Кой какво празнува ?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
batko_miro
Автомобил: VW Golf
Двигател: CHGA 2010

Re: Кой какво празнува ?

Мнениеот batko_miro » Вто 09 фев 2010 21:49

Трифон зарезан.
Не познавам Трифон, но не пречи да се наградим с приятели :drunk heavy metal zork

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 09 фев 2010 22:01

Трифчо...взел съм 15 бутилки феймъс и обмислям да има непростимо припадане... death

Потребителски аватар
bat_vane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bat_vane » Вто 09 фев 2010 22:08

Единствената забрана на този ден е да се слуша Веско Маринов ! :beat_butt2 :Mr Green Fun

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Сря 10 фев 2010 0:45

Татко ми е Трифон,братовчед ми и той така че не минава другия за празник...булката ще прощава :drunk

Потребителски аватар
Bratt
Drivers wanted
Автомобил: MKII
Двигател: EZhko

Мнениеот Bratt » Сря 10 фев 2010 9:26

scuba написа:Аз почвам да пия обикновенно 24 часа предварително... та смятам да си пия за мое здраве :drunk :drunk :drunk

ъхъ, ъхъ.. :oops: :oops: :oops:

П.П. ако ше се качваш на вилата свирни ма... и без тва ше съм у София, па и последния път не можахме да дойдем...срам..

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Сря 10 фев 2010 9:57

R@do написа:По-глупав и небългарски празни от Св. Валентин е само Вси светии.Католически шитове, които преминават с подаряването на тонове китайски плюш и холандски рози.

true true ...
гледам май аз ще съм първия който ще трябва него да празнува ...
принуден съм да бъда трезвен...или пиян в допустими граници mhihi

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Сря 10 фев 2010 10:03

bat_vane написа:За кой ще пиете на 14.02 - за Трифон или за Вальо ? Дано съм уцелил точното място за темата !

Не всеки тука пие, колега :bishop В неделя е Сирни заговезни

Изображение
Неделя на всеопрощението
Последният ден преди Великия пост е широкоизвестен като "неделя на всеопрощението". На този ден се четат Христовите думи: "Ако не простите на човеците съгрешенията им и вашият небесен Отец няма да прости съгрешенията ви." (Мат. 6:15) През тази вечер всеки човек в църквата иска прошка от другите чрез "ритуала на прошката", за да може да влезе в поста, който е време за очистване, размисъл, усъвършенстване и примирение със събратята.

Съвестта, скрита дълбоко в нашето съзнание, е тази, която поражда угризения и силно желание за очистване, поправяне и възраждане. Угризенията са гласът на съвестта. Те са първата стъпка по пътя към изчистването, към желанието да простиш и да ти бъде простено, към самата "неделя на всеопрощението."

Защо? Защо жаждата за прошка се появява у нас толкова силно в момента, в който се събуди нашата съвест? Отговорът е: защото съвестта ни разкрива същността на злото и лъжата, а тя е раздяла, вина пред другите.

Достоевски е казал чрез стареца Зосима, че "всеки е виновен за всичко пред всички". На пръв поглед тези думи изглеждат не само много преувеличени, но направо абсурдни. "С какво съм виновен пред другите?" - питат постоянно нашият накърнен разум и нашето външно аз. Що се отнася до "морала", разумът ни е склонен да се съгласи, че наистина по някакъв начин сме виновни пред някого, но после успокоително добавя, че това е част от живота. Нека позволим на разума да се съмнява, нека оставим моралът да разсъждава, но нека да се вслушаме и в съвестта: там някъде дълбоко, дълбоко в нас един тих глас казва толкова категорично и настоятелно: "Виновен си." Каква е тази вина? Не, тя не е за конкретни обиди и скарвания, които са почти неизбежни, нито пък за обикновени разправии и малки дрязги. Не. Тази вина, толкова изненадваща и оче-видна, произлиза от друго място - от моя собствен живот, изцяло пропит от егоизъм. Следователно вината е съсредоточена само върху мене, другите нямат нищо общо с нея, освен дотолкова, доколкото са станали само едно средство. Любовта им е отровена отвътре, осакатена от егоизма и сякаш дори и в любовта искаме да притежаваме любимия само за себе си.

