Здравейте колеги,
От два месеца съм собственик на Голф Вариант 1,6 Basis,77 kw 5-6 с двигател AZD
16v закупена от автокъща във Варна внос от Германия.От екстрите,външния вид и
вътрешния интериор съм много доволен,но от ходовата част и поведението на двига-
теля, както и разхода на бензин в различни преходи нямам никакви впечатления по-
ради форсмажорните условия на шофиране ,както в градско така и извънградско.Не-
прекъснато задръствания,ледени коловози и търсене място за паркиране което не спо
мага на ясна представа за колата.За тези два месеца съм изчел почти всички форуми
за Голф4,но ми направи впечатление,че за този модел не е написано нищо.Това ме
навява на мисълта,че броя на тези коли е минимален у нас или германците са изпи-
пали всичко перфектно което е малко за вярване.Знам,че собствениците на другите
модели Голфове са многократно по-вече от тези които претежават моя модел с дви-
гатели AZD 105 ps.,но не е понятно нямат ли проблеми по колите си за да поискат
съвет от колегите си или всичко оправят в специализирани сервизи.Накрая имам мол-
ба от тези които имат същите двигатели да споделят проблемите си които ще обос-
рят вниманието ми по бъдещата потдръжка и начин на шофиране.Колата има първа ре-
гистрация от 2002 г.Желая Ви безаварийно каране по разбитите ни пътища.
Съвети за Голф4 Вариант 1,6 16v 77kw AZD
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Re: Съвети за Голф4 Вариант 1,6 16v 77kw AZD
Има доста колеги с твоя двигател...
Иначе в
има теми за проблемите му...
Успех.
Иначе в
има теми за проблемите му...Успех.

- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
С Haralampi сме и двамата с този двигател, има и още един колега, но мисля не влиза много често. Той и haralampi не се появява напоследък, ма иначе е доста редовен. Ако те интересува нещо по-конкретно питай, може и на ЛС
Проблеми с двигателя засега нямам, една бобина ми изгоря и ще ходя при Мишо за чистене на дросел и егр, но за момента друго не се сещам. Работи доста тихо като цяло, поне с 5w40 мотул. Имам чувството, че има някакъв не съвсем нормален лаг от момента на натискане на педала на газта до реакцията на мотора, според разни теми е бъг на софтуера, нямам идея.
За разхода специално - градско 9-10, извънградско с пуснат климатик лятото 5.8-6.2
Това съм замервал аз, бензин А98 от ромпетрол
Проблеми с двигателя засега нямам, една бобина ми изгоря и ще ходя при Мишо за чистене на дросел и егр, но за момента друго не се сещам. Работи доста тихо като цяло, поне с 5w40 мотул. Имам чувството, че има някакъв не съвсем нормален лаг от момента на натискане на педала на газта до реакцията на мотора, според разни теми е бъг на софтуера, нямам идея.
За разхода специално - градско 9-10, извънградско с пуснат климатик лятото 5.8-6.2
Това съм замервал аз, бензин А98 от ромпетрол
Маслото което ми наляха при смяната в сервиза след покупката е:Vaiko v60-0013/SAE
10w40/5,а масления и горивен филтър на Bosch.Двигателят работи тихо и ритмично.
При минусовите температури до 19 гр.не чакам да загрява двигателя и въпреки,че
няколкократно превключвам скоростния лост през различните степени преди да запаля
двигателя с цел да разкарам маслото,няколко км.имам леко затруднение превключване
то на 2ра.След загряване на маслото проблема напълно изчезва.Бордовият ми компю-
тър го заварих включен на режим 2 и не съм го превключвал на 1.След моментния
разход изписва 24 h,предполагам,че това е времето от което съм зад волана от мо-
мента на зануляване,578 км. които съм изминал,24 км.средна скорост /80%
съм карал само градско в ледова обстановка и задръствания/и накрая 9,5 л/100 км.
средния разход на гориво.На етикета в багажника са изписани:1AT,1G2,3YQ,4R4 ....
