Авто център Хеед'91 - МНЕНИЕ

Оплачете се от неграмотни майстори или похвалете някой, който си разбира от работата ... Споделете от къде купувате части за вашят VW
Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Re: Авто център Хеед'91 - МНЕНИЕ

Мнениеот Vizor » Вто 05 яну 2010 16:14

Напълно е възможно. Не го отричам по никакъв начин и нямам право да го направя, но докато не го видим не можем да изкажем компетентно мнение, а можем само да гадаем какъв е бил проблема. Моя личен съвет е като има проблем да отивате там от където сте закупили стоката за да не се стигат до глупави мнения по форумите.. те няма да ви оправят проблема в автомобила.
Успех от мен

nickolay22
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nickolay22 » Чет 07 яну 2010 19:01

Добра вечер! Искам да благодаря на екипа на Хеед91 затова, че ми оправиха дзвера:)! С две думи Ауди А4, страхотни проблеми със спирачките. Сменихме спирачни дискове, накладки, помпа, АБС! Хубавото е, че дават да гледаш какво правят по колата, работят бързо и качествено! Специални поздрави и благодарности на Киро - управителя на сервиза! Ето така се печели уважение и доверие на клиента - лично ми тества колата и действително го бе грижа да ми реши проблема. След 24-часа тестване мога да кажа, че Аудито е направено супер! Спира моментално, точно както исках да бъде! Браво на Хеед91! Препоръчвам на всички, които търсят КАЧЕСТВЕН автосервиз! :!:

Потребителски аватар
snickers_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот snickers_ » Пон 08 фев 2010 20:52

Принципно ползвам сервиза за реглаж на предница и съм доволен кефи ме че мид ават да гледам
Но имам 1 познат който вече се отказа след 1000 лева дадени за части и диагностики на е34-ка 520ка да и орпавят проблема с празния ход а именно че когато поиска седи на 3000 оборота... как и да е :)

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Пон 08 фев 2010 20:54

nickolay22 написа:Добра вечер! Искам да благодаря на екипа на Хеед91 затова, че ми оправиха дзвера:)! С две думи Ауди А4, страхотни проблеми със спирачките. Сменихме спирачни дискове, накладки, помпа, АБС! Хубавото е, че дават да гледаш какво правят по колата, работят бързо и качествено! Специални поздрави и благодарности на Киро - управителя на сервиза! Ето така се печели уважение и доверие на клиента - лично ми тества колата и действително го бе грижа да ми реши проблема. След 24-часа тестване мога да кажа, че Аудито е направено супер! Спира моментално, точно както исках да бъде! Браво на Хеед91! Препоръчвам на всички, които търсят КАЧЕСТВЕН автосервиз! :!:

Какъв по-точно се оказа проблема със спирачкикте на А4-ката, криви дискове, помпа или?

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Вто 09 фев 2010 8:47

brum написа:И нищо не казвате за едно нещо дето го бях писал назад по темата - за съединител. Още бях нов в форума, колата беше и тя от скоро, но съединителя заминаваше. Писахме си с Ицо на лични и ми направи супер добра оферта. Беше нещо около 220лв със труда и новият съединител. Обаче никой не каза, че съединителят който ще ми сложат, ще е рециклиран. Карам супер културно, не "паля" гуми и си пазя колата. Съединителят изкара 50 000км. Разбрах, че е рециклиран при свалянето му. Майсторът дето го сменяше явно знаеше, че е рециклиран, щото на отговора колко може да се очаква, че ще изкара каза всичко друго, но не и някакви примерни километри.

Само да добавя - не искам да кажа, че сервиза е пълна скръб. Има и добре работещи хора. Явно понякога просто изтърват нещо. А мен ме загубиха, защото все на мен изтърват нещо и защото намерих други места с доста по-добри цени на труда.

