може ли съвет - ГИ или обикновена газова?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Ugeorge
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: може ли съвет - ГИ или обикновена газова?

Мнениеот Ugeorge » Пет 12 фев 2010 16:01

Аз съм с 40л пура. Точно се побира зад седалката. ако ти трябва да буташ седалката за 10 минути може да свалиш бутилката и си готов. На мен, не ми се налага често да карам нещо голямо и този вариянт ме устройва най-много. Реших че веднъж на 2 години може да направя един курс на бензин с някой по-обемист товар :D
Но ти си преценяваш. Иначе слагай газов инжекцион, само имай предвид че избиването е около 13 000 км. Така че си прецени. Аз сложих ГИ на моето ГТИ и започнах да си водя статистика колко пари давам за газ и бензин и колко бих дал ако си бях само на бензин и при мен излезе 15 000 км за да съм на 0. При всички случай газта си е компромис така че все пак прецени преди да слагаш.

Потребителски аватар
Gencho87
Автомобил: VW Golf MK3 GT
Двигател: AEK 1.6 1995

Мнениеот Gencho87 » Пет 12 фев 2010 16:22

Благодая за съвета, на месец минавам към 500км така, че мисля че ще ми е от полза, пък и като вложа пари в нещо, така или иначе са дадени важното е след инвестицията всичко да е наред, пук кога ще се избият не е проблем :)

val4ana
Автомобил: Бора
Двигател: AUM

Мнениеот val4ana » Вто 16 фев 2010 18:03

Определено е по добре да слагаш инжекцион но и с обикновенното агу ако е поставяно на точното място и всичките ти тоци са изрядни бобина капачка палец кабели свещи мисля че няма да имаш проблем
Разходът на обикновенната е с една идея повече от на инжекционна но инвекциона си е инжекцион
Личен опит на аек вече 30000км без проблреми с газово ловато без емулатори за разход мисля че няма смисал да ви говоря защото в сф няма разход иначе на инзвънградско с 90-100 км/ч около 8 8и нещо като колата е претъпкана с 5 човека и багаж а на магистралата 130-150 около 10,5
п.с.
за бутилка ти препоръчвам пура 40л зад седалките според мен най добрата комбинация и съвет от мен е да не махаш резервната гума защото не малко пъти ме е спасявала от критични ситуации безценна е!!

Върни се в “Автогазови уредби”