и т.н.,предполагам че това са данни за ремъци,ролки,масла,основни части по дви-
гателя,боя за купето и др.Ако имате обозначенията кое за какво е тъй като имате
същия двигател ще Ви бъда много благодарен.Поздрави от дъждовна Варна.
10w40/5,а масления и горивен филтър на Bosch.Двигателят работи тихо и ритмично.
При минусовите температури до 19 гр.не чакам да загрява двигателя и въпреки,че
няколкократно превключвам скоростния лост през различните степени преди да запаля
двигателя с цел да разкарам маслото,няколко км.имам леко затруднение превключване
то на 2ра.След загряване на маслото проблема напълно изчезва.Бордовият ми компю-
тър го заварих включен на режим 2 и не съм го превключвал на 1.След моментния
разход изписва 24 h,предполагам,че това е времето от което съм зад волана от мо-
мента на зануляване,578 км. които съм изминал,24 км.средна скорост /80%
съм карал само градско в ледова обстановка и задръствания/и накрая 9,5 л/100 км.
средния разход на гориво.На етикета в багажника са изписани:1AT,1G2,3YQ,4R4 ....
и т.н.,предполагам че това са данни за ремъци,ролки,масла,основни части по дви-
гателя,боя за купето и др.Ако имате обозначенията кое за какво е тъй като имате
същия двигател ще Ви бъда много благодарен.Поздрави от дъждовна Варна.
- Dead man
- Контакти:
Колега,следващия път си сложи пълна синтетика-5w40 Мотул и го сменяй на 15 000 км.
Смени ли маслото на скоростите ?
Ако не-направи го скоро-4ките имат проблем с 1ва скорост,не с 2ра...
Смени ли маслото на скоростите ?
Ако не-направи го скоро-4ките имат проблем с 1ва скорост,не с 2ра...

Не не съм сменял маслото на скоростите.Не всичко можех да сменя,а само най належащото- филтри,масло,ремъци и ролки.Специалистите не намериха за нужно след преглед да сменям водната помпа за да не се набутвам, а и продавача ме уверяваше,
че при покупката от Германия са го уверили за смяна на почти всичко,но аз бях длъ
жен,защото вярвам само на документи.Консумативите ги изровиха от компютъра подхо-
дящи за колата според предоставения голям талон.Нямал съм възможност поради лошо-
то време да отида на Елкон.За два месеца съм изминал около 600 км.
че при покупката от Германия са го уверили за смяна на почти всичко,но аз бях длъ
жен,защото вярвам само на документи.Консумативите ги изровиха от компютъра подхо-
дящи за колата според предоставения голям талон.Нямал съм възможност поради лошо-
то време да отида на Елкон.За два месеца съм изминал около 600 км.
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Водната помпа си е консуматив на този модел (а май и на доста други) и е добре да си я сменяш заедно с ремъци и ролки, а не да чакаш да се развали. Че после става неприятно.
За скоростите - аз имам малко проблеми с първа, кутията е ERT ако не бъркам, но смяната на маслото крие и някои рискове както се оказа, та за момента го отлагам това. Бих те посъвтевал да си смениш течността (ако можеш и маркучетата) на спирачките, дават и 2 години за смяна.
Ако имаш път към София пиши едно ЛС, може да сравним двете Голфиети
За скоростите - аз имам малко проблеми с първа, кутията е ERT ако не бъркам, но смяната на маслото крие и някои рискове както се оказа, та за момента го отлагам това. Бих те посъвтевал да си смениш течността (ако можеш и маркучетата) на спирачките, дават и 2 години за смяна.
Ако имаш път към София пиши едно ЛС, може да сравним двете Голфиети
- Dead man
- Контакти:
Водната помпа си е консуматив на този модел (а май и на доста други) и е добре да си я сменяш заедно с ремъци и ролки, а не да чакаш да се развали. Че после става неприятно.
Подкрепям на 100 %...