Добре дошъл в клуба... Погледни малко по-нагоре в темата, за да видиш какво е "приказка" за съединители. Твоето и още няколко мнения на колеги показват, че съединителите им са зле. Редно е да се замислят върху това...
Vizor написа:Отново при майстор, който го сменя и казва, че има проблем. Съединителите имат 1 година гаранция ако са монтирани при нас. Не един път сме изпълнявали тази гаранция (също и на колеги от форума, дори и на 355-тия ден от нея...). Предполагам е ясно на всички, че след като минат 50 коли средно на ден, което е 1500 коли средно на месец, с една маса сменени части да има една, две, три, четири или повече дефектни, което не зависи от нас. Вие също можете да попаднете на тази част като си я купувате от магазина. Не мисля, че ако отидеш в някой известен магазин за авточасти и решите да я върнете (след като е сложена.. и след 20 хиляди километра се чупи..?) те ще ви удоволетворят молбата за връщане на стоката и даване на нова или връщане на пари.

Е, случва се - спор няма. Останах "доволен" от професионализма, оставяйки настрана начина, по който се опитаха да си "измъкнат" пари за повторната смяна и напразните обвинения... ОК, веднъж да попадна на дефектен съединител, но втори път... За мен въпросът е ясен и няма да спра да го повтарям, защото дори не получих отговор от г-н Христо Петров, след третата смяна на съединител...

Vizor написа:За да можем да сме сигурни, че проблема е бил заради наша грешка, вместо 3 години по-късно да пишете по форумите.. отидете на място при колегите, които са ви го сменили. Това важи за навсякъде.. както тук, така и в Била, Техномаркет, Технополис и навсякъде където има продажба на услуга/техника/авточасти и какваото и да било там, те са длъжни да предоставят това, за което клиента си е платил. И когато има грешка (било то човешка или техническа) и не е спазен срока или качеството на услугата да се върне за рекламация.

Пример мога да ти дам конкретен.. отиваш на бояджия.. той ти усира (с извинение) автомобила на някои места и ти какво правиш? Отиваш при друг да го оправи? Съмнява ме..

Лично на теб, ако някой ти монтира нещо по колата, което принципно трябва да изкара поне 50-100 000 км., а ти отидеш след година, защото е счупено и след още няколко месеца повротно заменения детайл дефектира - какво би направил?
Е, аз се върнах в сервиза - г-н Петров покара колата... Казаха, че няма проблем... Отварянето щеше да е за моя сметка, така че си тръгнах. Колкото издържи съединителя - толкова. Едно беше сигурно - няма да се върна там, за да го подменят :|
Ти какво би направил?

Потребителски аватар
scirocco gt
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scirocco gt » Сря 10 фев 2010 7:08

Само да отбележа! Когато един съединител има фабричен дефект, той се проявява след първите няколко километра! При теб първия съединител го сменихме гаранционно няколко дни след като му беше изтекла гарнцията от 12 месеца! След още няколко месеца повече от 5-6 пак ти се случва! На мен лично това ми намирисва на начин на каране! Освен това, когато тествахме с теб колата беше очевидно, че съединителя не буксува. Има си начини за тази проверка и ти ги показах!
Съединителите National всъщност са предимно Valeo и Luc . Мисля, че доста хора ползват тези марки и не са чак толкоз недоволни. Днес ще отворя няколко кутии, ще направя снимки и ще ги кача.

Потребителски аватар
scirocco gt
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scirocco gt » Сря 10 фев 2010 7:25

И разбира се, че мненията, които давате тук са от значение за мен. Приемам всякаква градивна критика! Това, че не винаги отговарям, не значи, че не извършвам промени, ако са наложителни! Но си мисля, все пак, че повечето от клиентите ми са доволни. Вярно е, че не пишат, но това си е човешка психика. Преди година през сервиза минаваха 30-40 автомобила ДНЕВНО. Сега има криза и разбираемо са по малко. Времето, което отделям за сервиза е около 11ч.дневно, в това число и събота. Старая се :wink:

Потребителски аватар
buller

Мнениеот buller » Сря 10 фев 2010 10:39

scirocco gt написа:...При теб първия съединител го сменихме гаранционно няколко дни след като му беше изтекла гарнцията от 12 месеца!...

