Въпрос за пасат б3 1,8ми 90 коня
- player123
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос за пасат б3 1,8ми 90 коня
Здравейте колеги исках да питам какви свещи и кабели бихте препоръчали да взема някой да сподели мнение с какви кара че те са от 20 до 140 и за свещи също
Мерси предварително

- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпорс за пасат б3 1,8ми 90 коня
Колега доста е писано и предполагам че скоро ще ти заключат темата с отговор "ползвай търсачката".....
но все пак да кажа:В момента съм със DENSO свещи и съм доволен...а кабелите са ми Беру
но все пак да кажа:В момента съм със DENSO свещи и съм доволен...а кабелите са ми Беру
- Bobko81
- Автомобил: Skoda Fabia I 1 4 16V
- Двигател: AUB
Re: Въпорс за пасат б3 1,8ми 90 коня
Аз от две години карам моя В3 1.8 RP с чешки свещи Искра с три електрода и съм доволен.Колата се кара предимно на газ.
-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Re: Въпрос за пасат б3 1,8ми 90 коня
Бриск си взимаш за около 16лв., 4бр. и си ги сменяш на около 20хил.км.
Кабели Беру ги хвалят.
И за двете е писано мноооого!
Кабели Беру ги хвалят.
И за двете е писано мноооого!
- player123
- Автомобил:
- Двигател:
аха то за мойта стара кошница не ми трябва нещо най най а прилични средна класа 

-
- Автомобил:
- Двигател:
кабели-TESLA 44 лв.----- свещи-DENSO-36 лв. цените са от лятото на 2009г.Сменяш ги комплект и двете-караш 60000км. без ядове , че и повече...Помоли някой колега за отстъпка в магазина...който има сервиз/клубен майстор/...УСПЕХ
стандартни свещи които се предписват за пасат б3 1.8 моно рп мотор са NGK bur6et 

- DIY4ever
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм с кабели "BREMI", бяха около 70-80лв преди 2-3 години. Оригиналните на колата бяха същите, и даже тези оригиналните, въпреки че са вече доста корави сега ги сложих на другата кола вместо странното менте с което беше дошла и работят отлично.
Т.е. доста са добри явно.
Свещи ползвам Bosch, но само ако намериш от сигурно място, че е най-ментосваната марка.
Може да се вземат и едноелектродни - предимство на многоелектродните е че изкарват по-дълго време без съществено да им се промени хлабината, т.е. по-мързелива работа са. При този двигател достъпа до свещите е лесен така че не е трудно да се вадят и по-често. Някой хора препоръчват едноелектродни за газ. Предимство на едноелектродните е че хлабината може да се регулира и да са с оптимална хлабина постоянно.
Аз на пасата съм с едноелектродни, на голфа - 3-електродни. Еднакви двигатели (1.8ми). Разлика не усещам никаква.

Свещи ползвам Bosch, но само ако намериш от сигурно място, че е най-ментосваната марка.

Може да се вземат и едноелектродни - предимство на многоелектродните е че изкарват по-дълго време без съществено да им се промени хлабината, т.е. по-мързелива работа са. При този двигател достъпа до свещите е лесен така че не е трудно да се вадят и по-често. Някой хора препоръчват едноелектродни за газ. Предимство на едноелектродните е че хлабината може да се регулира и да са с оптимална хлабина постоянно.
Аз на пасата съм с едноелектродни, на голфа - 3-електродни. Еднакви двигатели (1.8ми). Разлика не усещам никаква.

- swir4o
- Автомобил: VW Passat Variant Pacific
- Двигател: 1.8 ADZ
Слагаш свещи AC Delco 6500 и си гледаш рахата. Втора година, 40к км., никаква грижа... Около 4,5 лв. за бройка бяха 2008 г.Свещите са триелектродни- супер са за каране на газ.Успех
Последна промяна от swir4o на Пет 13 фев 2015 19:47, променено общо 1 път.
- eraser13
- Автомобил:
- Двигател:
Bosch 100 000 км., кабели незнайни така вече 3 години и няма проблем ни на бенз ни на газ