Въпрос относно не стегната джанта.

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
memfisbg
Автомобил:
Двигател:

Въпрос относно не стегната джанта.

Мнениеот memfisbg » Пон 15 фев 2010 16:41

Та какво ми се случи и дали требе да се притесявам.В събота след ремонт по предницата (смяна на дискове,накладки и един шарнир)Момците от сервиза забравили да ми стегнат болтовете на едната джанта и без да предполагам за този сакатлък карах Половерчето към 30км.преди да се осетя че нещо не е наред(като през тези 30км.имаше страшни вибрации и лопане вседно карах ВЛАК)Та въпросът ми е на някои случвало ли му се е нещо подобно и требе ли за нещо (лагер,каре или нещо друго)да се притеснявам.

Потребителски аватар
Th3_Storm
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос относно не стегната джанта.

Мнениеот Th3_Storm » Пон 15 фев 2010 16:45

Ми колега и аз имах същия проблем и от цялата работа се оказа че сам прецакал резбите на болтовете и на главината затова мое мнение е ако можеш провери ги да видиш как за да нямаш ядове после аз поне мисля че това само може да стане.Щом не ти е паднала гумата :applause: :applause: :drunk :drunk :да:

Потребителски аватар
tomo8889
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tomo8889 » Вто 16 фев 2010 9:53

Голям късметлия си ,Радвай се ,че си останал жив и че не си се нацепил някъде,а освен да си прецакъл резбите на болтовете и да разбиеш леглата(дупките) на джантата където се затягат болтовете друго незнам дали може да стане :да:

Потребителски аватар
Gecatawe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gecatawe » Вто 16 фев 2010 15:11

Аз това съм го правил 3 пъти, нищо нямаше при мене само стегнах и продължих.Сега освен пищова на гумаджииницата вада и моя ключ за всеки случей.На опела ми 2 пъти несъм бил затегнал с гадния пищов, на полото пак така 1 път и вече съм се наплашил.
ВНИМАВАЙТЕ!!! ПРОВЕРЯВАЙТЕ ВИНАГИ!!!

Потребителски аватар
vladko1001
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vladko1001 » Чет 18 фев 2010 17:39

навремето/1993г./на първото ми поло/ауди50-1975г/ се наложи смяна на лагера на главината отпред,явно му е дошло времето,но гЪлфона не беше стегнал добре джантата при смяната...волана взе да дърпа и се наложи втора смяна...SKF-50DM :Mr Green Fun

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Чет 18 фев 2010 19:54

И чак на 30 км разбра че нещо не е в ред?
Иначе спокойно, нищо и няма на колата. Болтовете на джантата най вероятно са отишли.... Дано леглата на джантите са долу горе в ред, че инак и от джантата ще има биене, което е неприятно.

Потребителски аватар
memfisbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот memfisbg » Съб 20 фев 2010 22:43

Днеска бях на гумаджииница (нов баланс резбите на главината и болтовете си бяха фред)явно се отарвах без контузии. Благодарско на всички и дано не се случва на никои че един господ знае какво може да се случи :beer

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Нед 21 фев 2010 8:47

ина мен ми се е случвало,звука е все едно има разбито вътрешно каре-трака си по същия начин,при мен след смяна на гумите стана и понеже едното каре беше почнало да си заминава си викам а то карето ще да е-то трака и доиде момента в който предната гума си хвана свой път а аз при скорост от 100км в час се набутах в една нива ,едвам не се обърнахме,ама пасата го издърпахме после с един ммикробус до пътя слагам си гумата и газ
преди да го издърпам до пътя погледнах отдоло да видя картера здрав ли е-не беше опрял в земята и нищо му нямаше

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”