Бих те посъвтевал да си смениш течността (ако можеш и маркучетата) на спирачките, дават и 2 години за смяна.
И това е така...

-
владислав
- Автомобил: Seat Leon ST
- Двигател: CAXC 2015 - TDI CRBC
Моят код е BCB, но са сходни двигатели, та скоростите не ги пипай само виж дали има достатъчно масло вътре, при студено време е нормално малко трудно да се включват, сменяй и свещите и сипвай по-високо октаново гориво (но не от Лукойл, лично мнение).
Термостата първо го провери дали е развален и след това сменявай, виж да има достатъчно антифриз да не е на минимума.
На пистовият ремък има още една паразитна ролка не е лошо и тя да се погледне, не е скъпа ~40 лв..
Термостата първо го провери дали е развален и след това сменявай, виж да има достатъчно антифриз да не е на минимума.
На пистовият ремък има още една паразитна ролка не е лошо и тя да се погледне, не е скъпа ~40 лв..
- dokros
- Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
- Двигател: 1.9 TDI ALH
- Контакти:
Градския ми разход е 10/100 лятно време с климатроник,зимно време 12/100 ,но не подгрявам на място ,паля изчаквам 1 мин. да се поразбие маслото -5/40 ТОТАЛ и тръгвам...
Наистина има лек интервал при подаване на газ и самото форсиране ,предполагам защото газта е електронна ,а не със жило,същата тази електронна газ има ограничител на скоростта-192 км/ч макс. пише в книжката и оттам нагоре ,колкото да натискаш ,не вдига повече ,иначе има добро ускорение / е ,не може да се мери с някое турбо/
Ако ще я караш повечко ,слагай газов инжекцион.
Наистина има лек интервал при подаване на газ и самото форсиране ,предполагам защото газта е електронна ,а не със жило,същата тази електронна газ има ограничител на скоростта-192 км/ч макс. пише в книжката и оттам нагоре ,колкото да натискаш ,не вдига повече ,иначе има добро ускорение / е ,не може да се мери с някое турбо/
Ако ще я караш повечко ,слагай газов инжекцион.
Колата е карам почти само градско,но и условията са ужасни,задръствания,заледени
участъци и коловози.На два пъти излизах от града,където можех да вдигам до 120 км.,но бе за кратко.Компа отчиташе среден разход 9,3,но след новата порция сняг
се покачи на 9,5 - 9,6 л.На късите скорости наистина показва пъргавина,но на дъл-
гите 4та и 5та по-бавно.На бившата ми кола Seat Toledo 1,8 90 к.с.на газ при 2000
об.вдигаше 90 км.,а при 3000 об.на баир по магистрала 120-130 км.,а
при Голфа 2600 и 3700 об.Нямал съм условия да прехвърля 4000-4300 об.за да разбе-
ра динамичните и характеристики.В града карам без да я юркам след 60 км.включвам
на 5та и разхода пада на 2,5 3,5/100.Защо при работа на двигателя на място при
600 об.показва зимата разход 0,7-0,9,а при изключени скорости но в движение раз-
хода е 2,5 4,0/100 независимо че пътя е без наклони?Ползвам служебен транспорт
и не смятам,да слагам газово,а смятам,че и двигателят не ми е подходящ /пълна
инжекция/,грешките на компа ще се трупат като топъл хляб.След още няколко експло-
зии предполагам,че и нашите органи да приемат Европейската деректива само заводски газови устройства.Изгодата им е при годишен пробег над 15000 км.
