Свалиха ми го преди дни а не знам какво е?
Може ли от тоава да се получава прекъсване на работата на двг]
Какви може да са последствията....
Може ли да се кара Г2 без тази част
Re: Може ли да се кара Г2 без тази част
точно с него, пълна инжекция
и вероятно трябва да се постави отново
какво представлява и за какво служи
-
gtdpower
- Автомобил:
- Двигател:
До колко съм запознат се нарича МАСЛЕН СЕПАРАТОР , служи да втечни картерните газове, до колко е верно незнам.Ако греша нека някои ме поправи. 
Здрасти. Това което си показал колега е маслен отдушник или (сепаратор) и служи за точно за втечняване на маслените пари в капки масло и връщането им в картера.
Благодаря !
но все пак мога ли да карам без него и
евентуално на негово място
какво...
на моя VW на мястото му вкараха маркуча от капака.... но ми се струва че ...
не е много редно , а от там влиза и допълнително въздух
нали има някакъв датчик за въздуха (отгоре върху филтъра) който влиза към инжекцията
или бъркам нещо
но все пак мога ли да карам без него и
евентуално на негово място на моя VW на мястото му вкараха маркуча от капака.... но ми се струва че ...
или бъркам нещо
- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
На пълната инжекция е задължително да го има.
Колеги дайте идеи
ако е само за втечняване за маслените парите как може да влияе върху работата на двг
защото моя си прекъсва или трябва пак да я нося на тоя "мйстор" да си я дооправи
............ макар че малко ми е далече чак до сливен
а и това свистене дето се появи дразни......
ако е само за втечняване за маслените парите как може да влияе върху работата на двг
защото моя си прекъсва или трябва пак да я нося на тоя "мйстор" да си я дооправи
............ макар че малко ми е далече чак до сливен

а и това свистене дето се появи дразни......
ако си забелязал тръбопровода от него се включва в главния тръбопровод за въздуха!а връзката им е след дебитомера за въздуха.всяка промяна във тая връзка /затапване,замърсяване на сепаратора ,изолиране и т.н./ води до промяна на количеството въздух постъпващо в двигателя /а то вече е измерено и подадено като инфо на ЕБУ /и работата на двиг се променя .
Боя се че си абсюлютно прав /точно такава мисъл ми се въртеше през цялото време в главата/
"rudoni" сега какво можем да преработим по тази система..........някакво предложение... навярно и ти си с 1.3NZ
защото май само при тях има някаква такава връзка за инжекцията
о , не съм , но колегата до моя гараж е с такъв и децата му постоянно го разглобяват /даже и в момента/ и ми е до болка познат!съвет? аме първо почни с този сепаратор като го почистиш добре заедно с утайника надолу ,та чак до вкл му в цил блок ,този клапан /от снимката/ и него . за целта ползвай обезмаслители от рода на разредители за пои-АМВ,МРТ или спрей WD-40 не съдържат коресилин който разтваря клапанчета и гумички.после провери за пукнат тръбопровод от където да смуче въздух и накрая с един спрей за хочистване на карбуратори понапръскай отколо всмукателния тракт и вакуумите при работещ двигател.като промени работата т.е. увеличи оборотите - от там засмуква въздух!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”