Това е ЛЪЖА!!!
Разпечатката, в която е посочена датата си я пазя, както и всички други документи от сервизи, свързани с колата. Датата на смяната на първия съединител е 19.09.2007 година на стойност 306.55 лв. Когато оставих колата в сервиза Ви септември 2008 г. се прибрах и се разрових именно за тази "поръчка", както е написано на листа ;) Датата бе точно ден, преди да изтече гаранцията (или може би два, но съм 100% сигурен, че беше още в гаранция, защото взех разпечатката, а и Вашият брат нямаше да ме пусне, без да си платя ;) В момента, в който му казах, че съединителят е още гаранционен - контрирайки го на сумата, която посочи да бъде платена и той, и служителката на компютъра замълчаха споглеждайки се!).
Носех в себе си над 300 лв., защото бяхте казали, че проблемът с виенето на натиснат съединител вероятно е от скоростите. Още по телефона обаче попитах какъв е бил проблема, за да зная колко пари да взема и след момент на неловко мълчание чух отсреща: "съединител". Вашите подчинени не биха пуснали клиент, без да си е платил ;) Сумата бе около 300 лв. отново.

Не Ви прави чест да лъжете по този начин, г-н Петров. Мисля че и двамата се отнесохме възпитано един към друг (неглижирам подхвърлянията на Вашите служители през 2009-та, според които съм карал по-зле от новобранец, за да "съсипя" 2 съединителя...).

Кажете ми, ако проблемът е в мен (да допуснем това) - защо от 2003 г. до 2007г., което са си 4 години (около 40 000 км.) съм успял да карам с оригинален съединител, без да имам каквито и да е оплаквания от него...
И само да завърша - в момента колата е със съединител Закс (или Лук), монтиран през юли/август 2009 г. От този момент до сега на колата са навъртяни над 7-8 000 км., без да е проявила какъвто и да е проблем. Монтьорът, който е сменил частта е казал, че феродовият диск е "свършил" - тълкуването оставям на Вас. Тук мога по типичен български обичай да хвърля обвинения към Вашия сервиз, че сте ми сложили "нещо", различно от нов комплект съединител, но няма как да го докажа, след като и самата част не е у мен.
Както виждате (и в предния ми дълъг пост, свързан със съединителите National) не съм предевил никакви претенции към Вас и Вашия сервиз. Вие реално изпълнихте Вашите задължения по сделката - подменихте дефектирала гаранционна част. Казвате - дефектът трябва да се е проявил в самото начало - е, дефектът се изразяваше (цитирам по спомен брат Ви) в скъсани нитове на огледалния диск. Защо да не се прояви след време? Обяснете ми... Едно по-голямо натоварване на баир, където е силата на дизела - и слабата част просто се предава...
Не съм сипал напразни обвинения към сервиза... Грешки се случват - никой не е безгрешен, но не Ви прави чест да лъжете по подобен начин :No
Съединителят отдавна не тежи в съзнанието ми, нито парите, които съм дал за този детайл. Просто изразявам своето мнение като клиент, който от собствен опит и непосредствени впечатления е стигнал до извода, че съединителите, които монтирате са некачествени. И е във Ваш интерес да коригирате това.
Оставам с отлични впечатления от организацията и от отношението към клиента! Успех занапред и се надявам да се извините за лъжливите писания по мой адрес ;)

Потребителски аватар
snickers_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот snickers_ » Сря 10 фев 2010 11:06

scirocco gt написа:Само да отбележа! Когато един съединител има фабричен дефект, той се проявява след първите няколко километра! При теб първия съединител го сменихме гаранционно няколко дни след като му беше изтекла гарнцията от 12 месеца! След още няколко месеца повече от 5-6 пак ти се случва! На мен лично това ми намирисва на начин на каране! Освен това, когато тествахме с теб колата беше очевидно, че съединителя не буксува. Има си начини за тази проверка и ти ги показах!
Съединителите National всъщност са предимно Valeo и Luc . Мисля, че доста хора ползват тези марки и не са чак толкоз недоволни. Днес ще отворя няколко кутии, ще направя снимки и ще ги кача.