участъци и коловози.На два пъти излизах от града,където можех да вдигам до 120 км.,но бе за кратко.Компа отчиташе среден разход 9,3,но след новата порция сняг
се покачи на 9,5 - 9,6 л.На късите скорости наистина показва пъргавина,но на дъл-
гите 4та и 5та по-бавно.На бившата ми кола Seat Toledo 1,8 90 к.с.на газ при 2000
об.вдигаше 90 км.,а при 3000 об.на баир по магистрала 120-130 км.,а
при Голфа 2600 и 3700 об.Нямал съм условия да прехвърля 4000-4300 об.за да разбе-
ра динамичните и характеристики.В града карам без да я юркам след 60 км.включвам
на 5та и разхода пада на 2,5 3,5/100.Защо при работа на двигателя на място при
600 об.показва зимата разход 0,7-0,9,а при изключени скорости но в движение раз-
хода е 2,5 4,0/100 независимо че пътя е без наклони?Ползвам служебен транспорт
и не смятам,да слагам газово,а смятам,че и двигателят не ми е подходящ /пълна
инжекция/,грешките на компа ще се трупат като топъл хляб.След още няколко експло-
зии предполагам,че и нашите органи да приемат Европейската деректива само заводски газови устройства.Изгодата им е при годишен пробег над 15000 км.
- dokros
- Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
- Двигател: 1.9 TDI ALH
- Контакти:
vesko62 написа:...Нямал съм условия да прехвърля 4000-4300 об.за да разбе-
ра динамичните и характеристики...
По книжка макс. въртящ момент на този двигател е 148 Нм при 4500 об/мин.
-
владислав
- Автомобил: Seat Leon ST
- Двигател: CAXC 2015 - TDI CRBC
vesko62 написа:В града карам без да я юркам след 60 км.включвам на 5та и разхода пада на 2,5 3,5/100.З
Не мъчи колата, колегата е написал къде е въртящият момент на този двигател, карай на трета с 60 и натисни педала и да видим дали ще се зачуди, при мен си ускорява няма зачудване ама много му е къс хода и много често педала е натиснат до ограничителя - особено при изпреварване.
Динамичните качества на старата ми кола бяха до болка познати,но и при нея при
баир за по-бързо изпреварване особенно на камиони и тирове преминавах на по-ниски
предавки за да подобря скороста,защото при съвременните мощни коли го гледаш уж
в далечината,но след секунди е до теб.Събрани двете насрещни скорости става истре
бител и често резултатите ги гледаме в телевизионните емисии.Имам над 35 годишен
стаж и да чукна на дърво нямам нито едно произшествие дори отъркване и на боя.Но
за да добия ясна представа за Голфа трябва да го покарам няколко месеца в различ-
ни климатични условия и ситуации за да съм сигурен не само в себе си но и в маши-
ната.Това само на 3та в града малко ме смуштава,защото разхода ще е чувствителен
и ако спазваме стриктно правилника от 50 км.излиза,че трябва да забравим за 4та.
С предните си коли съм нямал никакви проблеми с двигателите.
баир за по-бързо изпреварване особенно на камиони и тирове преминавах на по-ниски
предавки за да подобря скороста,защото при съвременните мощни коли го гледаш уж
в далечината,но след секунди е до теб.Събрани двете насрещни скорости става истре
бител и често резултатите ги гледаме в телевизионните емисии.Имам над 35 годишен
стаж и да чукна на дърво нямам нито едно произшествие дори отъркване и на боя.Но
за да добия ясна представа за Голфа трябва да го покарам няколко месеца в различ-
ни климатични условия и ситуации за да съм сигурен не само в себе си но и в маши-
ната.Това само на 3та в града малко ме смуштава,защото разхода ще е чувствителен
и ако спазваме стриктно правилника от 50 км.излиза,че трябва да забравим за 4та.
С предните си коли съм нямал никакви проблеми с двигателите.
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
владислав написа:Не мъчи колата, колегата е написал къде е въртящият момент на този двигател, карай на трета с 60 и натисни педала
Що за глупост!
Наистина на 4 и 5 не е особено пъргава, по магистралата например си се изпреварва сносно, обаче на междуградско, както казваш, си е малко кофти като си с пълна кола. Иначе при 3000об моята е точно 100км/ч на равен участък
На място при загрял двигател сигурен ли си, че е 600об? Доколкото помня трябва да се 680, а разлика все пак има на оборотомера.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”