Снегът в София

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Снегът в София

Мнениеот Tyan » Пон 08 фев 2010 12:35

Абе как може да говорите така, я горе погледнете снимката и вижте разликата между изчистено, пътя и непочистено, тротоара ..и пак ще говорим ...за България направо чудно си чистят :)

Потребителски аватар
pavlingm
Автомобил: VW Golf
Двигател: AFN
Контакти:

Мнениеот pavlingm » Пон 08 фев 2010 12:44

Миналата и по-миналата година бях в Австрия на ски. Като завали сняг, през 5 мин. минават снегорините, не чакат да спре снега и тогава... При снежна покривка 100см, пътят е почти сух. Трябва да го видите това. А снегоринът минава с 50 км/ч на 2 см от мантинелата, хората са доста опитни.

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Пон 08 фев 2010 12:49

ето малко снимки

кое не е почистено от пътната настилка?
Прикачени файлове
DSC02520.JPG
Ал.Стамболийски
DSC02521.JPG
Ал.Стамболийски
DSC02522.JPG
това е ул. Зайчар и тротоара пред Двореца на Децата
DSC02523.JPG
ако всеки изчисти пред входа или местоработата си, тротоарите ще са чисти!
DSC02524.JPG
това е пред магазина, тая цялата купчина!

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Пон 08 фев 2010 12:52

Бъкстон-Сердика-Шипченски 2ч30мин
Пък нека чистят, много сняг - не могат да смогнат.........

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 08 фев 2010 15:13

Цариградско, днес към 10:15 АМ

Потребителски аватар
bbboiko2004
Автомобил: VW Polo 2f
Двигател: 3f - 1993

Мнениеот bbboiko2004 » Пон 08 фев 2010 16:08

Стига сте е оплаквали хората да не са супермени та да разчистят всичко, тя София да не е малка, ако не помните цяла седмица показват как цяла Германия е затрупана и блокирана, то това от там идва, щом те не се справиха какво искате от наще служби, пък и в София е разчистене елате само на 10 км извън София в община Елин Пелин пък тогава се оплаквайте, :Mr Green Fun Сутринта в 10 часа бях една от 10 коли които бяха минали по пътя Равно поле магистрала Тракия и имаше 20 см сняг на платното пък оплаквам ли се... НЕ

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Пон 08 фев 2010 16:15

Ако нас ни застигне зима като в Германия.....,ще трябва да се запасим с консерви и храна за три месеца, и да се барикадираме по мазетата!

Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Мнениеот BeckoTDI » Пон 08 фев 2010 16:19

Както си личи от снимките на Боби Ал.Стамболийски е изчистен перфектно, спрямо натрупалия сняг. Цариградско снощи беше почти така, както на снимката от 10 часа, само че си имаше снегорини и го обработваха :да: Спрямо навалелия сняг София си е почистена прилично, а спрямо създалата се ситуация е напълно нормално да има задръствания, птп-та и т.н. С нерви нищо няма да се оправи хора, просто не се ядосвайте или пък ако имате възможност както Tyan е направил повозете се на метрото :) btw при това паркиране май си го окопал, дано излезе на собствен ход, ако не викай сигурен съм, че ще има хора който да помогнат :) По кварталите и някой малки улички си има доволно сняг да се окопаеш

Изображение

точно така изглежда едно кръстовище в моя квартал и си е доста хлъзгаво и всяка втора кола и поднася задницата... спеканите женици и панираните шофьори влизащи по-бавно в завоя, го вземат без проблем :) Докато на 'бързаците' винаги им поднася задницата, за щастие без инциденти с изключение на еднa alfa която даде газ в завоя :roll: , недозави и предницата и имаше среща с бордюра :roll:

