Тресене на двигателя Passat TDI 130 AVF

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
difkotka
Автомобил:
Двигател:

Re: Тресене на двигателя Passat TDI 130 AVF

Мнениеот difkotka » Вто 09 фев 2010 19:33

Здравейте,
Вчера си вземах колата от сервиз. След сменя на тампони на двигателя, въпросната обтягаща ролка ремъка на алтернатора, ремък, смяна агренажен ремък и консумативи и вече няма тресене при тези обороти, но сега има някакво странно вибриране на обороти като седи колата и не го прави винаги, когато си иска вибрира, ходих до сервиза ми казаха да карам така някой друг ден пък ако не се управи да я закарам да я погледнат пак, можело да бъде от тва, че частите са нови :063: и ще карам някой друг ден. Ролката на алтернатора също, ще я сменя до няколко дни.
Като заключение мога да кажа, че най-вероятно вибрациите са ми идвали от тампоните на двигателя, като заявявъм, че не съм специалист.
Благодаря за помощта колеги..... :bowdown
Забравих да кажа, че и водната помпа смениха хората!
:applause: :beer

Потребителски аватар
joro^
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro^ » Сря 10 фев 2010 13:05

Колега ако не ти е проблем кажи цените на частите който си сменил.

rostislav1998
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rostislav1998 » Сря 10 фев 2010 20:54

Ей това тресене на място го има и при мен след смяна на ремъци.Имам пусната тема.Прегледай я може да ти даде насоки за проблема.

Потребителски аватар
difkotka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот difkotka » Вто 16 фев 2010 19:23

joro^ написа:Колега ако не ти е проблем кажи цените на частите който си сменил.

Ремонтът го правих в чужбина, но ориентировъчно мога да кажа колко парички беше, ще говоря в лв за улеснение ! :) Водна помпа - 100 лв. , агренажен ремък с ролчици - 200 лв, пистов ремък със обтяжната ролка - 200 лв, тампони на двигателя 100 лв. и около 350 лв за майсторлъка, защото болта на ролката беше скъсан вътре в двигателя, вадили го и отнело много време ;) Пак казвам, че сумите са ориентировъчни и ремонтът е правен в чужбина.
Днес си купих въпросната ролка на алтернатора FEBI 15254 номер 022 903 119 D - 170 лв съм дал и не зная сега моята дали е за смяна, гледах я за тва приплъзване, което трябва да прави ми не прави и още се колебая какво да я правя!!!
Благодаря за мненеята

Потребителски аватар
difkotka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот difkotka » Чет 01 апр 2010 21:00

Здравейте отново,
Днес смених и инерционната ролка на алтернатора. Като свалих алтернатора, завартих го и самата ролка така се беше счупила, че правеше впечатление, че остта на алтернатора е крива. Смених и ремъка на алтернатора отново, защото в сервиза са ми сложили ако не ме лъже паметта 1435 за по голямата ролка на алтернатора, а моят трябва да е 1432 и сега при обороти всички вибрации изчезнака, включително и като въртя волана.
Така, че след всички направени смени на части мога да кажа, че проблемът с тресенето на двигателя е решен!
Благодаря на всички за помощта!

Върни се в “Дизелови агрегати”