имахте ли проблеми с дизелите

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Re: имахте ли проблеми с дизелите

Мнениеот juve » Сря 03 фев 2010 22:27

Така е пиковете при всички ел мотори първоначално за доста пъти над номиналния ток който ползват.А пусковото устройство помага на акумулатора но не дава цялата енергия необходима на стартера,също така само със стартерна количка и откачен акумулатор едва ли ще запалиш.

Аз имам такава самоделка. Голямо е колкото ..електрожен + 4 диода с радиатори всеки колкото цилиндъра на мотопед ;) . Остана ми от времето на джугана .... наистина , колкото и зле да е акумулатора , като го закачиш след 3 мин вече тръгва като електрокар , но ако не сложиш никакъв акумулатор не отлепя. Само чееее...не знам кой би посмял да запали с такова нещо съвременна кола, с тези компири и всякакви гъзарии ... аз лично не бих рискувал да се вкарам в някакъв такъв филм на ужасите death heavy metal zork

Потребителски аватар
Legolas
Автомобил: GOLF 4 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот Legolas » Чет 04 фев 2010 14:38

Аз нямах никакви проблеми с паленето и не съм имал дори и миналата година, когато беше дори по-студено от тази. На 2-ри оборот пали колкото и под -10 да е. Нафта от Ромпетрол задължително и никакви добавки. Имам една дюза, която леко пикае, но нея не знам как да я лекувам за сега може да пробвам с 10% бензин в нафтата. Акомулатора ми е ExideExtra 75Ah мисля че беше над 700А стартов ток, но може и да бъркам. Вече втора година съм с този акомулатор проблеми за сега нямам, но за 3-тата зима ще си взема друг предполагам.

Потребителски аватар
pe60petrov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pe60petrov » Чет 04 фев 2010 20:20

Passat B5 afn мотор пали си без грешка с ОМV alpin disel + малко castrol tda za всеки случай :lol:
но в най големия студ проблема дойде от акумолатора каза само мяу-мяуу и увяхна на 3г. е но някяква жабарска марка така я вземах, така че колеги студа си иска хубав акумолатор няма ли го каквато и да е нафтата си е кофти работа- с маршрутката на работа :cry:

golfracer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfracer » Съб 06 фев 2010 16:17

С акупмулатор на неизвестно колко време / с него взех колата преди година/ и при - 20 пали от четвърт. Не ми е мръзнала нафтата до момента. Никакви добавки не й наливам. Не е от "маркова" бензиностанция. Абе, явно от състоянието на мотора си зависи.
Г3 ТДИ,АФН + чип от Брезел

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 06 фев 2010 19:31

dragozow написа:
rokera671 написа:Ивекото е чисто ново и няма проблем обаче на тези температури.........!!!!Сигорен съм ,че и колегите тука са имали проблеми.Ама и тука във Варна беше някакъв ужас !!Дали съм бутнал чистачките без да изкам като са били замръзнали ,обаче и те не изкат да тръгнат.Търсих бушоните и не можах да ги намеря!!Скапани жабари!!

Във фирмата има едно от новото Ивеко, най-дългата и най-висока база с падащ борд, огромно. Акумулатора му се скапа,а няма 15000 км. Отделно мига и святка като цирк вътре. Трупа грешки по таблото. Наистина жабарска работа, толкова сложно са го направили че не се кара. Признавам че са царе на дизайна, качеството също го оправиха ама на електрониката направо ми настръхва косата.

:да: Онзи ден се скапа и компа му !!Доидоха от Ивеко и го обикаляха като индиянец пишеща машина .Накрая го закачихме и го теглехме до базата им.Предполагат ,че е компа ама и те не знаят точно.Онзи предният ден като доиде му е опънал и ръчната ,че и тя като замръзна......Мъки,мъки!!С един трактор го изтеглихме извън базата .А е само на 20 000!!!
По темата ,стигнах до заключение ,че които е заредил Алпин дизел не е имал проблеми.

Потребителски аватар
trepa4a74
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trepa4a74 » Съб 06 фев 2010 21:48

Аз си зареждам само от домашната бензиностанция+добавка и нямам грижи с паленето и вървенето :P Пасат Б5 Тди АФН с акумулаторче Бош-Силвър(с4)на 4години е!

Потребителски аватар
TDI stavrev
Автомобил: MKV
Двигател: BKD

Мнениеот TDI stavrev » Чет 11 фев 2010 0:11

Здравейте и при -20 Голфчето си пали от раз с нафта от SHELL и добавка Castrol TDA с акумолатор PeugeotCitroen.Нямам никакви проблеми :D

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Чет 11 фев 2010 2:46

TDI stavrev написа:Здравейте и при -20 Голфчето си пали от раз с нафта от SHELL и добавка Castrol TDA с акумолатор PeugeotCitroen.Нямам никакви проблеми :D

При теб няма загуби ни на компресия , нито оттечки по инсталацията - няма как да не запалиш :да:

alexnz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alexnz » Чет 11 фев 2010 14:17

имам 3 коли Голф 3 1.9 ТДИ, Спринтер 210Д 2.9 ТДИ и Форд Транзир 2.0 моно дизеловите печки запалиха без проблем, но не мога да кажа същото и за Форда много ме измачи до като го запаля :banghead:

Потребителски аватар
KuPoNjIqTa
Автомобил: Audi А6 allroad VW Caddy
Двигател: АSB Cayc

Мнениеот KuPoNjIqTa » Чет 11 фев 2010 14:48

Колега аз карам Голф ТДИ 90кс. При -20 градуса във варна запали от ряз но и аз бях заредил от ОМВ алпин дизел.Акумолатора ми е 70 ампера някакъв измислен незнам точно какъв,свещите съшо не съм ги сменял до сега но щом колата пали нямам намерение да я пипам.Служебните коли бяха заредени от шел и еко и не запалиха.Моето мнение е ОМВ и нищо друго!!!

Emo_bavareca
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Emo_bavareca » Съб 13 фев 2010 23:39

Голф 1.9 ТДИ 1з при -24 градуса без никакви проблеми......

d1daka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот d1daka » Нед 14 фев 2010 0:32

2 или 3 зареждания на акумулатора бяха ... ама щом доидеше тока от акумулатора врът врът и пали :) никакви проблеми :Mr Green Fun

Върни се в “Дизелови агрегати”