турбото се прецака :) пасат 1.8 т 20 v Въпрос ?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
akon1
Автомобил:
Двигател:

Re: турбото се прецака :) пасат 1.8 т 20 v Въпрос ?

Мнениеот akon1 » Вто 09 фев 2010 20:20

Много ти благодаря за изчерпателния отговор,напражих ме я временно докато си намеря нова турбина,сега не мога да я позная,не съм я карал с работеща турбина и е направо страхотна,там кадето е клапата обаче има язвички и изпуска но сега е съвсем различна и на ниски обороти,страшна е :)

Потребителски аватар
akon1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот akon1 » Вто 09 фев 2010 20:20

Много ти благодаря за изчерпателния отговор,напражих ме я временно докато си намеря нова турбина,сега не мога да я позная,не съм я карал с работеща турбина и е направо страхотна,там кадето е клапата обаче има язвички и изпуска но сега е съвсем различна и на ниски обороти,страшна е :)

Потребителски аватар
akon1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот akon1 » Сря 10 фев 2010 0:13

Искам да задам един не много удачен въпрос,та значи смених клапана сас метал топлоустойчив,но се счупи и самата ост на клапана,и сложихме железен,самото легло ккадето ляга клапана има леки пукнатини което означава че и от там ще излиза горещ въздух,дали би издържала клапата и самото рабо,което е желязно а не чогунено,и заварено,знма че не е добър вариянт но днес я пробвах и доста добре се чуваше и работеше та мненията са ....

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Сря 10 фев 2010 10:46

Tрябваше да снимаш творението...
Не можах да разбера много точно какво сте правили (особено как сте заварили желязото за чугуна), но по описанията смятам, че НЕМА да годиняса...
Това е временно решение! :!:
Докато си намериш читава/нова турбина (с читава топла част и без луфтове радиални/аксиални).

Успех и късмет! :beer

Потребителски аватар
akon1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот akon1 » Сря 10 фев 2010 11:37

Да найстина трябваше да снимам,но бях доста изнервен и съвсем изключих да снимам,мене повече ме претеснява дали самото желязо ще издържи на температурата..ако чуете за добра що годе турбина кът за мен,свиркайте,и искам да попитам кадето е съмияр УЕЙСТгейт,двете гайки за регулиране на лостчето,което е сварзано към самата паричка,или луфт и нз там дали трябва да е натегнато,и дали изобщо трябва да има луфт?самото рамо което влиза в кожуха.

Върни се в “Passat”