1.При боксуване колата издава звук като търкане на желязо (все едно накладките са на желязо). Възможно ли е да е от съединителя, маховика ?
2.При форсиране на колата се чува нещо от рода на дрункане на шайба откъм горивния филтър. Възможно ли е да е турбината при пускането на газта ?
Г4 АГУ с турбина странен звук !!!
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Re: Г4 АГУ с турбина странен звук !!!
1.Успяваш ли да "подпалиш гумите" или не "завърта" ?
2.Я пак...
2.Я пак...
1. Става на въпрос за нормално каране по снега в момента. Когато приплъзват гумите на сняг лед се чува този звук !
2. Отварям капака, хващам жилото и започвам да форсирам.. колата около 3000хил оборота предполагам някъде, при подаване на газ, започва да издава шум откъм кутията на въздушния ф-р - при по високи обороти и форсиране изчеза звука. Казаха ми че този звук е от турбината и бил нормален.. така си работела.
2. Отварям капака, хващам жилото и започвам да форсирам.. колата около 3000хил оборота предполагам някъде, при подаване на газ, започва да издава шум откъм кутията на въздушния ф-р - при по високи обороти и форсиране изчеза звука. Казаха ми че този звук е от турбината и бил нормален.. така си работела.
- Dead man
- Контакти:
1.Ако Голфа ти е от първите 1.8Т има механична блокировка проти превъртане на гумите...
2.Ако говориш за виенето на въздуха е нормално...
2.Ако говориш за виенето на въздуха е нормално...
Извинявай ама аз говоря за механични проблеми тука.. горе долу имам някакви познания по ДВГ и ми е ясо какви системи има по колата и кое е системаи кое е проблем. И виене на въздуха няма.. има едно дрънчене което ме притеснява, но тъй като не съм карал бензинова кола с турбина досега нямам наблюдения и се чудя дали наистина е нормално както ми каза един автомонъор.
Ако случайно има някой с Г4 с същия двигател нека сподели мнние моля !!!
- Dead man
- Контакти:
1.Имах Голф 4 1.8 и 125 коня-имах механична система против пробуксуване-чуваше се метален звук при рязко тръгване...
2.Гледа някога един Голф 1.8Т-давам газ и при определени обороти кутията на въздушния филтър дрънчи и се осеща въздуха...
Сега надявам се ме разбра.
2.Гледа някога един Голф 1.8Т-давам газ и при определени обороти кутията на въздушния филтър дрънчи и се осеща въздуха...
Сега надявам се ме разбра.

Ами звука при боксуване е почти същия като звука на ABS когато се включи на хлъзгав терен! И при теб ли е било така ?
- venci_wrc
- Автомобил:
- Двигател:
колегаааааааааааааа това е от системата за блокиране на колелата същия звук вади все едно айбиеса се включва от това еее и при мен е така качи колата на крик само от едната страна с тоя крик дет ти е в колата вдигни едната гума и запали включи някоя скорост например 5-та и пусни съединителя виж тогава какъв звук ще извади ще ти кажа същия звук за които питаш

Добре обаче, не е ли странно че колата няма копче на таблото ESP или ASR, и когато приплъзва даже не светва и нищо на таблото да покаже че все пак нещо става. Това при всички модели Г4 го има или само при някои ?!?
- Dead man
- Контакти:
goussev написа:Ами звука при боксуване е почти същия като звука на ABS когато се включи на хлъзгав терен! И при теб ли е било така ?
Да,същото...
goussev написа:Добре обаче, не е ли странно че колата няма копче на таблото ESP или ASR, и когато приплъзва даже не светва и нищо на таблото да покаже че все пак нещо става. Това при всички модели Г4 го има или само при някои ?!?
При първите 4ки няма бутон за включване и изключване,след 2000 година слагат...

Ами аз карам 4ка 1998г 1.6 АКЛ и тя няма такава система.. само АБС има!
- Dead man
- Контакти:
goussev написа:Ами аз карам 4ка 1998г 1.6 АКЛ и тя няма такава система.. само АБС има!
Имат я моторите над 1.6...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”