това че като сте го тествали не е показал дефект не значи че няма проблем пример давам на 1 приятел тойотата на 4та и 5та съединителя буксуваше без да я чобаниме,замина за 1 седмица до англия и колата не се караше и като я подкарахме о чудо съединителя не буксува мъчихме го газ маз не държи си...

Потребителски аватар
scirocco gt
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scirocco gt » Сря 10 фев 2010 11:32

Smeagol написа:
scirocco gt написа:...При теб първия съединител го сменихме гаранционно няколко дни след като му беше изтекла гарнцията от 12 месеца!...

Това е ЛЪЖА!!!
Разпечатката, в която е посочена датата си я пазя, както и всички други документи от сервизи, свързани с колата. Датата на смяната на първия съединител е 19.09.2007 година на стойност 306.55 лв. Когато оставих колата в сервиза Ви септември 2008 г. се прибрах и се разрових именно за тази "поръчка", както е написано на листа ;) Датата бе точно ден, преди да изтече гаранцията (или може би два, но съм 100% сигурен, че беше още в гаранция, защото взех разпечатката, а и Вашият брат нямаше да ме пусне, без да си платя ;) В момента, в който му казах, че съединителят е още гаранционен - контрирайки го на сумата, която посочи да бъде платена и той, и служителката на компютъра замълчаха споглеждайки се!).
Носех в себе си над 300 лв., защото бяхте казали, че проблемът с виенето на натиснат съединител вероятно е от скоростите. Още по телефона обаче попитах какъв е бил проблема, за да зная колко пари да взема и след момент на неловко мълчание чух отсреща: "съединител". Вашите подчинени не биха пуснали клиент, без да си е платил ;) Сумата бе около 300 лв. отново.

Не Ви прави чест да лъжете по този начин, г-н Петров. Мисля че и двамата се отнесохме възпитано един към друг (неглижирам подхвърлянията на Вашите служители през 2009-та, според които съм карал по-зле от новобранец, за да "съсипя" 2 съединителя...).

Кажете ми, ако проблемът е в мен (да допуснем това) - защо от 2003 г. до 2007г., което са си 4 години (около 40 000 км.) съм успял да карам с оригинален съединител, без да имам каквито и да е оплаквания от него...
И само да завърша - в момента колата е със съединител Закс (или Лук), монтиран през юли/август 2009 г. От този момент до сега на колата са навъртяни над 7-8 000 км., без да е проявила какъвто и да е проблем. Монтьорът, който е сменил частта е казал, че феродовият диск е "свършил" - тълкуването оставям на Вас. Тук мога по типичен български обичай да хвърля обвинения към Вашия сервиз, че сте ми сложили "нещо", различно от нов комплект съединител, но няма как да го докажа, след като и самата част не е у мен.
Както виждате (и в предния ми дълъг пост, свързан със съединителите National) не съм предевил никакви претенции към Вас и Вашия сервиз. Вие реално изпълнихте Вашите задължения по сделката - подменихте дефектирала гаранционна част. Казвате - дефектът трябва да се е проявил в самото начало - е, дефектът се изразяваше (цитирам по спомен брат Ви) в скъсани нитове на огледалния диск. Защо да не се прояви след време? Обяснете ми... Едно по-голямо натоварване на баир, където е силата на дизела - и слабата част просто се предава...
Не съм сипал напразни обвинения към сервиза... Грешки се случват - никой не е безгрешен, но не Ви прави чест да лъжете по подобен начин :No
Съединителят отдавна не тежи в съзнанието ми, нито парите, които съм дал за този детайл. Просто изразявам своето мнение като клиент, който от собствен опит и непосредствени впечатления е стигнал до извода, че съединителите, които монтирате са некачествени. И е във Ваш интерес да коригирате това.
Оставам с отлични впечатления от организацията и от отношението към клиента! Успех занапред и се надявам да се извините за лъжливите писания по мой адрес ;)
Чак пък лъжа :lol:
Сега проверих в системата. Сменена е ден по рано на 18.09.2008г. Все пак се извинявам за грешката. Дори и да бяха минали няколко дни, пак щях да ти го сменя първия път :!: Сега ще пиша на National по твоя въпрос, да видим и те какво ще кажат!
Ето поръчката от 18.09.2008

