Променя ли се звука с накрайник?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
achopopov
Автомобил:
Двигател:

Променя ли се звука с накрайник?

Мнениеот achopopov » Пон 15 фев 2010 13:12

Здравейте, колеги! Един приятел ми бута фитили да си слагам накрайник на Поленцето.Мотора е нафта, 1900 кубика. Че въпроса ми е, ще се чува ли това нещо в купето, докато карам? Много държа да е тихо и спокойно вътре, всмисъл да не тропат колелата, да няма скърцащи пластмаси, камо ли да ми бръмчи някво парче ламарина отзад! Ако няма да се чува още днес отивам да го сложа,но не знам какъв ще е резултата:) Затова ако някой колега е слагал бурийка на нафтова кола нека да сподели ко се получава... :beer

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Re: Променя ли се звука с накрайник?

Мнениеот anonimko » Пон 15 фев 2010 13:16

Ще се чува и вътре ако е трябвало немеца да го е сложил заводски

Потребителски аватар
HukuTyY
Автомобил: Vw Passat B4
Двигател: ABF 16v

Мнениеот HukuTyY » Пон 15 фев 2010 18:27

Здравей колега.Абсолютно нищо непроменя този накрайник освен визията,което ти целиш мисля.Вчера сложех на един приятел такъв накрайник и непроменя нищо,но пък изглежда много добре.Колата си остана абсолютно тиха,както си е била до сега.Така че може да пробваш. :да:

Потребителски аватар
achopopov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот achopopov » Пон 15 фев 2010 18:50

Ами и на мен така ми казаха.Всмисъл освен визията...ми обясни моя приятел, че като я настъпя над 1700-2000 оборота и се чувал един звук отзад, който наподобява леко турбина...Това ми привлече вниманието!Ами ще опитам утре да сложа накрайника да видим какво ще се получи...Мерси за информацията, колеги!

Потребителски аватар
tomo8889
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tomo8889 » Вто 16 фев 2010 9:37

Слагай няма да съжаляваш,при мен няма никаква промяна в звука ,много зависи какъв накрайник ще сложиш,гледай да е по-качествен за тези от по 5-10лв въобще не си прави труда да се занимаваш. Ето каква визия се получи при мен с накрайника, и на последната снимка как беше без накрайника(като изключим широките брони и стоповете)-кликни върху снимките да ги видиш по-добре
Прикачени файлове
14.jpg
polo3.jpg
POLO b.jpg
POLO b.jpg (18.62 KиБ) Видяна 6227 пъти

Потребителски аватар
achopopov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот achopopov » Вто 16 фев 2010 11:46

Евала колега!Полото е станало много хубаво!Ей сега паля печката и тръгвам!Между другото накрайника ми е почти като твоя... :beer

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Вто 16 фев 2010 23:04

колегата само не спомена , че заедно с накрайника е сменил и бронята mhihi И може би е преправял и бронята леко преди да сложи накрайника.

Защо е накрайника:

1.По добра визия (вдига тунер левела +10 точки)
2.Мацките те гледат ( O M F G )
3.Повече мощност (особенно във високите mhihi )
4.Онзи наподобяващ "турбина" звук (неоценимо)

Загуба на средства и време е това според мене. Караме таралясници, и мисля е по добре , всеки преди да похарчи следващите 50 за нещо неоценимо яко, да вземе да си прегледа , спирачки , дискове, течностите по автомобила, гумите, управлението, и всичко което е от първостепенна важност за вас и за живота на хората около вас. И когато дойде момент когато под колата няма капка масло, и като влезеш на канала няма ни една напукана гумичка или тампонче по окачването, и когато не си задаваме дали на мястото на катализатора да сложа резонатор или тръба , а просто да си купуваме нов катализатор, те тогава драги зрители е момента за шукаритетките!

Бъдете здрави, карайте внимателно!

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 16 фев 2010 23:13

freestyler911 , колегата е прав в това отношение! Въпреки че темата не е за това.

РЕ: Променя ли се звука с накрайник? на ауспоха, аз съм слагал много накрайници и звука се променя само на дълъг път и след 3 хиляди уборота, но ти в колата неможеш да го усетиш, единственият начин да го чуеш е когато ти е отворена 5- тата врата. Дори и визия неможе да ти добие колата с тия накрайници, от лугата и водата ще ръждяса и потъмнее!

п.п Лично аз ако бях на твое място тия 50,60 лева щях да ги вложа в гориво, отколкото за кумина на къщата ! mhihi

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Вто 16 фев 2010 23:57

не бе , не ме разбирайте погрешно , че съм анти настроен тотално. Просто ми избройте 5 причини , поради които е необходимо слагането на кюнец.Колите са си ваши

Най лесно се променя звука , с колектор 4-2-1 , после права генерация със спортно гърне (не от илиенци , говорим за 4 цифрени суми) , и със спортен филтър нещо ФК или подобно . Резултата е налице и колата е негодна за дълго пътуване.... , но пък ще вдигне малко мощност и ще има звук...

Аз искам колата ми да работи като нов хладилник, и на ауспуха да е като парата на кафето ми сутрин...
И искам въте като стоя, да усещам лекото потрепване на мотора, без да мога да го чуя. А като настъпя газта , мечката се обажда под капака mhihi

Вчера теглих чертата и се оказа , нещата които е добре да сменя , не че са се счупили, просто превантивно, биха ми коствали около 1200 лева .... Та за кюнци ли говорихме ... не мерси ...

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”