Има утечка някъде. На мой познат с Пасат Б5.5 има същия проблем, но не го прави винаги. Въпреки че е с нормални крушки на плафоните. Аз също имам радара детектор и е вързан за средния плафон, но досега такива проблеми съм нямал.
Преди да вържеше радара, имаше ли такъв проблем? Защо не пробваш да махнеш радара и с новите лампички да видиш дали ще го имам проблема, за да разбереш кое е причината?
проблем с осветнлението в купе г4
- yarek
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AJM 2000
Re: проблем с осветнлението в купе г4
проблем имаше и преди да купя радара и преди да купя диодните крушки, ходих при колегата Egoist_ok до Троян да ми управи микрочипчета в бравите, още тогава той е казал че има утечка някъде. Лошо в ситауацията че не мога да намеря човек който да ми поправи колата, а и времето не е подходящо, зор се разглабя в студа
чакам да дойди топлото
п.п. мислих че ваг ком ще ми покажи поне какво прави бела, и с него исках да активирам някой индикации в таблото.
чакам да дойди топлотоп.п. мислих че ваг ком ще ми покажи поне какво прави бела, и с него исках да активирам някой индикации в таблото.
- yarek
Днеска цял ден ми мъчиха колата ел.майстора. Взеха 70лв, каза че проблема беше в връзването на радар-детектора и в самтие крушки, каза че утечката я няма повече. Захрани ми рад.детектора на друго място, АМА КРУШКИТЕ ПАК НЕ ИЗГАСВАТ ДО КРАЙ. Имам усещане че ме еб.ха на 70лв. (няма утечка ама крушките си светят, нещо подозрително) Някой беше писал за кабела разпределящ наприжението ако може нещо по подробно за този кабел?
Колега, има нещо общо твоя проблем с моя наскоро: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?p=2080501#p2080501
Добави двата диода, може и при тебе да се оправи.
При мене ядове няма откакто ги сложих

- yarek
tonyM написа:Колега, има нещо общо твоя проблем с моя наскоро: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?p=2080501#p2080501
За съжеление от тези чершафи от схемите нищо не разбирам, как си реши проблема? върна се към обикновените крушки или
yarek написа:tonyM написа:Колега, има нещо общо твоя проблем с моя наскоро: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?p=2080501#p2080501
За съжеление от тези чершафи от схемите нищо не разбирам, как си реши проблема? върна се към обикновените крушки или
Оставих новите плафони и добавих въпросните диоди. И всичко заспа! А иначе без тях, всичките плафони (предния, задните и този в багажника) мъждукаха (вместо да светят на МАХ) когато изтече времето за забавено изключване на осветлението. По-конкретно:
1. Влизаш вътре и затваряш вратите. Изчакваш да изгаснат плафоните. ОК, ама не изгават напълно, а се вижда, че леко мъждукат.
2. Като 1, само че междувременно си си пуснал принудително предния плафон. Изтича времето за забавено изключване на осветлението. ОК, ама задните не изгасват напълно, а предния вместо да свети на МАХ, продължава да свети по-слабо.
3. Излизаш от купето, затваряш всички врати, и отваряш багажника. Осветлението в багажника светва, а след малко в купето се изключва. В багажника продължава да свети, но с мъждукане след като в купето се изключи.
Е те всичките тези ядове изчезнаха с добавянето на диодите. Вземаш едни 3 амперови диоди (такива слагат алармаджиите като връзват алармите към мигачите) и ги връзваш, като прекъснеш посочените вериги. Е, ще ти се наложи да извадиш предния плафон и този в багажника при монтажа. Тъкмо ще провериш дали пък си ги нямаш оригинално диодите в инсталацията. При мене ги нямаше.
От проба глава не боли...
Успех!
- yarek
Запоих въпросния диод на предния плафон, и вече изгасват до край, ОБАЧЕ се появи друга беля.... сега не ми светят в положението "отворена врата"
някви идей ?
някви идей ?Re: проблем с осветнлението в купе г4
yarek написа:Запоих въпросния диод на предния плафон, и вече изгасват до край, ОБАЧЕ се появи друга беля.... сега не ми светят в положението "отворена врата"някви идей ?
1. Спази ли посоката на диода (анод-катод)?
2. Работят ли ти микроключетата в бравите на вратите?
3. Имаш ли комфорт-модул?
- yarek
1. Спазих с "пръстенчето" към буксата (плафона)
2. Микрочипчета са добре 100%
3. Имам кофорт модула - проверяван е от майстора по електрониката, каза че няма проблеми
Сложих обаче само 1 диод на "предния" плафон, може би трябва да сложи и втория, само че не мога да разбера къде точно трябва да го сложа, някъде към ключалка от 3та врата ли?
2. Микрочипчета са добре 100%
3. Имам кофорт модула - проверяван е от майстора по електрониката, каза че няма проблеми
Сложих обаче само 1 диод на "предния" плафон, може би трябва да сложи и втория, само че не мога да разбера къде точно трябва да го сложа, някъде към ключалка от 3та врата ли?
Другия диод го вържи преди буксата на плафона за осветлението в багажника. Плафона се вади с отвертка, огледай го преди да сложиш диода данеби да си има вграден такъв (при мене отзад на плафона имаше само лампичката и пластинките).
- yarek
Вадих го преди, знам че е лесен достъпът до него, утре ще погледна дали има диод и най-вероятно ще го запоя, да видя дали ще се оправи проблемът?
- yarek
Запоих го и втория.... ама нещата не се оправиха... писна ми 

-
jollycatman
- Автомобил:
- Двигател:
yarek и аз имах проблем с мъждукането, но го реших
Виж тази тема и успех!