Колицата май не загрява.
- zigzagzug
- Автомобил:
- Двигател:
Колицата май не загрява.
Здравейте колеги.Имам едно проблемче дето ме притеснява.По време на шофиране,когато колата вече би трябвало да е загряла,стрелката на температурата не мърда от 40градуса.Парното обаче духа топло,но не както трябва да бъде,в смисъл че за толкова време би трябвало да не се диша вътре.От време на време стрелката скочи до 70градуса и после пак пада.Колата е голф 3 1.8.Благодарял
- HukuTyY
- Автомобил: Vw Passat B4
- Двигател: ABF 16v
Re: Колицата май не загрява.
Здравей колега.Това са признаци за термостат.Когато седи на място колата си загрява но тръгнеш ли температурата веднага пада и влиза в бялата зона.Имаш си парно но е нищо в сравнение с това когато температурата ти е на 80-90градуса.И аз бях така преди и като смених термостата всичко си дойде на място.Поздрави
П.П Поне при мен проблема се оказа термостат колега.Добре е да изчакаш и по компетентните колеги дате информират за да си сигурен и да неси дадеш парите напразно
П.П Поне при мен проблема се оказа термостат колега.Добре е да изчакаш и по компетентните колеги дате информират за да си сигурен и да неси дадеш парите напразно

- djivogalaxy
- Автомобил: VW Golf MK4
- Двигател:
Аз подкрепям колегата!Това са признаци,че термостата е залепнал.Колата работи и неможе да загрее поради причината,че термостата е отворил и сега водата постоянно се върти и през големия кръг.На старата ми кола си оправих термостата с почукване.Казаха ми с нещо да почукам по него и може да се оправи и така и стана.Но това не го приемай като съвет от мен
наистина изчакай някой по-запознат колега.
Поздрави!
Поздрави!
- djofar
- Автомобил: Golf 4 GTI
- Двигател: 1.9TDI ARL 2003
от термостата е аз лятото си купих нов термостат но не такъв дето го дават по каталог за моя мотор а си взех такъв дето отваря най рано и да ви кажа сега ефектът при мен е съшият 

- mitrex
- Автомобил:
- Двигател:
zigzagzug написа:Здравейте колеги.Имам едно проблемче дето ме притеснява.По време на шофиране,когато колата вече би трябвало да е загряла,стрелката на температурата не мърда от 40градуса.Парното обаче духа топло,но не както трябва да бъде,в смисъл че за толкова време би трябвало да не се диша вътре.От време на време стрелката скочи до 70градуса и после пак пада.Колата е голф 3 1.8.Благодарял
колега,
100% термостат
,имах подобен проблем,смених го и всичко е 6!!!също колега с голф 3,температурата му стигаше едва белите чертички в движение,а в покой стига до едва 70!!!смени си го и за 15 мин е стигнала 90
поздрави

-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
, е станал е колега ама само д ане ти остане затворен най добре си го смени и на ладата едно време почуквах за да отвори, моята джета също трудно вдига градуси извънградско каране повече от 60 70не вдига сега като е студено, по града си удря 90но по бавно, също колегата с порблема може да пробваш да е спускаш дълго време по наклон ако има къде и ако температурата не се подържа а падне сигурен си че термостат, аз съм си сложил кашонче пред радиятора на половината между рещетката и радиятора, страх ме е просто при смяната да не се скъсат болтчетат после ще падне разглабяне за това съм решил лятото да го направя това упражнениеdjivogalaxy написа:Казаха ми с нещо да почукам по него и може да се оправи и така и стана
- DIY4ever
- Автомобил:
- Двигател:
Да, ако колата си загрява на място в задръстванията а при движение с по-висока скорост температурата пада, със сигурност е термостат.
Не са скъпи, а с постоянно отворен термостат разхода на гориво нараства, така че - сменявай - ще се изплати.
Ако антифриза е нов, чист и качествен, може да го събереш, да го прецедиш и да го използваш пак.
Между другото ако разрежеш надве стар филтър за кана за вода Britta - в горната част има отличен много фин филтър, устойчив на антифриз, спирачна течност, масло за хидравлика на волана и др.
Аз дори новите течности наливам през такъв. Ако изключим спирачната течност, за другите си заслужава да се използват повторно, когато се случи таман да я смениш и нещо да протече и да се наложи пак да източваш.
Съществува и вариант нещо да се е заглавило в термостата, при мен на пасата като протече водната помпа и я свалих - вътре имаше остатък от някакво винтче, и всичко около перката бе изядено от него. А на термостата му беше изкривен горния диск, дето затваря малкия кръг, и никога не го е затварял... Може и там да е ходило винтчето. Как е попаднало там не знам.
Не са скъпи, а с постоянно отворен термостат разхода на гориво нараства, така че - сменявай - ще се изплати.
Ако антифриза е нов, чист и качествен, може да го събереш, да го прецедиш и да го използваш пак.
Между другото ако разрежеш надве стар филтър за кана за вода Britta - в горната част има отличен много фин филтър, устойчив на антифриз, спирачна течност, масло за хидравлика на волана и др.
Съществува и вариант нещо да се е заглавило в термостата, при мен на пасата като протече водната помпа и я свалих - вътре имаше остатък от някакво винтче, и всичко около перката бе изядено от него. А на термостата му беше изкривен горния диск, дето затваря малкия кръг, и никога не го е затварял... Може и там да е ходило винтчето. Как е попаднало там не знам.
- Gencho87
- Автомобил: VW Golf MK3 GT
- Двигател: AEK 1.6 1995
Здравйте, потвърждавам мнението за термостат, понеже аз смянх есента. Направи ми впечатление, че при едно извънградско пътуване, при външна температура около 15тина градуса на едно спускане температурата падна почти то нулевото отчитане, през деня в жегата трудно може да се разбере понеже е топло и бързо загрява. Ефекта е отличен, сега при минусови температури за 10тина минути в колата става прилично топло. Смени го да ти е топло сега през зимата (лично аз не се наемам да бърникам колата, винаги я карам в сервизите на познати
) 

