Проблем с голф 2 2е мотор
Проблем с голф 2 2е мотор
колеги значи от 3 месеца на сам колата харчи 25/100 и нз какво и има преди 20 дена и направих основен ремонт щото нямаше компесия сменил сам всички филтри преди 2000км и нз от какво се поевява този разход преди това си бехе 8-9 до 10 градщко сега направо е ужес помагаите плс.. поздрави
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Проблем с голф 2 2е мотор
Я дай да ни светнеш за какво става дума първо.
Като за начало - на Г2 не се монтира двигател с код 2Е фабрично.
Давай сега - ти си
Като за начало - на Г2 не се монтира двигател с код 2Е фабрично.
Давай сега - ти си
- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
Предполагам колегата си е монтирал допълнително 2е мотор-а, което пък няма значение на кое купе е май 
правилно преди година и половина си монтираш 2е на колата щото моито пф неставаше за работа..сичко беше на ред до бреди 3 месеца ..като взема да харчи толкова много..и аз нз зашо...
- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
Какво си правил покрай мотора, в периода в който е взела да гори толкова ? Ако имаш от къде вземи една друга ламбда сонда и покарай с нея да видиш какъв разход ще ти даде 
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Хммм... не би трябвало да може Ламбдата да вдигне чак толкова разхода
Според слухове - не може тя да повлияе на повече от 25-30% на сместа.
От коя година на производство е 2Е-то? Ако е след '93- направо търси някой да закачите VAG-COM.
При мен по-миналото лято се получи някакъв кошмарен разход. Разкачих всички датчици и почнах да меря.
Както и да мерех - всичко изглеждаше ОК.
Навързах отново нещата, паля... ами наистина ОК
Явно магарията беше от кофти връзка при някой куплунг, но така и не разбрах кой.
Щом, обаче, си правил ремонт на мотора - предполага се, че си разкачал нещата. Ако беше куплунг - щеше да го видиш.
Впрочем - при този мой кошмарен разход картера се напълни с бензин!
Побързай да откриеш причината, че да не се получи така, че парите за ремонта да са напразни.
Според слухове - не може тя да повлияе на повече от 25-30% на сместа.
От коя година на производство е 2Е-то? Ако е след '93- направо търси някой да закачите VAG-COM.
При мен по-миналото лято се получи някакъв кошмарен разход. Разкачих всички датчици и почнах да меря.
Както и да мерех - всичко изглеждаше ОК.
Навързах отново нещата, паля... ами наистина ОК
Явно магарията беше от кофти връзка при някой куплунг, но така и не разбрах кой.
Щом, обаче, си правил ремонт на мотора - предполага се, че си разкачал нещата. Ако беше куплунг - щеше да го видиш.
Впрочем - при този мой кошмарен разход картера се напълни с бензин!
Побързай да откриеш причината, че да не се получи така, че парите за ремонта да са напразни.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
При мен разхода стигна почти 20/100 в софийските задръствания,след намесата на "диагностик".Миналата година пича реши да регулира оборотите от болта на дебитомера (този под тапата).В резултат колата харчеше като луда на място от богата смес.Провери този болт дали не е пипан (дано не си го разбутал ти),но настройката му иска газ анализатор.Като идея да го имаш наум,и това влияе на разхода.
и аз си мисля че е богата сместа защото като запаля замерисва на бензин ..2е то не го знам коя година е но няма букса за вак ..като стои на едно място и като му дам газ първо гарми в филатара или в гарнетата и тогава..но нз как се проверява дебитомера какво налягане прави ..оф нз ще полудея ..;щщ 50 лв бензин 90 километра зимата сега като се постопли разхода падна на 14-16 ...ама пак не е нормално преди в Добрич повече от 10 не е давал се пак и няма такова движение ..
поздрави предлагаите нещо друго
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
Гърми в колекторите казваш,а 
Я и виж предварението колко е.Като сте барали мотора 100% сте го отместили и вероятно сега е на майната си.
Завърташ двигателя да застане на белези по ангренажа и на коляновия и на разпределителния вал.
После гласиш делкото,както е показано на картинката - да си е на белега (центъра на палеца,съвпада с един репер на самото делко под изолационната капачка).Съответно когато този белег съвпада докато двигателя на белези, ако всичко ти е вярно трябва предварението да е 6 градуса (те идват от ЕКУ-то).
