Здравейте,
Имам автом. бледна на огледалото за задно виждане(централното).
Няма никакви бутони, само едно оченце гледам към мен и на гърба има още едно оченце. Прилича на ония от тв дистанционните.
Проблемът е следния, не работи каквото и да правя, вкл. фарове на тъмно заслепен съм не мръдва, нито издава някакъв звук, че се опитва да сработи. Светя със запалка пак си стои светло.
Как да оправя проблема?
колата е Seat Leon 2001 1.6 16V AUS мотор.
Проблем с блендата на огледалото за обратно виждане
- m2595
- Автомобил: Mercedes W124 250D
- Двигател: OM602
Re: Проблем с блендата на огледалото за обратно виждане
Чувал съм(става въпрос за Голф4), че в основата на огледалото трябва да има нещо като светлочувствително кристалче, което задвижва огледалото, но не знам дали наистина е така.

- LiRiX
- Автомобил: SEAT LEON
- Двигател: AUS 2001
Може пък да е изгоряло знам ли 
Дали подлежи на поправка? В търсачката излезе, че струва над 300лв.

Дали подлежи на поправка? В търсачката излезе, че струва над 300лв.

- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Като начало провери дали отиват 12 волта горе на буксата му,да не се окаже изгорял предпазител.Той не е само за огледалото-виж и някоя друга екстра дали не липсва.Схеми не открих за това устройство-предния датчик е за автоматично вкл. на фаровете или за дъжд
.
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
bobocamaro написа:Като начало провери дали отиват 12 волта горе на буксата му,да не се окаже изгорял предпазител.Той не е само за огледалото-виж и някоя друга екстра дали не липсва.Схеми не открих за това устройство-предния датчик е за автоматично вкл. на фаровете или за дъжд.
за дъжд е. полей го с вода и виж дали тръгват чистачките
- LiRiX
Един от бушоните го няма. Това от мъничките дето е. В аутодата гледах не пише нищо за него. Другото дето ги няма пише, че било за автоматични скоростни кутии.
Сензор за дъжд имам, но не и за фарове. За дъжд си работи перфектно. Само това огледало ме гложди.
http://img211.imageshack.us/gal.php?g=imgp0798h.jpg
Сензор за дъжд имам, но не и за фарове. За дъжд си работи перфектно. Само това огледало ме гложди.
http://img211.imageshack.us/gal.php?g=imgp0798h.jpg
- anger
- Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
- Двигател:
Според мен, ако идва захранване към огледалото, следващата стъпка е да се отвори и да се провери хубаво за студени спойки или нагорели елементи. Ако сензора от втората снимка (за отчитане осветеността на околната среда) е заминал, то вероятно схемата отчита, че навън е постоянно светло и затова не потъмнява.
anger написа:Според мен, ако идва захранване към огледалото, следващата стъпка е да се отвори и да се провери хубаво за студени спойки или нагорели елементи. Ако сензора от втората снимка (за отчитане осветеността на околната среда) е заминал, то вероятно схемата отчита, че навън е постоянно светло и затова не потъмнява.
Същата логика важи и за сензора който е от другата страна на огледалото.Той мери дали има силна светлина отзад.Така че който и от двата сензора да не работи системата няма как да отчете разлика и съответно да включи блендата.
- LiRiX
Огледалото да има нещо общо с онзи малкия бушон, който го няма?
- anger
- Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
- Двигател:
sid написа:...
Това донякъде е така. Ако датчика отчита, че навън е светло, не позволява да се затъмни огледалото, ако те заслепяват отзад. Затова през деня системата не работи. Стане ли малко по - тъмно, веднага започва да реагира на осветяване отзад. Поне при мен е така. Естествено проблема може да е от съвсем различно естество. Докато не се разглоби можем само да гадаем.
LiRiX написа:Огледалото да има нещо общо с онзи малкия бушон, който го няма?
При мен на това място на бушониерата е е отбелязан ключ, няма предпазител, няма и клеми за него.
- LiRiX
Благодаря за интереса колеги.
На това малкото бушонче наистина нямаше клеми. Всички ги погледнах поотделно и нямаше изгорял.
Огледалото как се разглобява някой има ли представа? С леко дърпане опитах, но не става. Трябва да се бръкне в ябълката с отверка или?
На това малкото бушонче наистина нямаше клеми. Всички ги погледнах поотделно и нямаше изгорял.
Огледалото как се разглобява някой има ли представа? С леко дърпане опитах, но не става. Трябва да се бръкне в ябълката с отверка или?
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
LiRiX написа:Благодаря за интереса колеги.
завърта се. мисля, че всички огледала се разглабят така
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Колега обзе ме дива спортна злоба във връзка с твоето огледало
.От това което разбрах нещата не отиват на добре (естествено пожелавам ти елементарна липса на 12в като причина)И така:ако проблема е в самото огледало трябва да го свалиш и да разбереш кой е производителя му.Оказа се че световен лидер в производството на "умно потъмняващи" прозорци и огледала е фирмата Gentex,патента е нейн и няколко китайски келеша.Това за да смалим кръга на търсене-гадая дали твоето е Gentex,но те обзавеждат VAG коли.Първата функция на това нещо е затъмнението,продължава се с компас,термометър,вграден монитор,контрол гаражна врата и масаж на краката.Вътре е фрашкано с SMD електроника,това което те касае е микроконтролер за нисък волтаж който управлява електрохроматичната матрица-и аз се уплаших
.Попаднах на един файл-инструкции за монтаж на Gentex с компас в Camaro .Пак ти казвам,гадая и се опасявам да не те вкарам във филм но това успях да намеря :
- LiRiX
Колега значи погледах добре огледалото и имаше някакъв надпис, които едвам прочетох Donnellq като q-то е онази буква като на уторента. Дето се отбелязват нанометри с нея. Не съм сигурен дали е точно доннеля но защочваше с до
Завъртях огледалото и се 'откопча' но до там, кабелчето беше късичко, не съм го напъвал защото колата беше в гаража, като се пооправи времето ще го разчовъркам
п.п. просто да добавя... огледалото ми се разтече
Завъртях огледалото и се 'откопча' но до там, кабелчето беше късичко, не съм го напъвал защото колата беше в гаража, като се пооправи времето ще го разчовъркам
п.п. просто да добавя... огледалото ми се разтече
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”