На мен ми изкочи неотложно пътуване с колата, та сега слизам пред блока да си метна зимните гумета :) В тази връзка мисля да усетя зимата както трябва и да прескоча до Витоша да се направя на бяла мечка :D Някой качвал ли се е нагоре снощи или днес, как е пътя? Чувам, че само джипки можели да се качват нагоре, но аз пък си вземам лопатата и веригите до където стигна :)

assd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот assd » Пон 08 фев 2010 16:32

днес беше лудница. излязох в 9 и беше адското задръстване.
добре че съм с метрото, ама задръстването в люлин за тунела почваше от билата.
по булевард българия беше нещо страшно, както и кварталите около него :Mr Green Fun

ама кой да очаква че на 8ми февруари през зимата ще вали сняг :lol:

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Пон 08 фев 2010 16:58

BeckoTDI написа:...В тази връзка мисля да усетя зимата както трябва и да прескоча до Витоша да се направя на бяла мечка :D Някой качвал ли се е нагоре снощи или днес, как е пътя? Чувам, че само джипки можели да се качват нагоре, но аз пък си вземам лопатата и веригите до където стигна :)

И в събота, и в неделя. От Драгалевци до Алеко. Пътя е изчистен и опясачен. Има и състезатели. Само че, бяха основно в неделя. Събота само един ме изпревари, ама беше с някво мицубиши и предполагам 4х4, щото и на завоя дето ме изпревари и на следващия беше с вратите напред :Mr Green Fun . Иначе аз се качих само с зимни гуми. Нямам нито 4х4, нито ЕСП-та. А колата си е доволно тежка - пасат б5.

Относно непочистените улици - за различните раьони май отговарят различни фирми. Студентски и Слатина бяха доволно изчистени. Задръстванията бяха заради предпазливи шофьори. Но по-добре за 1 час каране отколкото 3 часа чакане на катаджии заради някой дето се е нацепил в мен.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пон 08 фев 2010 17:14

Много състезатели много нещо.Днес карайки по алея Яворов с 50км и возейки болен човек току що изписан от болница ме освиркаха поне 5 човека.На някой ако нещо му е нервно да не си го изкарва на хора който нямат никаква вина.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 09 фев 2010 0:49

KirilGeorgiev написа:Много състезатели много нещо.Днес карайки по алея Яворов с 50км и возейки болен човек току що изписан от болница ме освиркаха поне 5 човека.На някой ако нещо му е нервно да не си го изкарва на хора който нямат никаква вина.

що не спря и не слезна да ги питаш какъв им е проблема ?
то главно жени свирят и дъртаци дето незнаят волан ли въртят или тава с баница :banghead:

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Вто 09 фев 2010 8:43

Смело мога да заявя че столицата е чиста до афалт-по-големите улици и булеварди, по-малките са чисти но не до черно,но пак е добре,евала на почистващите фирми :applause: :applause: :applause: :applause:

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Вто 09 фев 2010 9:28

те тава е! Днес няма и следа от снежеца който постресна доста народ, подари неясни за мене причини! Факт Столицата е чиста, всичко мрънкяше вчера, а запитахте ли се в Русе какво става и как карат хората там?!

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Вто 09 фев 2010 12:04

hooligans написа:
KirilGeorgiev написа:Много състезатели много нещо.Днес карайки по алея Яворов с 50км и возейки болен човек току що изписан от болница ме освиркаха поне 5 човека.На някой ако нещо му е нервно да не си го изкарва на хора който нямат никаква вина.

що не спря и не слезна да ги питаш какъв им е проблема ?
то главно жени свирят и дъртаци дето незнаят волан ли въртят или тава с баница :banghead:

Аз съм доста спокоен човек и подобно свирене не ме притеснява но свирещите в някой прекрасен ден ще попаднат на някой по нервен от тях и ще им стане ясно че да свириш безпричинно не е здравословно.А София си беше изчистена и вчера почти перфектно дори по малките улици мятаха луга с лопати и ако си със прилични зимни гуми проблеми няма.

Върни се в “Пътеводител”