Проблем:Не ми свети таблото за вентилацията
Re: Проблем:Не ми свети таблото за вентилацията
тези зелените пластмаси нещо се опъват кажете как да ги извадя лесно ,а и крушката след нея?СЪВЕТИ?
-
- Автомобил: Караше Honda Civic
- Двигател: D14Z4 1998
DMX има 2 варианта за да си смениш крушката:
вариант 1: свалаш касетофона и шейната му и от там бъркаш и вадиш онова бялото дето се вижда зад средната врътка. Там ти се намира крушката, която осветява всички врътки на конзолата за парното.
вариант 2: сваляш първо конзолата с копчетата за ел стъклата след това и самата конзола с врътките и пак се добираш до онова бялото зад средната врътка в което се намира крушката.
Само внимаваш да не счупиш крачетатас които се захваща това бялото за конзолата, те крачетата му се виждат на снимката де и можеш да си го откачиш предварително още преди да си свалил каквото и да е.
вариант 1: свалаш касетофона и шейната му и от там бъркаш и вадиш онова бялото дето се вижда зад средната врътка. Там ти се намира крушката, която осветява всички врътки на конзолата за парното.
вариант 2: сваляш първо конзолата с копчетата за ел стъклата след това и самата конзола с врътките и пак се добираш до онова бялото зад средната врътка в което се намира крушката.
Само внимаваш да не счупиш крачетатас които се захваща това бялото за конзолата, те крачетата му се виждат на снимката де и можеш да си го откачиш предварително още преди да си свалил каквото и да е.
хах намерих каде е тая малка крушка хахах сега остава да видя каде ги продават.Тя е една за 3те врътки нали така?
-
- Автомобил: Караше Honda Civic
- Двигател: D14Z4 1998
Една е и за трите, от средната към останалите светлината се предава по светловоди. Има ги тия крушчици във всеки магазин за авточасти. Аз моята е взех от практикер, че в 19:30 само той работи.
-
- Автомобил: VW Polo
- Двигател: AAU 1993
- Контакти:
Здравейте,
Аз имам същия проблем с осветлението на врътките на парното.Става въпрос за Polo 2F.Прочетох това което намерих из форума и реших да пристъпя към подмяна на лампичката.За съжаление или аз не мога да я открия или въобще няма такава.
http://picasaweb.google.com/ivominkov75/Picture#5418850167424975026 -Това е панела преди разглабянето.След което го махнах и отдолу се показа една прозрачна пластмаса ,предполагам че служи за разпределянето на светлината.
http://picasaweb.google.com/ivominkov75/Picture#5418850398203986082
След като я махнах и нея отдолу се показа едно парче обикновенна по дебела хартия
http://picasaweb.google.com/ivominkov75/Picture#5418850463225298034
След като махнах и нея предполагах ,че вече ще се появи въпросната крушка обаче уви такава не видях.Съмнява ме ,че кръглото гнездо между най лявата и средната врътка е именно за крушка,но там нямаше такава ,но дали е така нямам представа.Моля ако някой е имал подобен проблем и е успял да го отстрани да даде съвет.Благодаря предварително.
Аз имам същия проблем с осветлението на врътките на парното.Става въпрос за Polo 2F.Прочетох това което намерих из форума и реших да пристъпя към подмяна на лампичката.За съжаление или аз не мога да я открия или въобще няма такава.
http://picasaweb.google.com/ivominkov75/Picture#5418850167424975026 -Това е панела преди разглабянето.След което го махнах и отдолу се показа една прозрачна пластмаса ,предполагам че служи за разпределянето на светлината.
http://picasaweb.google.com/ivominkov75/Picture#5418850398203986082
След като я махнах и нея отдолу се показа едно парче обикновенна по дебела хартия
http://picasaweb.google.com/ivominkov75/Picture#5418850463225298034
След като махнах и нея предполагах ,че вече ще се появи въпросната крушка обаче уви такава не видях.Съмнява ме ,че кръглото гнездо между най лявата и средната врътка е именно за крушка,но там нямаше такава ,но дали е така нямам представа.Моля ако някой е имал подобен проблем и е успял да го отстрани да даде съвет.Благодаря предварително.
-
- Автомобил: VW Polo
- Двигател: AAU 1993
- Контакти:
След още ровене във форума разбрах къде трябва да се намира въпросната крушка.Сега обаче въпроса е какъв тип е тази крушка.Навсякъде където питам ми предлагат крушки 1,2 вата безцокълни за табло,но те не пасват .Моля ако някой знае какъв тип е крушката за осветление на панела за вентилация на Поло 2F да пише.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте,, видях в търсачката че има такава тема вече така че направо ще питам.. единственото нещо е че става въпрос за голф 3,, та скоро взех колата и светлината на врътките на парното липсва,, успях да разглобя панела и стигнах до крушката, подмених я но се оказа че проблема не е в нея.. изглежда е някъде по кабелите но тва е само предположение.Питането ми е някой може ли да каже каква друга причина може да има,, да поясня че индикаторите на таблото и на копчетата на вратите си светят..
- ostavime
- Автомобил: Мазда
- Двигател:
Да попитам нещо в темата.
Само средната врътка ли се издърпва и се сваля, за да се смени крушката?
Другите две врътки отстрани свалят ли се и те с издърпване или средната би следвало да осветява всичко?
Благадаря.
Само средната врътка ли се издърпва и се сваля, за да се смени крушката?
Другите две врътки отстрани свалят ли се и те с издърпване или средната би следвало да осветява всичко?
Благадаря.
- anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
Само средната крушката е без цокъл 1.2w
- ostavime
- Автомобил: Мазда
- Двигател:
Сменявам я вече 3 пъти и все гори. Мине не мине ден-два и край. Явно има някакъв проблем.
- anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
слаб контакт през пластините където се слага крушката и малко надигни и тези които са на пеперудата
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”