Направо нямам думи

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
1z
Автомобил: seat ibiza
Двигател: atd

Re: Направо нямам думи

Мнениеот 1z » Пон 08 фев 2010 18:24

jordanpar написа:Лаладжии.Добре че не живеете в Норвегия или Швеция.
Всяка година има по една тема ´´идва зима,приготви си автомобила´´ и всеки път след това по 100 теми колко зле било положението.
Когато дойде времето всеки един до последната трошка в тоя форум да е подготвен на 100 процента за зимата с гуми,вериги,течности и прочее,тогава и държавата ще е наред.
Който не му отърва -да организира протести,да си търси правата на местно и държавно ниво,ама по-лесно е от офиса на топло да драснем 3-4 прочуствени реда в тема тип ´´ужас,пак ме прецака държавата´´.Стига инфантилни теми бееее,абе вие казарма май не сте карали,А?????

лаладжия айде по-спокойно,не говорим за северният полюс а за България.Автомобилите както моя така и на колегите са перфекно подготвени за зимата.Снежната покрифка е 46 см(без навяванията) ако искаш ела да ни покажеш шофъорските си умения пък ако искаш си сложи вериги и на задните колела.Да ти отговоря и на другият въпрос за риненето днес сам без да ме кара никои съм изчистил пред целият вход и улицата, защото не съм на работа,лопата нямах исках на домоуправителя,в 19 часа на фарове ще продължаваме да ринем защото така сме свикнали всяка година е така!
За Б.Б и политика няма да говоря мисля че не е желателно според правилата на форума,за София също, ние сме от Провинцията!

Потребителски аватар
Lifeguard
Автомобил: Passat B5 TDI_Lupo SDI
Двигател: AHU_AKU

Мнениеот Lifeguard » Пон 08 фев 2010 18:26

прави са колегите от русе,че тук е ужас и не е почистено,както трябва(то почти всяка година е така май...)най-главните улици биват,ама ква файда като покрай блоковете и между тях има по 40-50 см сняг и колите са затиснати?хората как да излезат на уж почистените главни улици?! за тва ли плащаме данъци и не знам си още кво,след като общината на чело с кмета и разни почистващи фирми не си вършат работата?!но има и друга истина,че ако всеки си изрине снега пред колата и входа и се потруди малко(както направих аз) ще и съвсем друго сещате ли се?ама единици го правят,щото ги мързи и чакат на готово. :не: зарязват си колите разни летни шофьори и не им пука.за тва сега ще си стоим блокирани е ще ходим пеш или даваме пари по таксита.недай си боже да стане нещо спешно...

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 08 фев 2010 18:52

Снега е в повече и е трудно да изчезне с магическа пръчка, важното е да върви техника и да чисти, от големите улици към малките и така леко полеко ще се нормализират нещата.
Обаче много :respect :respect :respect към пича са Аудито :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пон 08 фев 2010 19:04

напълно съм съгласен с jordanpar
Пътувам към 17 км до офиса. Преди това водя едното дете на училище, после другото на градина - общо към 20 км се събират. Като видях какво е на вън се отказах да ходя с кола - питам ЗАЩО всички идиоти за 2 км решават да ходята с колите? После ревем - не било почистено - е как да се почисти главен булевард с 1000 коли, всеки сам в кола а снегорина няма от къде да мине?
Ааа... и днес бутах едно волво да излезе от снега.. Като му видях чисто новите спортни летни гуми, се зачудих дали не му правя мечешка услуга. Не го видях да се прибира докато си бях в офиса...

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Пон 08 фев 2010 20:17

При нас има над 50 см. сняг. Улиците са почистени, биват. Непрекъснато закъсват коли обаче, бусове. Аз карам кола с презряното за нищо не ставащо задно предаване, обута отзад с Goodyear Ultragrip 7+, a отпред с Continental Winter Contact TS830, струваха ми над 800 лв. В багажника винаги нося: сгъваема лопата(от Метро), стоманено въже, кабели за прехвърляне на ток, препарати за стъклата и вериги(ама още не съм ги слагал). Досега от началото на зимата, никъде не съм закъсал, никой не ме е дърпал, нито бутал, сам аз обаче нерядко съм извършвал подобни услуги на закъсали колеги, вкл. преди час бутах едно такси, Лада самара, от новите. Колата ми се кара всеки божи ден, независимо какво е времето навън, водя децата от единия край на града до другия по училища и детски градини. Не искам да звучи като хвалба, но колеги, ако искате да нямате проблеми или да са сведени до минимум, погрижете се за автомобила си овреме, а ако не можете, по-добре не излизайте на пътя, от това не се умира. Днес ходих на работа пеша, щото в двора на нашето предприятие имаше към 40 см. сняг и би било безумие да се бухна там, само и само да отида на работа с колата. Вдигнах от леглото сутринта един комшия, връчих му едната лопата, другата за мене и направихме фитнеса пред блока сабахлем.

Потребителски аватар
georgivw
Автомобил: vw golf 4
Двигател: tdi

Мнениеот georgivw » Пон 08 фев 2010 21:27

обстановката е просто плачевна неми се коментира че се дразня адско много :beat_butt2 :beat_butt2 :beat_butt2

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Пон 08 фев 2010 21:28

ALESYZ написа:При нас има над 50 см. сняг. Улиците са почистени, биват. Непрекъснато закъсват коли обаче, бусове. Аз карам кола с презряното за нищо не ставащо задно предаване, обута отзад с Goodyear Ultragrip 7+, a отпред с Continental Winter Contact TS830, струваха ми над 800 лв. В багажника винаги нося: сгъваема лопата(от Метро), стоманено въже, кабели за прехвърляне на ток, препарати за стъклата и вериги(ама още не съм ги слагал). Досега от началото на зимата, никъде не съм закъсал, никой не ме е дърпал, нито бутал, сам аз обаче нерядко съм извършвал подобни услуги на закъсали колеги, вкл. преди час бутах едно такси, Лада самара, от новите. Колата ми се кара всеки божи ден, независимо какво е времето навън, водя децата от единия край на града до другия по училища и детски градини. Не искам да звучи като хвалба, но колеги, ако искате да нямате проблеми или да са сведени до минимум, погрижете се за автомобила си овреме, а ако не можете, по-добре не излизайте на пътя, от това не се умира. Днес ходих на работа пеша, щото в двора на нашето предприятие имаше към 40 см. сняг и би било безумие да се бухна там, само и само да отида на работа с колата. Вдигнах от леглото сутринта един комшия, връчих му едната лопата, другата за мене и направихме фитнеса пред блока сабахлем.

Така е колега и аз съм така гуми муми всичко.Ринем сняг здраво .Излизаме на улицата и божеее -пред блока снега 20 см на улицата 30см--ааааа не мога и улиците да вземем да ринем.Затова плащаме данъци винетки като попове .Затова за да им платя данъците ТЕ трябва да ми осигурят безпрепятствено стигане до работното ми място за да изкарам пари - да им платя данъците,да им платя заплатите,да им платя топлото и тока които харчат през целодневното си клатене на краката да платя и на циганите които уж чистят тротоарите от лед с метли.Абе .....

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 08 фев 2010 22:10

mely написа: да платя и на циганите които уж чистят тротоарите от лед с метли.Абе .....

:lol: :lol: :lol:
сутринта беше апокалипсис
сега като се прибирах беше по-добре, да не кажа добре по централните улици
нашата беше ад
но вредщайна сноутрак 3 /реклама/ е много здрава гума бре
апропо
видяхте ли уошингтън ди си???
ДНЕС 50 санта сняг и никой не оди на работа...

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пон 08 фев 2010 22:38

Има някакво раздвижване види се светлината в тунела цялата полиция е вдигната на крак и издирват собствениците на автомобилите пречещи на снегопочистването :roll:
Иначе днес карах из града НО не пасата понеже не мога да го извадя от гаража а Лада Нива рускйи дзвер.

