голф 4 1,4 изтичане на маслото
голф 4 1,4 изтичане на маслото
здравеите,имам голф 4 1.4 бензин и газ(така го купих с газ) от 2 години.всяка зима имам един проблем.маркуча които води кьм въздущния филтър и самия отдушник(даже незнам дали така се казва) за картерните газове образува конденз които замръзва и маслото бива изхвърлено от щеката или от кьдето може да избие.сигурно има такава тема вече (извиняваите предварително).ако някои може да ми даде някакво мнение или да ми каже къде да прочета нещо за това ще съм много благодарен.всяка зима когато темп.паднат под -10гр.там се образува лед,маслото или тези газове няма от къде да минат и маслото изтича,аз отивам в сервиза почистваме го наливам ново масло защото е изтекло (макар че не е било за смяна)и продълщавам да карам.но така не мога повече страх ме е да се кача на него през зимата,незнам дали няма да ми изтече маслото някаде по средата на пътя и да остана там.незнам какжо да правя честно.карам го и си мисля че жсеки момент може да стане нещо.това е единственият проблем на моята кола,иначе си я харесвам(като изключим че е 1,4 и е малко слаба).ще сам благодарен на жсеки които ми пише нещо за този проблем.колкото по подробно ми обясните,толкожа по добре,защото маисторите не знаят какво и е и ме карат всяка зима да ходя да го чистят.надявам се тук да разбера какво става,за да ги накарам да го оправят.те сами явно няма да разберат.благодаря на всички които ще ми пишат и се извинявам ако има разискван такъв проблем вече.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”