Picture.jpg

Освен това в закона за защита на потребителите има един член или по-точно 123 алинея втора, който гласи следното

http://www.bcnl.org/doc.php?DID=61 написа:(2) Когато производителят или търговецът е предоставил търговска гаранция на стоката и удовлетворяването на рекламацията се извършва чрез замяна на стоката с друга, съответстваща на договореното, търговецът е длъжен да запази на потребителя първоначалните гаранционни условия. Когато рекламацията се удовлетворява чрез ремонт на стоката, извършените ремонти се отразяват в гаранционната карта и срокът на ремонта се прибавя към гаранционния срок.

ПП Прекалено много си възбуден. Не тая лоши чувсва към теб :idea:

Потребителски аватар
buller

Мнениеот buller » Пет 12 фев 2010 13:00

scirocco gt написа:...Сега проверих в системата. Сменена е ден по рано на 18.09.2008г. Все пак се извинявам за грешката...

Ето че не е 6-7 дни след изтичане на гаранцията ;) Няма проблем - приемам извинението.
scirocco gt написа:Сега ще пиша на National по твоя въпрос, да видим и те какво ще кажат!

Да видим какво ще кажат те - вероятно проблем в колата или шофьора, но не и в съединителя...
scirocco gt написа:Освен това в закона за защита на потребителите има един член или по-точно 123 алинея втора, който гласи следното
http://www.bcnl.org/doc.php?DID=61 написа:(2) Когато производителят или търговецът е предоставил търговска гаранция на стоката и удовлетворяването на рекламацията се извършва чрез замяна на стоката с друга, съответстваща на договореното, търговецът е длъжен да запази на потребителя първоначалните гаранционни условия. Когато рекламацията се удовлетворява чрез ремонт на стоката, извършените ремонти се отразяват в гаранционната карта и срокът на ремонта се прибавя към гаранционния срок.

Не съм юрист, но според моето тълкуване - ако дойда на 364-тия ден от гаранционния срок и частта бъде подменена - към остатъчния срок се добавя просто времето, в което не съм разполагал с колата - в случая по-малко от ден. Ако е телевизор, например, и е стоял 25 дни в сервиз - това време следва да бъде добавено към гаранционния срок. Т.е. при замяната на гаранционен съединител с друг - гаранцията от първия се прехвърля на втория - в случая 1-2 дни, които не са от съществена важност...
scirocco gt написа:Съединителите National всъщност са предимно Valeo и Luc .

Това какво ще рече? Че съединителите са рециклирани?

Потребителски аватар
scirocco gt
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scirocco gt » Пет 12 фев 2010 13:48

Това ще рече, че голяма част от производителите се кооперират в производсвото на по дълги серии продукти. Това го има не само при съединителите, но и при шарнири, тампони, спирачни дискови и т.н.
Може да звучи странно, но е така. Също така някои от компаниите предлагащи различни резервни части просто опаковат продукти от различни производители под някаква търговска марка.
National имаше преди 3-4 години и рециклирани съединители, но вече производството е спряно, тъй като в някои случаи излиза доста по скъпо.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пет 12 фев 2010 14:35

Аз бях много редовен клиент на Ицо, но понеже някои от служителите му или са с къса памет или се правят на интересни за това вече не ходя там.

Врътнал съм им близо 2000 лв оборот и от това, което е правено и по 2-те ми коли съм на 90% доволен. Но една случка с един маншон и 2 кормилни рейки на една и съща кола ме отказа да ходя там.

