Коя застрахователна компания е по - добра за каско?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Clv13
Автомобил:
Двигател:

Re: Коя застрахователна компания е по - добра за каско?

Мнениеот Clv13 » Сря 10 фев 2010 16:32

Аз съм в Армеец и за сега мога да кажа само добри думи за тях. Пък и така като се оглеждам повечето хубави коли в София са с техни стикери :idea: .

Потребителски аватар
shemkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shemkov » Сря 10 фев 2010 17:34

Clv13 написа:Аз съм в Армеец и за сега мога да кажа само добри думи за тях. Пък и така като се оглеждам повечето хубави коли в София са с техни стикери :idea: .

Има ли още някое мнение за Армеец ?

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Чет 11 фев 2010 0:44

Ааааа точното така. Нека се заяждат Дженерали, белким разкарат всички нещастнищи, където се събраха там с цел да си отремонтират старите брички.

Най ми е интересно как два различни застрахователя, гледащи по шваке изкарват една и съща кола с различна оценка. Това шваке да не е на няколко "езика" mhihi . Ма аз доколкото съм запознат, цифрите са си цифри в цял свят :roll:

Потребителски аватар
nero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nero » Чет 11 фев 2010 1:17

morfei1 написа:Най ми е интересно как два различни застрахователя, гледащи по шваке изкарват една и съща кола с различна оценка. Това шваке да не е на няколко "езика" mhihi . Ма аз доколкото съм запознат, цифрите са си цифри в цял свят :roll:

различна методика - цена в ново състояние, курс купува, курс продава, +/- 10% . . . .

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Чет 11 фев 2010 3:14

Аз съм в БГ Имоти от 2-3 години, плащат добре, нямам забележки освен че огледите им са малко далеч от Надежда - чак на Хладилника, ама дано не се налага :bowdown

Потребителски аватар
shemkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shemkov » Чет 11 фев 2010 9:03

Колега имате ли мнения за Алианц?

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Чет 11 фев 2010 9:54

group® написа:п.с. темата е автомобилна ...

местя...

Потребителски аватар
sweetboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sweetboy » Чет 11 фев 2010 10:15

santo_trafficante написа:Дженерали си оправиха нещата и който работи с тях е наясно :wink:
но там Не се правят коли интересни за кражба!
за ЛевИнс...ми в момента тече яка проверка в централата и шефа им е задържан mhihi защо ли mhihi

Колега за дженерали все още не съм много сигурен, че си оправиха нещата, но за Лев Инс не виждам защо тази проверка да има отношение за плащането на обезщетения, най-вече даже и да открият нещо за "Трактора" и какво от това това при тези условия на пазара и при наличие на гаранционен фонд не трябва да смущава хората. То и в Бул инс течеше проверка до преди няколко дена ама какво от това точно вчера моят кум ми се похвали, че са го обезщетили много добре, става въпрос за едно ауди, което беше блъснато от друг водач със гражданска при Бул Инс, но му превели на човека 716лв, като се има в предвид, че моя човек си пребоядиса бронята и си смени радиатора за 400лв.

Потребителски аватар
sweetboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sweetboy » Чет 11 фев 2010 10:23

morfei1 написа:Ааааа точното така. Нека се заяждат Дженерали, белким разкарат всички нещастнищи, където се събраха там с цел да си отремонтират старите брички.

Най ми е интересно как два различни застрахователя, гледащи по шваке изкарват една и съща кола с различна оценка. Това шваке да не е на няколко "езика" mhihi . Ма аз доколкото съм запознат, цифрите са си цифри в цял свят :roll:

Колега това е така, защото в шваке не се гледа точно и само по рамата, а се налучква според характеристиките на колата-марка, модел, кубатура, мощност, модификация и прочее и в зависимост от това всеки експерт може да се спре на различна кола и от там тона рефлектира и върху цената в ново състояние. А при различните застрахователи процента на овехтяване е различен. :beer

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Чет 11 фев 2010 10:52

morfei1 написа:Най ми е интересно как два различни застрахователя, гледащи по шваке изкарват една и съща кола с различна оценка. Това шваке да не е на няколко "езика" mhihi . Ма аз доколкото съм запознат, цифрите са си цифри в цял свят :roll:

Доколкото знам вкарват някакви измислени фактори като "състояние на пазара". Например колата ти по шваке е 15 000, обаче на пазара в момента такава кола върви по 11-12 000. И ако стане фал с колата не ти плащат 15, а 12 да кажем. Санто ги разбира, да каже той.

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Чет 11 фев 2010 10:58

sweetboy написа:
santo_trafficante написа:Дженерали си оправиха нещата и който работи с тях е наясно :wink:
но там Не се правят коли интересни за кражба!
за ЛевИнс...ми в момента тече яка проверка в централата и шефа им е задържан mhihi защо ли mhihi

Колега за дженерали все още не съм много сигурен, че си оправиха нещата, но за Лев Инс не виждам защо тази проверка да има отношение за плащането на обезщетения, най-вече даже и да открият нещо за "Трактора" и какво от това това при тези условия на пазара и при наличие на гаранционен фонд не трябва да смущава хората. То и в Бул инс течеше проверка до преди няколко дена ама какво от това точно вчера моят кум ми се похвали, че са го обезщетили много добре, става въпрос за едно ауди, което беше блъснато от друг водач със гражданска при Бул Инс, но му превели на човека 716лв, като се има в предвид, че моя човек си пребоядиса бронята и си смени радиатора за 400лв.

като започнаха проверките в Бул Инс навремето знаеш ли какъв отлив регистрираха в автомобилното застраховане. Отделно по ГО няма много мърдане в изплащането на обещетенията!Независимо къде е.
За Лев Инс изобщо не ми ги хвали при условие че не си регистрират ГО и т.н.
прясна случка от тези дни...мой съсед с ГО+зелена карта в Лев Инс прави ПТП в Германия.И о чудо ми те полиците не били обявени никъде и не съществуват такива полици mhihi Това се случва 6м след сключването на полицата :bishop Сега го привикват тук по разни истанци и като го срещна ще разбера продължението на историята.

Потребителски аватар
shemkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shemkov » Чет 11 фев 2010 12:56

Сега бях в алианц!
от там офертата не беше лоша само че ако колата ти я застраховат на 7000 лв и ако има след време удар изплаща се примерно 2000 за щетата и след време колата се открадне от алианц изплащат 5000 значи от сумата на която е застрахована колата се приспадат от щетите и се изплаща от приспаднатите щети!
дано да ме разбрахте!

И тъй като за първи път правя каско бих искал да Ви попитам и при другите фирми ли е така?

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Чет 11 фев 2010 13:19

Като направиш щета оценнена за 2000лв нормално после полицата да ти е с остатък 5000лв. Затова се дозастраховаш след получаването на тези 2000лв и полицата ти пак е на 7000лв.

Потребителски аватар
shemkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shemkov » Чет 11 фев 2010 13:21

brum написа:Като направиш щета оценнена за 2000лв нормално после полицата да ти е с остатък 5000лв. Затова се дозастраховаш след получаването на тези 2000лв и полицата ти пак е на 7000лв.

И при другите застрахователи ли е така ?

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Чет 11 фев 2010 13:22

То при всички е по тази схема.Няма как да застраховаш кола на 10 000лв да вземеш 3000лв за щети и ако ти я откраднат да вземеш 10 000 защото ти вече си взел 3000лв и ти остават 7000лв

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”