Само и единствено съвестта е тази, която ни разкрива в голяма яснота света като битка на всеки срещу всеки. Една битка, която обхваща целия живот отначало до край. Знаейки и чувствайки това, ние започваме да усещаме вътре в себе си истинността на думите на Достоевски: " "Всеки е виновен за всичко пред всички." Тогава започваме да разбираме и думите на св. Серафим Саровски, който казва: "Спаси себе си и хиляди около теб ще се спасят."

"Спаси себе си" означава да се спасим най-напред от първоначалното робство на разделението, от този вътрешен развод с живота и хората, от това съзнателно и несъзнателно състояние на борба, в което живеем.

Да простиш и да ти бъде простено! Това е начинът, по който се завръщаме от отчуждението към сближението, от враждебността към любовта. Но да простиш не означава само да не забелязваш недостатъците или дори по-лошо - с едно махване на ръка да отпишеш другите като безнадеждни и незаслужаващи внимание. Прошката не е безраз-личие, презрение или цинизъм. Само човек, който е осъзнал с цялата си душа истинския ужас от липсата на любов в света, който е почувствал безкрайната мъка от самотата, на която сам се е обрекъл поради егоизма си, е способен да прощава и да бъде простен.

Всичко това е изразено в църковната молитва на неделята на всеопрощението: "Не обръщай лицето си от Твоя син, защото съм наранен." Ето я тази светла тъга, която единствена ни дава възможност да разберем корена, същността и силата на злото: охладнели сърца, повехнала любов, триумф на себеутвърждаването, чийто резултат е изолация и самота. Молим се за прошка, жадуваме да ни бъде простено... Както малкото дете, което е обидило майка си, копнее за изгубения рай на нейната любов, така и всеки от нас знае, че унищожаването на злото започва с обръщането на душата, със смекчаването на сърцето, с жаждата за помирение. Независимо колко далече ни изглежда всичко това от студения и жесток живот, в който силата на "колективното" по-скоро влошава, отколкото смекчава човешката самота, независимо и колко чуждо ни се струва това в наше време, истината е, че само в силата на съвестта, в жаждата за прошка и в обръщането на душата можем да открием началото на нашето духовно възраждане.

Потребителски аватар
tatrata85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tatrata85 » Сря 10 фев 2010 11:43

И двата празника празнувам :drinking: :drinking: :drinking: :drunk :drunk :drunk

los_tigros

Мнениеот los_tigros » Сря 10 фев 2010 12:01

Има една група във Фейсбука-"Няма значение дали ще празнивам Трифон зарезан или Св.Валентин - все ще се напия"(или нещо такова) :063:

Иначе в името на жената ще се празнува Св.Валентин(въпреки че понякога тя пие повече от мен).

Потребителски аватар
toman44o
Автомобил: VW VENTO
Двигател: ABS

Мнениеот toman44o » Сря 10 фев 2010 12:07

Бай Трифон естествено :drinking:

Потребителски аватар
Golfer_pz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golfer_pz » Сря 10 фев 2010 20:27

Да живее Трифончо :drinking: :drinking: Ще се наcвиркаме като казаци с компанията :drinking: :drinking: :horror: :screwy

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Сря 10 фев 2010 21:39

Жената миналата година я питаха какво ти подари миналата година мъжа ти отговор :
- Подари ми себе си много пиян.
:drunk :beer :drinking:

Потребителски аватар
vw_manqk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_manqk » Чет 11 фев 2010 0:12

Мисля да празнувам и 2-та празника :drinking:

Потребителски аватар
JoroKN
Автомобил: Vw Golf MK6
Двигател: CBAB - 2010

Мнениеот JoroKN » Чет 11 фев 2010 1:41

chefito написа:Трифчо...взел съм 15 бутилки феймъс и обмислям да има непростимо припадане... death

И аз съм нещо като колегата + нещо за скарата :drunk
Само ТРИФОН си празнувам :drinking:

Потребителски аватар
дзвера
Автомобил: ford escape
Двигател:

Мнениеот дзвера » Чет 11 фев 2010 9:44

Рожден ден на Жената празнувам :drunk :drunk :drunk :drunk :drunk

Върни се в “ОФФ-Топик - други”