-
theultimate
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Всичко друго освен работещ термостат е компромис.
- като не загрява нямаш парно, не върви добре и харчи повече
- като сложиш картон в даден момент трябва да слизаш да го махаш като загрее, ако пък се заблеяш може и да прегрее
- като не загрява нямаш парно, не върви добре и харчи повече
- като сложиш картон в даден момент трябва да слизаш да го махаш като загрее, ако пък се заблеяш може и да прегрее
- zigzagzug
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги има и друг проблем обаче.Преди малко я палих на бензин,щото на гас не държи обороти и гасне.Колата загря до 90градуса,обаче парното започна да духа само студено.Оставих я да работи тя си държи 90градуса и пак си духа студено.Обърнах я на гас-не държи обороти и гасне.Отворих капака,изпаритела си е леден,перката даже се беше включила,парно няма.Направо откачам вече.
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
колега виж има ли течност в казанчето,ако има откачи единия маркуч на изпарителя длаи ще потече нещо,запалие е за малко да видиш дали ще се върти водата длаи ще циркулира нека някой ти помагаzigzagzug написа:Колеги има и друг проблем обаче.Преди малко я палих на бензин,щото на гас не държи обороти и гасне.Колата загря до 90градуса,обаче парното започна да духа само студено.Оставих я да работи тя си държи 90градуса и пак си духа студено.Обърнах я на гас-не държи обороти и гасне.Отворих капака,изпаритела си е леден,перката даже се беше включила,парно няма.Направо откачам вече.
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
така е колега от къде и да го погледнеш все е недостатък,страх ме е да не се скъсат 2те болтчета само заради това не бързам да го сменям не защото след някав месец ще се затопля то си има студ ощеtheultimate написа:като сложиш картон в даден момент трябва да слизаш да го махаш като загрее, ако пък се заблеяш може и да прегрее
- HukuTyY
- Автомобил: Vw Passat B4
- Двигател: ABF 16v
zigzagzug написа:Колеги има и друг проблем обаче.Преди малко я палих на бензин,щото на гас не държи обороти и гасне.Колата загря до 90градуса,обаче парното започна да духа само студено.Оставих я да работи тя си държи 90градуса и пак си духа студено.Обърнах я на гас-не държи обороти и гасне.Отворих капака,изпаритела си е леден,перката даже се беше включила,парно няма.Направо откачам вече.
Колега щом ти замръзва изпарителя значи нециркулира антфриз през него даго топли и затова колата неможе дати държи обороти понеже като минава газта от там и го заледява и тази газ неможе да гори и затова губи обороти и гасне.Виж си изпарителя как е свързан.Да неби да си я водел скоро на "майстор" който е много компетентен
.Като загрее колата отвори капака има два маркуча един до друг са(за антифриз).Намират се точно зад казанчето за сервото(спирачките) от лявата му страна и влизат във купето.Тези марикучи са ти за парното да вкарват топло вътре в купето,ако са студени
.Пипни ги при 80-90градуса дали са топли.А относно това за дето недуха топло и на 90градуса да не би да е радиаторчето на парното или да имаш някаква въздушна възглавница в системата за охлаждане.Ето ти снимка да видиш каде са тази маркучи за парното колега.Тази снимка е от Пассат Б3 но мисля че и на Голф е същото.Жив и здравП.П Ако бъркам сеч

- DIY4ever
- Автомобил:
- Двигател:
Въпросът в случая е как е вързан изпарителя - последователно или паралелно на парното?
- zigzagzug
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги сутринта като я запалих и загря,почна да духа топло до сега няма проблеми,явно е имало някъде въздушна възглавница,ама след снощното доливане на антифриз сега се наложи да долея още.Дали защото е излязал въздуха?А най учуден останах като вдигнах щеката за маслото-почти нямаше такова.Дали всички тея неща имат нещо общо,или просто съм за основен ремонт? 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”