Пасат B4 - Форсира се сам на празни обороти

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
CrazyTop
Автомобил:
Двигател:

Пасат B4 - Форсира се сам на празни обороти

Мнениеот CrazyTop » Съб 13 фев 2010 13:10

Здравейте след някакъв период на безпроблемно каране на пасата B4 2000 см3 двигател 2Е се получи нещо смущаващо в двигателя. При движение и при смяна на скорост при натискане на съединителя двигателя започва ударно да се форсира. Сякаш компютъра сам си качва оборотите и се опитва да го подържа да не загасне. Аз ако натисна педала на газта оборотите отиват около 4000 и не падат бързо, а продължава на високи. След секунди падат до 3000 оборота и от тук насетне компа изглежда сам се мъчи да си регулира оборотите. Загасям я и немога да я запаля. След няколко опита запалва и оборотите отиват на 500 като когато подам газ все едно не го правя, а след малко време компа автоматично почва да вдига оборотите и да отива към 1500 до към 3000. Минаха около 20 мин. и всичко си дойде на обичайното горене но това нещо днес ми го направи за 1 седмица вече втори път. Някой сблъсквал ли се е с такова нещо? Имам чувстовото, че клапаните нещо тропат но незнам дали може да е от това нещо. Прегледах жилото на газта но не е зациклило някъде така, че то отпадна като вариант. Мисля си дали не е смукача но не съм сигурен затова моля за помощ...

EDIT: Пропуснах да кажа, че го карам на газ но при всяко палене се пали на бензин. Двата проблема ми ги създава и на бензин и на газ... :horror:

Потребителски аватар
mafiota_a4
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: AFN 09.1998

Re: Пасат B4 - Форсира се сам на празни обороти

Мнениеот mafiota_a4 » Съб 13 фев 2010 14:23

Колега имал съм този проблем.Вариантите са два.
1.Рестартирай компа като разка4иш акомулатора за десетина минути след което като запалиш и пак е на високи обороти недей да я гасиш докато не ги свали сама.
2.Провери онези тънките вакумни марку4и,коити влизат във въздушния филтър да не би да са излезли и да не работи вакумния клапан.При мен се проблема беве от тях.
Успех

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Съб 13 фев 2010 19:57

На Б4 не се чистят грешките с откачане на акумулатор!!!
Само с компютър.

Потребителски аватар
ExTr3mNuQ
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ExTr3mNuQ » Съб 13 фев 2010 20:01

Виж стъпковия мотор !

Потребителски аватар
CrazyTop
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CrazyTop » Съб 13 фев 2010 21:18

Този стъпков мотор къде е? На видно място ли е? Благодаря за съветите!

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Съб 13 фев 2010 21:58

sasho07 написа:На Б4 не се чистят грешките с откачане на акумулатор!!!
Само с компютър.

С това не съм съгласен :) Не знам за конкретния мотор как е но на ABS мотора се чистят :wink:
Стъпковия мотор се намира над капака на клапаните, но и да го видиш не знам какво може да направиш.
Най-добре пробвай да откачиш акумулатора за няколко минути и виж дали ще изчезне проблема и ако изчезне дали ще се повтори.
На мен ми се е случвало нещо подобно като ми свършва газта и карам докато угасне :lol:
Явно компа се шашка от бедната смес. След това като мина на бензин се държи по същия начин.
При мен обаче при всяко гасене се чистят грешките и проблема изчезва.

Потребителски аватар
CrazyTop
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CrazyTop » Съб 13 фев 2010 22:24

Свалях клемите на акомулатора но то още днес си се беше оправило...тъпо е, че днес на светофара ми пръснаха тиквата от клаксони, а какво да направя като не искаше и да запали...иначе като се прибрах го нямаше проблема но ми го прави за втори път... щом го прави за втори ще го направи и за трети. Четох по друга тема на колега, че е свалял моторчето, че е сменил една дузина джаджи, включително и него с втора употреба но проблема си е бил същия..в един момент е отворил и новия употребяван мотор и го е смазвал и чистил...проблема му се бил оправил...

Потребителски аватар
suba
Автомобил: AUDI А6
Двигател: APS

Мнениеот suba » Съб 13 фев 2010 23:19

ЕКУ-то на 2Е-Digifant не трупа грешки.Съответно номера с откачянето на амкумулатора не върши работа колеги.
По проблемът.Колега,моето мнение е,че имаш проблем с въпросният клапан за празен ход.Ако се скапе напълно колата въобще няма да запали.Обзалагам се ,че като държи високи обороти,ако почукнеш самият клапан,оборотите ще се оправят.Може да пробваш.
Купи си обезмаслител "Meglio" (има го по хипермаркетите,жълт в шише с пръскалка).Свали си клапана и го накисни хубаво с него.След няколко минути изплакни обилно и го подсуши хубаво.След това го напръскай хубаво вътре с WD.Ако маркучaт за удушникът на картера не ти е изведен отвън ти гарантирам,че клапана и дроселовата ти клапа са в страшна гняс.
Възможно е и да смуче въздух от някъде.
Ето това е клапанат
DSC_0294[1]2.JPG

Потребителски аватар
CrazyTop
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CrazyTop » Нед 14 фев 2010 0:17

Благодаря и на теб, ще взема да го направя това нещо... пък каквото стане.

Потребителски аватар
CrazyTop
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CrazyTop » Нед 14 фев 2010 19:25

Колеги, търсих този стъпков мотор но нещо нещо не го намерих...дайте някакви насоки и къде да го търся? Какво представлява? Видях нещо подобна в една тема но същото нещо го няма в колата или не е такова като това дето съм видял... :banghead:

Върни се в “Passat”