Колата е Голф 3 1.4ABD с механична рейка. Старата рейка се поврежда и бягам в Хеед за ремонт. Киро (братът) предлага рециклиране и аз се съгласявам. Работата е извършена отлично и след ремонта волана се върти без проблем.

6 Месеца по-късно същтата рейка почва да тропа здраво и пак в Хеед. Оставих колата да я погледнат и след 5 мин идва механика и казва:

- Гумения маншон на кормилния прът е скъсан от където рейката се е напълнила с вода.

При което аз без да се пазаря казвам да я сменят с нова, която ще заплатя.
Речено-сторено, монтират новата рейка пак безупречно и волана се върти като на нов автомобил. Но отново няма и 6 месеца и почва да ми тропа при въртене. Първото, което ми мина през ъкъла беше прословутия маншон и рейката. Вдигам аз капака и гледам маншона скъсан, проверявам документите за ремонта и какво да видя или по-скоро да не видя. Думата маншон в сервизния протокол ниикъде не фигурира (Тук аз съм за бой, че не съм гледал, но хич и не ми мина през ума, че ще отстранят повредата без да отстранят причината).
Карам пак колата при тях и се оказа, че се е счупил лагер на макферсона, а рейката е ОК.
Аз обаче пак напомням:
- Сменете пустия маншон.
Ден по-късно Киро ми звъни и ми обяснява, че всичките маншони на рейката били ОК и да дойда да си взема колата. Отивам аз и вече съм решил да му показвам на място кой точно маншон не е на ред, но като пристигам в сервиза Киро ми обяснява:
- Абе аз го видях кой е ама го нямаме наличен.
Тогава вече запалих понеже идвах с такси от Младост до Надежда да си взема "поправената" му казах да го поръчва и аз ще дойда да си го взема.
След ореченото време отидох да си взема маншона и в момента седи в багажника на колата, а тя е в гараж и не се кара.
Та така, заради един маншон (заради идеята, че ако не се беше счупило това лагерче можеше да "наводня" и тая рейка) смених сервиза, а на Ицо му пожелавам човека с късата памет да го е сменил или поне да го е вкарал в правия път.

Последна промяна от radi_nrj на Чет 23 юни 2011 13:38, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kiki1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiki1 » Пет 12 фев 2010 16:43

Пичове,за съжаление това е нашата българска действителност със големите сервизи,а и с всичко друго де.Винаги ще ги има тези проблеми,защото собственика(колкото и да иска и да има желание) не може да огрее да стои до г..а на всички майсторчета и да контролира всяко едно ремонтче или развиване на гайчица.Просто са малко хората ,които си вършат работата като хората и на повечето им е все тая дали ти си доволен или не ,като важното за тях е ден да мине друг да дойде и пара да се взима - ма ,че ти си недоволен кВо от тВа. :wink:

Потребителски аватар
peshonp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peshonp » Сря 17 фев 2010 10:51

Аз мога да кажа само,че израза " това че ти си недоволен и Кво от това..." удря по джоба на собственика.Защото аз като си купих колата,предишния собственик,наш съфорумец ми каза,че ходи само в Хеед'91.Та реших и аз да отида като ми се появи проблем.Първо ми направи лошо впечатление,че гледаха на мен като на бързооборотна стока,да мина през някоя хале набързо,да видят какво може да стане за да се закрепи колата,да си платя и... така и стана.Проблема не ми го оправиха.Имах прецакан темп. датчик,тоя в моното.Не го откриха и т.н. Та от тогава аз не ходя там.А иначе...ако бях доволен,щях да ходя при всеки проблем там..ей ти едни 1000 лв. от мен за година и нещо...а ако има още 10 доволни? ..Та така според мен.Иначе над накрайника на гърнето,който е от AMG :))) си стои надпис heed auto ,но не го махам,знам хора,които са доволни и не казвам на никого,че е лош сервиз..просто както ти се случи,така.

Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”