Необяснимо поведение на пасат б4
-
- Автомобил:
- Двигател:
Необяснимо поведение на пасат б4
В прочетеното до тук в форума не ми стана ясно какъв може да бъде моят проблем. Колата е 1.8ми. След нагазване в вода автомобила започна да се държи доста странно. При рязко подаване на газ - прекъсва, а след известно време дори изгасна и след продължителни опити запали, но се държеше доста тромаво и едва стигнах до нас. Днес категорично не можа да запали, поради което не можах да стигна до някой майстор, който да ми помоге. Цял ден чета форума. Изчистих свещите, проведих филтъра, който беше мокър от единия край.. Имам чувството, че раобти на 2 цилиндъра. Моля, дайте ми съвети.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Необяснимо поведение на пасат б4
ами дистрибуторната капа4ка провери ли я?огледай вси4ки букси ги извади и ги продухай с Контакт спрей
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Кабелите(високоволтовите) също трябва да са сухи! 

-
- Автомобил:
- Двигател:
А възможно ли е да исъхнат и да се оправят от самосебеси, защото имам само предположения кои са посочените от теб кабели (5 на борой)
- swir4o
- Автомобил: VW Passat Variant Pacific
- Двигател: 1.8 ADZ
Нещо не разбрах?! Как така, хем не пали, хем работи на два цилиндъра? Проблема е в запалителната система. Делкото е достатъчно ниско за да се намокри( казваш,че част от въздушния филтър е бил мокър, а той е по-високо). Сваляш дистрибуторната капачка и подсушаваш със сгъстен въздух( компресор) или сешоар. След това проверка на кабелите, които влизат в дистрибуторната капачка- подсушаване и ако има замърсяваме се изчиства. Успех!!!
- cecko80
- Автомобил: PassatB4
- Двигател: ADZ1994
Имах съшият проблем с моя Пасат.При преминаване през голяма локва започваще да прекъсва на газ/на бензин също но по-малко/,но след около 10км се оправяше.Това ми се случи няколко пъти,като при последния след като минах през локквата/всеки път през сдна и съща/ покарах още малко и колата изгасна.След около 20минути опити да запаля и никакъв резултат звъннах на един приятел да дойда да ме дръпне до нас.Като дойде преди да закачиме колата му казах да се опита да я запали,а аз се загледах под капака да видя дали не прехвърля от някъде искра /да уточня беше около 10 часа вечерта/.забелязах ,че от бубината прехвърча искра,което сам нямаше как даа забележа.Задърпахме колата до нас и на другия ден на Светло ясно си личеше,че бубината е пробила.след нейната смяна вече втора година не се появавал този проблем.Може и при теб да е от бубината.надявам се да съм бил полезен.
-
- Автомобил:
- Двигател:
А само като се намокри ли ти прави тези проблеми ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
След обдухване на дистрибуторната капачка, както ме посъветва колегата по-горе, за което му благодаря проблемът е решен! Благодаря на всички, които се отзоваха

- cecko80
- Автомобил: PassatB4
- Двигател: ADZ1994
По-добре смени капачката за всеки случай.
-
- Автомобил:
- Двигател:
като изсъхне ще се оправи.след това ако искаш,вземи пулверизатор и на запалена кола пръскай по кабелите и делкото от растояние колкото да ги навлажниш.евентуално можеш да видиш от къде ти е проблема.не ги оливай.симулирай силен дъжд и мъгла.
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Кора за под мАтора му е майката 

- Nikolai Roev
- Автомобил:
- Двигател:
dj_tuhla написа:Кора за под мАтора му е майката
А продават ли някъде такива кори някой знае ли?
- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да продават кори аз си реших проблема с мръсния мотор
Корите са тайвански но пасват на 100% няма разминавания и освен това са от жилава пластмаса която е нечуплива. Моята я зех за 65 лв от Autoparts.

Корите са тайвански но пасват на 100% няма разминавания и освен това са от жилава пластмаса която е нечуплива. Моята я зех за 65 лв от Autoparts.
- Nikolai Roev
- Автомобил:
- Двигател:
Stenly написа:Да продават кори аз си реших проблема с мръсния мотор![]()
Мерси колега видях в саита им за мойта е 75 лв и 11 лв ддс..да дойде заплатата и си земам...