Проблем с горивен филтър на поло дизел

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
martin_2003
Автомобил: POLO
Двигател: AGR

Проблем с горивен филтър на поло дизел

Мнениеот martin_2003 » Сря 10 фев 2010 8:55

Здравейте колеги от скоро имам поло дизел AEF мотор оставих го да му сменят консумативи и се оказа че горивния филтър е на голф 3. Въпросът ми е оргиналния филтър на поло има ли някъкав възвратен клапан за нафтата? Защото със този на 3 ката сутрин пали много трудно незнам дали е от филтъра предполагам.И ако някой знае има ли възвратен клапан на помпата Лукас?Благодаря предварително.

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с горивен филтър на поло дизел

Мнениеот grishitu » Сря 10 фев 2010 10:16

и аз имам поло със същия мотор и могада кажа, че няма никакъв клапан на филтъра. в помпата незнам, но щом върви не го пипам. а колкото до паленето, мога да кажа, че когато е студено с едно подгряване пали от четвърт (като двутактов вартбург е). като е загряло пали малко по бавно. а сигурен ли си, че подгревните свещи са на 6?

Потребителски аватар
martin_2003

Мнениеот martin_2003 » Сря 10 фев 2010 10:24

ДА свещите ги замервахме ок са пък и съм попадал на форуми където казват че полото пали без свещи до -12 а при мен сутрин въртя много после пали от четвърт. Посъветваха ме да сложа възвратен клапан и мисля да го направя

Потребителски аватар
martin_2003

Мнениеот martin_2003 » Чет 11 фев 2010 6:45

Разбрах че оргиналния филтър има клапан на обратната нафта разбрах също че тези филтри били проблемни и че на голф филтър с възвратни клапани върши по добра работа. Аз тези дни ще пиша дали е така благодаря много на колегите които се отзоваха ако някой знае още нещо и ако желае да сподели. :обичам ви

radionov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот radionov » Чет 11 фев 2010 10:04

Колеги аз си сложих обикновен филър без клапан и ми се решиха проблемите.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Чет 11 фев 2010 13:42

martin_2003 написа:Разбрах че оргиналния филтър има клапан на обратната нафта разбрах също че тези филтри били проблемни и че на голф филтър с възвратни клапани върши по добра работа. Аз тези дни ще пиша дали е така благодаря много на колегите които се отзоваха ако някой знае още нещо и ако желае да сподели. :обичам ви

Кво му е проблемното , че не се сещам - 7 години не ми е правил проблем - а е заводския клапан - от окт.1991

Потребителски аватар
martin_2003

Мнениеот martin_2003 » Пет 12 фев 2010 10:55

веселин написа:
martin_2003 написа:Разбрах че оргиналния филтър има клапан на обратната нафта разбрах също че тези филтри били проблемни и че на голф филтър с възвратни клапани върши по добра работа. Аз тези дни ще пиша дали е така благодаря много на колегите които се отзоваха ако някой знае още нещо и ако желае да сподели. :обичам ви

Кво му е проблемното , че не се сещам - 7 години не ми е правил проблем - а е заводския клапан - от окт.1991

Незнам къде е проблема аз от скоро го имам полото тепърва влизам в проблемите просто моъто не беше с оргинален филтър и връщаше нафтата и сутрин трудно палеше сложих възвратен клапан преди филтъра и сега е добре

Потребителски аватар
martin_2003

Мнениеот martin_2003 » Нед 14 фев 2010 11:39

Здравейте от мен аз за сега реших моя проблем сложих пак филтър от голф и възвратен клапан и сега полото пали много лесно(чукам на глава да е само това)и на тези дето незнаят като мен мога да покажа използжам снимката на колегата от друг форум.Разбрах че и в резервуара също има клапан но май при мен и той изпуска.Дано да мога да помогна и на други които имат този проблем.Благодаря много на колегата stivenj той ме посъветва какво да направя жив и здрав БЛАГОДАРЯ.
филтър на поло 1.JPG

Върни се в “Дизелови агрегати”