагноза МЕКАТА ВРЪЗАК Е РАЗТЕГНАТА каза пи4а смяна /100лв/ и чао на проблемите"

Потребителски аватар
dgenkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dgenkov » Вто 08 дек 2009 15:41

Благодаря ти. Ще я прегледам скоро и ще споделя резултата.

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Съб 12 дек 2009 16:53

И моя се тресе (АФН), и се чудя дали е от катализатор,дали е от мека връзка.... и се тресе повече като е студен мотора.

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Нед 13 дек 2009 20:39

И при мен има вибрации в изпускателната система ( в крайното гърне ). Когато го повдигна или подпра малко спира да тресе... май и аз ще ходя да ми видят меките връзки. passat6 каква е добавката която си сложил ?

Потребителски аватар
nenko8710
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nenko8710 » Нед 07 фев 2010 22:51

Колеги здравейте. Сега от както стана по-студено забелязах следното - ако температурата навън е до 4 градуса няма никакви вибрации обаче стане ли по-топло от 5 градуса почват пак тия гадни вибрации на свободна без газ. Накой има ли на идея какво става. Мека връзка, ниски обороти.

Потребителски аватар
kiki1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiki1 » Пон 08 фев 2010 9:35

Нека ти погледнат синхронизацията на валовете и дюзите.

Върни се в “Дизелови агрегати”