Надхитри крадеца :)

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Anti_hack
Автомобил:
Двигател:

Надхитри крадеца :)

Мнениеот Anti_hack » Нед 14 фев 2010 17:19

Колеги не ви ли боли сърцето, когато четете "Откраднати автомобили" ?
Вече крадят нови коли, снабдени с имобилайзери. Причината е, че там е доста по-лесно. Дъмпове вече се намират за всичко. Да не говорим че извличането на PIN кода отнема секунди. Рефлашването на ECU-to също. Крадците вече са ЕнтЕлигентни и прекъсването по запалителната система се отстранява с една диагностика и още няколко минути за възстановяване. С две думи гадна работа. Ето един начин с който да изненадаме крадеца.
Отивате до най-близката морга и си купувате същата диагностична (OBD) букса , като Вашата. Демонтирвате Вашата и умело я прикривате накъде. На нейното място монтирвате новата.Сътворявате едно трансфертерче на около 800V , и го връзвате на пиновете където са K , L i CAN bus шините, (6,7,14,15 краче). mhihi
Туй то :beer

Потребителски аватар
monaha86
Автомобил:
Двигател:

Re: Надхитри крадеца :)

Мнениеот monaha86 » Нед 14 фев 2010 17:38

Здравейте,аз имам един "Голф 2" 1986-та,вратите ми не се отварят даже и ако са отключени,а за запалването ъпсурт някой освен мен да я запали. mhihi mhihi

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Нед 14 фев 2010 17:42

Anti_hack написа:Колеги не ви ли боли сърцето, когато четете "Откраднати автомобили" ?
Вече крадят нови коли, снабдени с имобилайзери. Причината е, че там е доста по-лесно. Дъмпове вече се намират за всичко. Да не говорим че извличането на PIN кода отнема секунди. Рефлашването на ECU-to също. Крадците вече са ЕнтЕлигентни и прекъсването по запалителната система се отстранява с една диагностика и още няколко минути за възстановяване. С две думи гадна работа. Ето един начин с който да изненадаме крадеца.
Отивате до най-близката морга и си купувате същата диагностична (OBD) букса , като Вашата. Демонтирвате Вашата и умело я прикривате накъде. На нейното място монтирвате новата.Сътворявате едно трансфертерче на около 800V , и го връзвате на пиновете където са K , L i CAN bus шините, (6,7,14,15 краче). mhihi
Туй то :beer

и като ти се развали колата и я занесеш на диагностика, пък в бързината и нервите забравиш да споменеш на майстора после като платиш лаптоп + кабел или лаптоп + маркова система за диагностика ще се молиш да ти я бяха откраднали колата.
човек не е съвършен, затова и важат законите на мърфи!

Anti_hack
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Anti_hack » Нед 14 фев 2010 18:06

Като си толкова разсеян, ще си туриш едно капаче на което да пише High Voltage и понеже крадеца ще го премахне с ехидна усмивка, от вътрешната страна ще напишеш : "предупредих те" :Mr Green Fun

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Нед 14 фев 2010 18:16

Anti_hack написа:Като си толкова разсеян, ще си туриш едно капаче на което да пише High Voltage и понеже крадеца ще го премахне с ехидна усмивка, от вътрешната страна ще напишеш : "предупредих те" :Mr Green Fun

направо лепни High Voltage на всички врати и пусни трифазен ток при задействане на алармата :screwy

Anti_hack
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Anti_hack » Нед 14 фев 2010 18:47