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Пон 08 фев 2010 22:43

Сутринта 20 минути си ринах колата - обичам да го правя, паля и почвам да пина, голям кеф, щото обичам снега.
Като тръгнах за работа, улиците, без Цариградско бяха бели, още почти я няма гадната луга, никой не ми хвърля мръсотия по предното стъкло, кеф. Караш си бавно, избягваш занасянията, за разлика от всеки "голфаджия" и се наслаждаваш на белотата на снега.
После паркираш, като се радваш, как можеш да наместиш колата си с лекота, защото можеш да я въртиш почти на място на снега, за разлика от сухата настилка.
След това изминаваш остатъка от пътя си в чистия сняг до работа... можеш даже да си прави штопки по път и да замеряш дърветата...
ех...
После дойдоха снегорините и улиците станаха "чисти"
Жалко

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 08 фев 2010 23:01

За Русе не знам, най-вероятно е било тежко, особено сутринта.
В София сутринта беше сложно, но не прекалено, поне по моя маршрут.
Следобяд, когато се прибирах главните артерии бяха перфектно почистени - доволен съм.
Естествено малките улички не са, но като за първи няколко часа без снеговалеж е супер.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 09 фев 2010 0:43

От години не са чистили така в София.
евала :bowdown
Евала и на шоферите на 5-те коли които бутах :bowdown
на третия (беше жена) и боксуваше пред гаража на ваското
едвам тръгна при никакъв сняг и викаме
и да си купиш зимни гуми
при което отговора беше:
Аааааа зимни са , тея са нов модел зимни , които цяла година могат да се карат :shock :bowdown

от 5-те коли само един беше с зимни гуми , но беше затрупан от преспи ...
правете си изводите драги ми колеги !
и сега чакам да се включи един , които убеждава , че с летни гуми, ако няма сняг, може да се кара

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Автомобил: Ауди А6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Вто 09 фев 2010 1:09

Вчера сутринта тръгнах за едно село преди Кюстендил в 08:00, снегорин беше минал УШ, нямаше и една песачинка по шосето, имах чуството че, ако сляза от колата и застана на средата на платното ще направя шпагат :banghead: . Около 08:30 се раминах с 3-4 снегорина и те бяха вдигнали греблото или там както се казва на 2 педи от платното за движение. Когато вече стигнах до отбивката за селото завих и какво да видя, аз минавам пръв от там направо :banghead: не беше минала нито кола, нито снегорин.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 09 фев 2010 9:05

аз да попитам

а къде бяха милиционерите в това време ???

в кое кафене / кръчма или за кой нагъл работеха ????

държавата с най много милиция на глава от населението сме - къде са, в коя миша дупка се бяха наврели, че и днес никакви ги няма

защо ги нямаше по кръстовищата да вземат книжките на сите идиоти дето с летни джапанки полираха улиците или караха снежни преспи - че и днес е пълно с такива???

докато тази измет наречена катаджия не бъде принудена да си върши работата -

така ще е - идиот до идиота и върху тях пак идиот !!!

Потребителски аватар
digo_pl
Автомобил: omega V6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот digo_pl » Вто 09 фев 2010 9:23

Може ли и аз да се включа. До колкото знам междублоковото пространство, както и търговски обекти и административни и обществени сгради се потдържат в изряден вид и със свободен достъп именно от собствениците! Това, май даже, скоро го приеха като закон.
Катаджиите не могат да те глобят затова , че не си със зимни гуми, тъй като не са компетентни да ги различават! Те могат да ти замерят грайфера и ако имаш под 4-5мм/май/ да те глобят.
И най-важното, взимате си греблото и отивате и почиствате пред домовете си. Защото като казвате: колата ми е затрупана, то тя най-вероятно е на паркинг пред блока - е кой да доиде да ти почисти колата и около нея. Аз пред къщи сека зима рина сняг. Целия си двор (живея в къща) до средата на шосето! Смятам, че това е мое задължение като гражданин!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”