Г2 прекъсва, ауспуха гърми

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
generala77
Автомобил:
Двигател:

Г2 прекъсва, ауспуха гърми

Мнениеот generala77 » Вто 16 фев 2010 11:17

колеги днес тръгвам на път с Г2 1.6 EZ (карам на гас) едвам запалих с акомулатор на 4 месеца колата прекъсва, няма мощност, на трета не мога да вдигна 60,ауспуха гърми, след спиране неуспях да запаля все едно акумолатора го няма, сложих друг акумолатор колатасе оправи
Възможнолие това да е причината

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Re: Г2 прекъсва, ауспуха гърми

Мнениеот zdravko_jett » Вто 16 фев 2010 11:40

а зареждането как ти е,мерил ли си го? щом нов акумулатор (на 4месеца) гоо е скапало и няма мощност признаците горе доло са такива слаба искра и няма мощност,това че си запалил сутринта а после не е искала и като си сложил друг акумулатор и че няма мощност ме навежда на тази мисъл, мери зареждането и казваи колко е ако има зареждане другаде ще се търси проблема ако няма зареждане е от това проблема с мощноста и скапването на почти новия акумулатор

Потребителски аватар
generala77
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот generala77 » Вто 16 фев 2010 11:58

Зареждането е добре , върнах акумолатора в магазина и там ми го мериха
имам самнение че скапан акомулатора поначало но това ще го разбера утре тестватго в магазина, там момчето ме убеждава че колата не може да спре в движение от акомулатор

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Вто 16 фев 2010 12:04

ам колега и соред мен е така не може да спре в движене от акумулатор(освем ако не консумиа ток само от него и не го изтощи) ама не вярвам да имаш някви електроники по колата 1.6карб си, а като смени с другия акyмyлатор мощността как е,оправи ли се може пък и друг проблем да има при тебе,дадоха ли ти оборотен акумулатор ако не ходи да си търсиш кажи че колата ти трябва

Последна промяна от zdravko_jett на Вто 16 фев 2010 15:11, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
golf3gtivr6
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf3gtivr6 » Вто 16 фев 2010 12:33

Ако няма акумолатор колата винаги ще спре , на 200% съм сигурен . Спира и гасне
Виж четките на стартера може да са износени .

Потребителски аватар
generala77
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот generala77 » Вто 16 фев 2010 12:46

колеги с другия акомулатор всичко е наред, има мочност и не прекъсва

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Вто 16 фев 2010 15:09

golf3gtivr6 написа:Ако няма акумолатор колата винаги ще спре , на 200% съм сигурен . Спира и гасне
искаш да кажеш че еи сега ако отида запаля колаtа и и откача едната клема на aкумулатора и тя ше изгасне така ли? нещо не съм съгласен,аз намоята лично не съм, го правел давалм съм моя акумулатор на приятел с голф 2ка карбуратор пали и сваля акумулатора да си ми го даде и колата не гасне а ако изгасне значи няма зареждане това с откачането е опасен експеримент, на ладата преди така съм го откачал и не е гаснела тоест по едно време гаснеше преди да и сменя динамото. за колегата generala77 порових малко в другите форуми имало ехора с подобен проблем на твоя от акумулатора и алтернатора не ти го казвам за да те разубедя непременнно че е от алтернатора а просто какво съм видял

Потребителски аватар
generala77
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот generala77 » Вто 16 фев 2010 15:28

въпроса е да ли може акоулатора да е толкова изтощен или скапан (нещо като късо) че да стане консуматор.

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Вто 16 фев 2010 15:58

generala77 написа:въпроса е да ли може акоулатора да е толкова изтощен или скапан (нещо като късо) че да стане консуматор.
може колега,но 4ак пък толко драсти4но е вероятно може щом с друг акумулатор не прави така,то нали знаеш алтернатора зарежда акумулатора захранва всичко по автомобила както и за искрата на свещите,и като ти е паднал акумулатора динамото зарежда него караш с пуснати фарове консумацията е голяма за кое по напред,чудно е изащо ти е паднал акумулатора за 1нощ а е нов, а иначе колко ти отчита зареждането, но интересното ми е че със стариа акумулатор си запалил сутринта а после след акто си спрял не е искала да запали,

mi6un4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mi6un4o » Вто 16 фев 2010 16:08

Лампата на таблото за заряд не светва ли?Повредата ти е в заряда!Акумулатора ще ти го заредят и след като караш 20-тина км. пак ще се получи проблема. Намери някой да замери заряда!А сам можеш да си провериш предпазителя, който е за подмагнитване на ген-ра.Също и лампата на таблото, която свети за заряда - не знам при 2-та как е, но на много автомобили подмагнитването става през нея!

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Вто 16 фев 2010 16:19

mi6un4o написа:която свети за заряда - не знам при 2-та как е, но на много автомобили подмагнитването става през нея!
да така е веднъж карах малко без табло наложи се ими смукна акумулатора след това ми казаха че лампата била във веригата и ако е изключиш няма зареждане

Потребителски аватар
generala77
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот generala77 » Вто 16 фев 2010 17:20

заряда го мерих аз и магазинера,при запалена кола около 13.8 при включване на фаровете 13,6
лампата ми работи свети при контакт
с новия акомулатор махнах миносовата клема и колата работеше.
до утре след обяд не мога да правя проби защото стария е в магазина, новия го върнах на колегата, колата в гаража а аз махам крачоли

Потребителски аватар
generala77
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот generala77 » Сря 17 фев 2010 12:42

колеги взех акомулатора от магазина наред е направих замерване
при незапален двигател -12.8
при запален - 13.6
при пуснати всички консуматори (фарове, парно и др.) -12.9(чува се виене от динамото)
ще свалям динамото за профилактика

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Чет 18 фев 2010 6:31

От акомулатор не може да ти трещи ауспуха.

Потребителски аватар
generala77
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот generala77 » Чет 18 фев 2010 7:27

идеята е такава, по някаква причина акомулатора е тотално изтощен, динамото несмогва да зарежда, карасе на фарове, искрата е слаба, няма добро изгаряне и от там кюфка и ауспоха гърми

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”