Колега, вместо да споря с теб, ще споделя защо пуснах темата.
Днес в Търново , след няколкочасов престой в арбанаси, състоянието на колата беше следното:
Счупено странично стъкло (не са отваряли вратата, колата има пейджър явно са хитри :banghead: ), изкъртена кора под бушоните (явно са търслили алармата, но предвидливо съм я турил на друго място, като НИТО ЕДИН кабел за нея не тръгва от таблото с бушоните) . Сирената седи под моторчето на чистачките , но по звука бързо са я намерили и са я откъснали :banghead:
Декоративната капачка която покрива OBD буксата беше захвърлена на стелката, но K&L шините са замасени, а CAN-a прекъснат mhihi Явно това им е дошло в повече и са се отказали. Нямаш си и на идея колко бях радостен, но на път към вкъщи, ме хвана яд, че на тях им се е разминало. Ето за това утре ще сътворя това, което написах.
ПП: Споделяйки това с Вас, рискувам сигурността на автомобила си, но все пак тук сме за да си помагаме. Ще помоля Модераторите да запазят в тайна IP-то ми. Благодаря

Потребителски аватар
Volksrod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Volksrod » Нед 14 фев 2010 19:52

Може преди време да съм го писал ..... ?
Възглавница с подложка и рибарски кукички в нея :012:
Лошото е че в бързината и вие може да станете жертва :banghead:

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Нед 14 фев 2010 20:12

vw_golf_4_tdi написа:и като ти се развали колата и я занесеш на диагностика, пък в бързината и нервите забравиш да споменеш на майстора после като платиш лаптоп + кабел или лаптоп + маркова система за диагностика ще се молиш да ти я бяха откраднали колата.
колега трябва да симног забравен за да не споменеш на маисторите че буксата не е там, може би в момента така си мислиш че ще забравиш,ама ако и ти си го направиш това с буксата и 800те волта винаги когато погледнеш към капачето ще се сещаш че има 800в а камо ли при сваляне на капачето, поне така си мисля аз. Anti_hack колега страшен си сам в къщи :D

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Нед 14 фев 2010 20:20

zdravko_jett написа:
vw_golf_4_tdi написа:и като ти се развали колата и я занесеш на диагностика, пък в бързината и нервите забравиш да споменеш на майстора после като платиш лаптоп + кабел или лаптоп + маркова система за диагностика ще се молиш да ти я бяха откраднали колата.
колега трябва да симног забравен за да не споменеш на маисторите че буксата не е там, може би в момента така си мислиш че ще забравиш,ама ако и ти си го направиш това с буксата и 800те волта винаги когато погледнеш към капачето ще се сещаш че има 800в а камо ли при сваляне на капачето, поне така си мисля аз. Anti_hack колега страшен си сам в къщи :D

който гроб копае сам пада в него

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Нед 14 фев 2010 20:27

Колега, хубаво си си обезопасил колата и заради това е още твоя. Я кажи каква схема мислиш да използваш за трансфертера/някакъв умножител на напрежение ли мислиш да слагаш/. И защо точно 800V си избрал като стойност.

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Нед 14 фев 2010 20:33

joromnt написа:Колега, хубаво си си обезопасил колата и заради това е още твоя. Я кажи каква схема мислиш да използваш за трансфертера/някакъв умножител на напрежение ли мислиш да слагаш/. И защо точно 800V си избрал като стойност.

Не е точно определа стойността на напрежението, според мен. Идеята е да е високо напрежението, така, че като се включи устройство да изгори от напрежението.

Потребителски аватар
dinkonikolaev
Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
Двигател: PF AAM

Мнениеот dinkonikolaev » Нед 14 фев 2010 20:54

С един преубразовател на 220волта пак става :bishop

Anti_hack
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Anti_hack » Нед 14 фев 2010 23:15

Мислех да ползвам едно NE555 и през един IRFZ44 да клатя едно феритно трафче. Целта на високото напрежение е да натръшка всичко по веригата mhihi .

Идеята на колегата за готово трансфертерче(инвертор) за 220V, (сега продават такива малки до 150W за по 30-на лева) е супер :applause: . Ще си монтирам и един контакт някъде скрит под жабката и ще си имам 220V за дреболийки при нужда :banana
Захранването да е от + при контакт, за да не пада акумулатора.

Потребителски аватар
kiki1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiki1 » Пон 15 фев 2010 16:37

Евала пич...много хитро измислено :beer

Потребителски аватар
tarza999
Автомобил:
Двигател: