Малко съвети за Пасат В6
-
- Автомобил: VW Multivan T5
- Двигател: AXE 2005
Re: Малко съвети за Пасат В6
преди малко разбрах къде се намира.....открих го в един руски сайт......в предната броня е
.......иначе буксата му е много стабилна и няма как да се откачи от само себе си

Честито колега. Безаварийно каране. Провери в Юнитрейд нормата на маслото, което е необходимо но на щанда за ремонти а не на магазина. Можеш да слагаш всякакво масло което покрива нормата. Моя съвет е да си вземаш маслото от официалните вносители - Сакар ауто или Порше, както и филтъра. Те ползват кастрол за VW, но навън можеш да попаднеш на менте. Моята е 2,0 ТДИ и го сменям на 15 х.км. Аза спирачната течност наистина ли се сменя на 2 години. Моята кола е на 4 и още не съм я сменял. Чел съм, че при ползване на колата се изразходва антикорозионната добавка в маслото. Моят ремък се сменя на 120 хкм.,а се ревизира на 90 хкм. Поради дългия пробег за смяна се сменя всичко по пътя на ремъка - ролки, водна помпа и т.н.
-
- Автомобил: VW Multivan T5
- Двигател: AXE 2005
Мерси за пожеланията и съветите колега.....аз също подразбрах, че за масло, филтри и т.н. е най-добре да ги напазарувам от официалните представители. Иначе от руския сайт на VW си изтеглих пълното ръководство за управление, подръжка и всякакви ремонти на Пасатора
. Ръководството е много подробно и в него пише абсолютно всичко. И доколкото си спомням и там беше упоменато май, че спирачната течност се сменявала на всеки две години.

- borislav7
- Автомобил: B6
- Двигател: 2.0 TDi
Добре е да се сменя редовно спирачната течност,заради по-добрата ефективност на спирачките.Не е толкова скъпо системата побира около 1л.- 15-20лв. и труда е толкова,а става въпрос за безопасност,която няма цена.Колега passat6 как точно се ревизира ремъка?