Прочетох доста теми свързани с еърбега, но всичките бяха за светнала лампа. А при мен проблема е ,че като дам на контакт вече несветва тази лампичка както светваше доскоро и светва само тази на айбиеса. Та въпроса ми е дали може да е изгоряла или да търся накъде другде проблема, лесно ли се сменя ако е изгоряла и дали така ако проблема е само в крушката еърбега би сработил при нужда. Колата е голф 3 1997г.
Благодаря предварително
Изгоряла лампа на еърбега?
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: Изгоряла лампа на еърбега?
Може и самата лампичка да е изгоряла,но най-добре мини на диагностика за да не гадаем! 
- DIY4ever
- Автомобил:
- Двигател:
Ако е като при мен, две лампи - за АБС и еърбег една над друга, то лампичката е запоена на една малка платчица. Вероятно и в случая когато има само еърбег е същото, защото повечето неща на тази платчица (транзистори и т.н.) са именно за еърбега.
Сменят се лампичките, но с поялник. При мен беше изгоряла тази на АБСа и си я смених.
Дали еърбега ще работи и с изгоряла лампа не знам - трябва да се види на диагностика дали компютъра на еърбега е усетил че е прекъсната и е записал грешка. И ако да - да се чете какво става в такъв случай.
Сменят се лампичките, но с поялник. При мен беше изгоряла тази на АБСа и си я смених.
Дали еърбега ще работи и с изгоряла лампа не знам - трябва да се види на диагностика дали компютъра на еърбега е усетил че е прекъсната и е записал грешка. И ако да - да се чете какво става в такъв случай.
- edisonov
- Автомобил: VW Golf 8 Variant
- Двигател: 2025
С две лампи е и тази на ABS-а си работи както трябва. Явно ще трябва да се прави нещо, но се чудя дали вместо да се запоява и тем подобни дали няма да е по ледно да намеря цялото модулче с двете лампи. Дали ще стане директно без допълнителни настройки от друг голф като моя?
- DIY4ever
- Автомобил:
- Двигател:
Стига да е същото ще стане - там няма нищо кой-знае какво.
Но ако имаш познат който знае да държи поялник според мен е по-лесно и евтино да се смени лампичката - не е сложно. Подобни лампички има по магазините за авточасти. Оригиналната е с нещо като цокъл, но и безцокълна може да се използва, ако се укрепи с лепило (аз така направих че ме мързеше да ходя до магазина).
Добре е обаче първо да се провери дали наистина е изгоряла де.
Но ако имаш познат който знае да държи поялник според мен е по-лесно и евтино да се смени лампичката - не е сложно. Подобни лампички има по магазините за авточасти. Оригиналната е с нещо като цокъл, но и безцокълна може да се използва, ако се укрепи с лепило (аз така направих че ме мързеше да ходя до магазина).
Добре е обаче първо да се провери дали наистина е изгоряла де.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”