турбото се прецака :) пасат 1.8 т 20 v Въпрос ?
турбото се прецака :) пасат 1.8 т 20 v Въпрос ?
Здравейте колеги,проблема е следния.Свалих турбината и какво да видя,клапата,която освобождава налягането изобщо я няма,дори и в катализатора ?!?!?!? останах доста така очуден каде е!Луфт има,много леко на страни само,по дължината на оста,смисъл на вътрве и на вън не,може ли да остане с този малък луфт,не опира в стените,перките са здрави,просто липсва тази клапа
нз каде е,може ли да се сложи само клапа ? дай те съвет.

Re: турбото се прецака :) пасат 1.8 т 20 v Въпрос ?
Колата не вървеше и мислех че е катализатора,но той е перфеткен,свети от сякаде.Колата е на 320000 км,явно е сменян с нов,в англиа,на толкова км е и има много малък луфт за това не ми се ще да я разбутвам,а само клапата ако може да се смени,ако я рециклирам изцяло мисля че ще дам ацки много пари,и само щя я разбутат повече,какво мислите ?
от вътрешната част на турбината от страната на клапата,има пукнатини,но не са пробили корпуса,казаха ми че при повечето турбини е било така заради температурата,но майсторите викат намери си нова,или ние да ти намерим,и си мисля че искат да я сменя само зарадаи да изкарат някой лев повече,вашите мнения?
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Иди в ТУ има 1 фирма за турбокомпресори точно с/у детската градина / забр. и името. /
Немой се коси - ново турбо и ЕГР са само някакви си 1870 лв .
Преди няколко месеца минах по тоя път - шупла в остта на турбината.
Немой се коси - ново турбо и ЕГР са само някакви си 1870 лв .

- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Въпросът е да се демонтира турбината.
А после може да се окаже, че пружината на уейстгейта се е счупила или охлабила...
А после може да се окаже, че пружината на уейстгейта се е счупила или охлабила...

- ChimeyJimmey
Разбира се, че не. 
Но ако е това.
А за да се разбере - демонтаж на турбината и диагностика.

Но ако е това.
А за да се разбере - демонтаж на турбината и диагностика.

демонтирах я вече,и днес ми казаха че само за да сменят някакв комплект с фтулки семеринги и така на татак 380 лв пез да пипат перките и оста,ако се каже че и тя не е наред,става доста голяма цифра,днес на една морга намерих за 400 лв но не съм я гледал още и нз кога ще имам време,и като я видя освен дали се клати оста нз какво друго да гледам,и ако моя ремонт примерно излезе към 500 лв кое да избера,турбина която е рециклирана на половина ,или тази която е от катастрофирала кола и не се знае още колко и остава ?
- ChimeyJimmey
Написах му ЛС,сега чакам да видим какво ще отговори 

- kirhadj
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, някакво развитие по въпроса?
Развитие има,не толкова доволно но все пак.Реших да си купиа нова,или втпра употреба но поне запазена,и докато сабера повечко парички за такава,мойта ще я по оправя малко да издаржи известно време,като и сменя клапата,която по принцип се продава с половината чогун не от делно,но намерих кой да ми я смени,ще сменя и също семерината заради която ми тече масло,ще се почисти,и зглоби,това удоволствие ще ми струва 160 лв,и се надявам да издаржи 5-6 месеца докато или събера парички за нова 1300 лв или намеря някоя много запазена,дано тази стане най-вероятно ще разбера днес привечер и ще пиша да кажа как са се стекли обстоятелствата,поздрави
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,доколкото съм запознат, няма семеринги в турбината.Ако не ти хвърля много масло,по добре не я пипай,само оправи "уестгейта", защото без него турбината не работи.
какво точно е уестгейт ? че не съм запознат толкова ?
- ChimeyJimmey
Ето го вляво на К03-ката:

Taзи даже е и спукана. Което е адски често срещан проблем, защото народецът шпори яко и после гаси моторчето одма. При което, заради невъзможността да се охлади топлата част на турбината (чугуна), при рязък температурен спад - ПРАААС! И край с налягането.
Почти е невъзможно да се намери читава К03 на старо...
Ето ти схема, за да се запознаеш малко с туй що е то турбина в ДВГ:

И чети тук също.
И е УЕЙСТгейт, а не УЕСТгейт, защото идва от WASTE (излишък), а не oт WEST (запад)...

Taзи даже е и спукана. Което е адски често срещан проблем, защото народецът шпори яко и после гаси моторчето одма. При което, заради невъзможността да се охлади топлата част на турбината (чугуна), при рязък температурен спад - ПРАААС! И край с налягането.
Почти е невъзможно да се намери читава К03 на старо...
Ето ти схема, за да се запознаеш малко с туй що е то турбина в ДВГ:

И чети тук също.

И е УЕЙСТгейт, а не УЕСТгейт, защото идва от WASTE (излишък), а не oт WEST (запад)...