Антифриза изчезваГ4 и едно въросче!Ако може помощ.Благодаря!
- rmk
- Автомобил: KIA Sportage 3
- Двигател: 1.6 GDI
Re: Антифриза изчезваГ4 и едно въросче!Ако може помощ.Благодаря!
Запотява ли ти се предния прозорец, като пуснеш да го обдухва ?
Ако да - може да ти сълзи радиаторчето на парното.
По принцип червено-розовия антифриз на местата където сълзи/тече после като изсъхне оставя нещо като бяло-розова прах.
Огледай си всички гумени съединения за такова нещо по снадките.
По принцип червено-розовия антифриз на местата където сълзи/тече после като изсъхне оставя нещо като бяло-розова прах.
rmk написа:Запотява ли ти се предния прозорец, като пуснеш да го обдухва ?
не ми се запотява предното стъкло,и огледах всички съединения но няма никакви следи.Мисля че веднага се изпарява но незнам от къде.Само се моля да не е гарнитура.
А какво ще кажете за някъкав оцветител,който се слагал към антифриза и да се види от къде е проблема.От къде може да се вземе и има ли някакъв ефект,ако някой знае
- kickd0wn
- Автомобил:
- Двигател:
И аз бях в същата ситуация миналата пролет. Също карам 1.6 SR. Освен, че губеше антифриз и палеше много кофти сутрин. Никъде не се виждаше антифриз, а изчезваше. Добре, че има датчик в казанчето и като падне под минимума светваше.
Първо ми смениха тройника - 80-100лв. Викам си готово. След 2 седмици пак ми светна лампата. Успоредно ми свалиха кабелите и свещите за да се види защо не пали добре. Две от тях бяха червени и така се установи проблемът - гарнитура на главата. Хем губи антифриз, хем не пали добре защото влиза в цилиндрите. Излезе малко под 600лв. като ми смениха и маслото с филтрите, че беше наближило.
От тогава не е мръднал антифриза и паленето заспа. Кофти работа, но ако си минал през по-евтините варианти може да се насочиш натам.
Първо ми смениха тройника - 80-100лв. Викам си готово. След 2 седмици пак ми светна лампата. Успоредно ми свалиха кабелите и свещите за да се види защо не пали добре. Две от тях бяха червени и така се установи проблемът - гарнитура на главата. Хем губи антифриз, хем не пали добре защото влиза в цилиндрите. Излезе малко под 600лв. като ми смениха и маслото с филтрите, че беше наближило.
От тогава не е мръднал антифриза и паленето заспа. Кофти работа, но ако си минал през по-евтините варианти може да се насочиш натам.
kickd0wn написа:И аз бях в същата ситуация миналата пролет. Също карам 1.6 SR. Освен, че губеше антифриз и палеше много кофти сутрин. Никъде не се виждаше антифриз, а изчезваше. Добре, че има датчик в казанчето и като падне под минимума светваше.
Колега с паленето нямам проблем за моя радост.Смятам да смена тройника и се насочвам по твоя път
А да те питам колега какви са симптомите за смяна на гарнитура?Казаха ми един метод но незнам дали да го използвам:Пълниш разширителния съд не до горе с антифриз,палиш двигателя чакаш да загрее ,отваряш разширителния съд и гледаш дали има мехурчета.Ако има значи е гарнитура.
- kickd0wn
- Автомобил:
- Двигател:
Освен, че ми прекъсваше като паля докато изгори влезлият в цилиндрите антифриз и загубата му нямах никакви други симптоми. Моя извод, е че при по-сериозни проблеми като този трябва да се ходи на сервиз за да се установи какво точно има от хора, които постоянно правят това.
- rmk
Ами то при теб, ако си сигурен, че от никъде не тече остана да го гори.
До колкото знам в цилиндър в който влиза антифриз всико е като измито.
Подкарвай я да загрее хубаво и после отвий свещите.
Предполагам ако минава през гарнитурата няма да е на всички цилиндри, така че търси някоя свещ да е по-чиста от другите (като измита).
Ако намериш такава - лошо.
До колкото знам в цилиндър в който влиза антифриз всико е като измито.
Подкарвай я да загрее хубаво и после отвий свещите.
Предполагам ако минава през гарнитурата няма да е на всички цилиндри, така че търси някоя свещ да е по-чиста от другите (като измита).
Ако намериш такава - лошо.
Колеги темата стана много дълга ,но проблемът ми не се решава.Открих че тече отнякъде,защото под коолата ми прави малко петно точно под разширителния съд,като се стича по кората, но не се вижда откъде.Вдигахме я колата и никъде няма следа и вече незнам какво да правя.Как така се стича след като я загася а по време на движение сигурно се изпарява.При двама майстори ходих вече и нищо,само притягат съединенията че им се сторили влажни и на другия ден антифриза пак го няма.

- kickd0wn
- Автомобил:
- Двигател:
Ами смени майсторите. Има клубни, които са доста добри.
Препоръчайте някой клубен майстор ,че съм нов във форума.
- rmk
Най-добре да махнете кората, защото така ще ви объркава. Не знам какъв ти е точно двигателя, но при мен примерно (1.9 TDI) водната помпа се върти от ангренажния ремък и реално се намира близо до казанчето. От друга страна е скрита зад капаците на ремъка и ако текне - не се вижда. Препоръчвам ти да я погледнете, защото антифриза разяжда ангренажния ремък и да не стане беля.
Иначе с охладителната система, радиаторчета, термостати и т.н знам, че Никси се занимава.
Виж раздела със сервизите.
Иначе с охладителната система, радиаторчета, термостати и т.н знам, че Никси се занимава.
Виж раздела със сервизите.
rmk написа:Най-добре да махнете кората, защото така ще ви объркава. Не знам какъв ти е точно двигателя, но при мен примерно (1.9 TDI) водната помпа се върти от ангренажния ремък и реално се намира близо до казанчето. От друга страна е скрита зад капаците на ремъка и ако текне - не се вижда. Препоръчвам ти да я погледнете, защото антифриза разяжда ангренажния ремък и да не стане беля.
Колега не ме стряскай каква беля може да стане?
- rmk
Сериозно ли питаш какво ще стане ако се разяде/скъса ангренажния ремък ?
Не смея да ти кажа, защото си писал да не те стряскам.
Просто проверете водната помпа.
Не смея да ти кажа, защото си писал да не те стряскам.
Просто проверете водната помпа.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”