ако делкото е отместено не пипай ангренажа а си го нагласи от неговия си болт...понеже този вал върти още само маслената помпа и няма значение колко вярно е зацепен откъм ангренажа.
Разбира се най-добре е после да минеш през някой със стробоскоб за да ти го нагласи на заводското предварение и да знаеш,че поне предварението е точно. Понеже друга причина да си гърма или във всмукателя или в изпускателя няма.
А....имаш ли катализатор или е избушен отдавна?
Прегледайте пак ангренажа дали си е на белезите,да не сте го отместили.
Ето разгледай тук :

Я и виж предварението колко е.Като сте барали мотора 100% сте го отместили и вероятно сега е на майната си.
Завърташ двигателя да застане на белези по ангренажа и на коляновия и на разпределителния вал.
После гласиш делкото,както е показано на картинката - да си е на белега (центъра на палеца,съвпада с един репер на самото делко под изолационната капачка).Съответно когато този белег съвпада докато двигателя на белези, ако всичко ти е вярно трябва предварението да е 6 градуса (те идват от ЕКУ-то).
ако делкото е отместено не пипай ангренажа а си го нагласи от неговия си болт...понеже този вал върти още само маслената помпа и няма значение колко вярно е зацепен откъм ангренажа.
Разбира се най-добре е после да минеш през някой със стробоскоб за да ти го нагласи на заводското предварение и да знаеш,че поне предварението е точно. Понеже друга причина да си гърма или във всмукателя или в изпускателя няма.
А....имаш ли катализатор или е избушен отдавна?
Прегледайте пак ангренажа дали си е на белезите,да не сте го отместили.
Ето разгледай тук :
-
Петре
- Автомобил: Golf II
- Двигател:
Паля на бензин,карам малко и минавам на газ.При мен също се вдигна много разхода на бензин.Също,след като запаля ми миришеше на бензин под капака-оказа се маркуча от всмукателя до горивната рейка.Беше се понацепил покрай скобите и трудно го видях...до вчера.
Е, то е логично че е от газорапределението.Гърменето в колекторите също може да бъде от бедна смес.В ауспуха може да е от богата.Нали знаеш,че тогава разхода може да скочи и тройно.Аз си мисля за дебитомер.Той подава инфо на компа за количеството въздух,влязло в колекторите.Ако данните са му грешни-имаш налице всички симптоми...На 2Е-то не е ли с клапа?
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Колега причини за висок разход има много та дори течащ резервоар колкото и да звучи тъпо.Ти или човека който е прехвърлил мотора и инсталацията със сигурност имате познания да изкарате диагностичната букса и да вържете колата към лаптопа.Достатъчни са едни 25% грешка от темп. датчик и още толкова от ламбда сонда и разхода е налице.Повечето от компонентите можеш да замериш само с мултицет (ECT,IAT,TPS,VAF-преписвам от autodata),мудна ламбда сонда да хванеш на осцилоскоп-но и диагностиката е ценна.Казваш искра и центровка има:идва ми на акъла дали сте свързали обратния бензин и бар регулатора-голф 2та ти има ли тръба за тоя бензин назад?Вакуум да има разкачен-да не си го видял,черно да ти пуши?Колегите ще се сетят за още куп неща,все ще се озъби отнякъде проблема-успех ти желая и казвай какво се случва.
P.S. да не се подведеш:дебитомера не прави налягане,а мери количеството въздух с подвижна клапа,виж да не е заклинила в оста си.
P.S. да не се подведеш:дебитомера не прави налягане,а мери количеството въздух с подвижна клапа,виж да не е заклинила в оста си.
зна4и ..букса нямам защото съм сложил заму инсталацията на двигателя вътре нищо не сам правил затова я няма буксата за вак кома..ам за бензина има 2 ри маркуч за врущане ...днес немога да се пребера от село с нея аз и вадам газ тя гарми и не и се варви ..утре ще проверя и клапата на дебитомера 3 баров ли трябва да ми е вакум реголатора може ли да е от него аз се съмнявам че е от него ...помагаите че ще лудна с този разход ..
поздрави ..
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”