Здравейте, появи ми се следния проблем:
Колата не иска да запали на бензин. VW пасат 93, 2000-115, пълан инж., газ/бензин.От две годин съм на газ и нямах никакви проблеми до вчера. Сутринта тръгнах да паля колата, но не запали(на бензин). След няколко опита запали. На бензин и газ колата върви нармално. Установих следното:Когато я изгася на газ, после на бензин не пали(веднага и след известно време пак). Ако я изгася на бензин - пали нормално. Ако някой е имал същия или подобен проблем ще съм му благодарен ако помогне. Газовото е Ловато.

Не пали на бензин! - решено
Не пали на бензин! - решено
Последна промяна от arso на Чет 18 фев 2010 16:46, променено общо 1 път.
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Не пали на бензин!
Газовия клапан далеч ли ти е от изпарителя?
Ако "да", то мотора се удавя от газ, защото клапана в изпарителя не държи и всичката газ в тръбичката минава през изпарителя...
Ако "да", то мотора се удавя от газ, защото клапана в изпарителя не държи и всичката газ в тръбичката минава през изпарителя...
Да разбирам ли, че проблема е в клапана на изпарителя.Ако е това може ли да се отремонтира.
arso написа:Здравейте, появи ми се следния проблем:
Колата не иска да запали на бензин. VW пасат 93, 2000-115, пълан инж., газ/бензин.От две годин съм на газ и нямах никакви проблеми до вчера. Сутринта тръгнах да паля колата, но не запали(на бензин). След няколко опита запали. На бензин и газ колата върви нармално. Установих следното:Когато я изгася на газ, после на бензин не пали(веднага и след известно време пак). Ако я изгася на бензин - пали нормално. Ако някой е имал същия или подобен проблем ще съм му благодарен ако помогне. Газовото е Ловато.
Ако я изгасиш на газ, а се опиташ да запалиш на бензин няма да стане защото я задавяш.
На каквото я загасиш на това палиш !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Последна промяна от VANKO57 на Пет 12 фев 2010 0:10, променено общо 1 път.
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
VANKO57 написа:arso написа:Здравейте, появи ми се следния проблем:
Ако я изгасиш на газ, а сутринта се опиташ да запалиш на бензин няма да стане защото я задавяш.
На каквото я оставиш вечер на това палиш сутрин !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Леко с удивителните!

Колата е многоточков инжекцион - хич няма и да я удави, туй не ти е карбуратор!
The_Machine написа:VANKO57 написа:arso написа:Здравейте, появи ми се следния проблем:
Ако я изгасиш на газ, а сутринта се опиташ да запалиш на бензин няма да стане защото я задавяш.
На каквото я оставиш вечер на това палиш сутрин !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Леко с удивителните!![]()
Колата е многоточков инжекцион - хич няма и да я удави, туй не ти е карбуратор!
М/у другото в твоя първоначален пост никъде не пише, че е многоточков инжекцион.
Последна промяна от VANKO57 на Пет 12 фев 2010 0:19, променено общо 1 път.
arso написа:Да разбирам ли, че проблема е в клапана на изпарителя.Ако е това може ли да се отремонтира.
Напълно е възможно да се е втвърдила гумичката и от там да изпуска газ и да дави при палене.
Re: Не пали на бензин! - решено
Клапана на изпарителя беше целия в нагар. Почистване и всичко е ОК!
Благодаря на Всички, които се отзоваха на проблема ми.
Благодаря на Всички, които се отзоваха на проблема ми.

А каква е връзката между клапана на изпарителя и непаленето на бензин?
Не мога да схвана.
Как пали н газ многоточков инжекцион?
Не мога да схвана.
velinsl написа:А каква е връзката между клапана на изпарителя и непаленето на бензин?
Не мога да схвана.
Клапана на изпарителя не затваря и пуска остатъчна газ към двигателя и когато паля на бензин колата започва да се дави.
Върни се в “Автогазови уредби”