Едно питане имам към по знаещите...
- asentm
- airman
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Едно питане имам към по знаещите...
карай си колата и давай газ ... скоростите издържат мотор до 200 к.с. , малко са по-къси, но от това тя ще рипа повече 

- stingray
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Надявам се днес или утре да ми остане време и да запаля мотора 

- BuGmaN
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако не ти хареса как работи, да знаеш, че карба иска чистене, провилактика, настройка, караше се спредимно на гас и може-би затова карба се чуди понякога
... 

- stingray
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Екстра си заработи само дето малко повечко гориво му идва и попушва черничко. Но водата не ми е вързана още и не го оставих да работи много...А и му сложих едно промивно масло и не ми се форсираше много с него. Пък за чистенето - сигурно цял следобед си играх преди няколко дни да го цхистя с бензин и с една химия дето ми нацепи супер яко кожата на ръцете. Имам аз друго питане - тоя мотор е с хидравлични повдигачи по книга, пък в главите пак има за регулиране на клапаните. Колко да ги правя щото си потракват. И ако ползваш ай си кю или скайп моля те аддни ме ако има нещо да питам, че там ще ми е по лесно. За Бъгмен става въпрос 

- BuGmaN
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Най-вероятно тракат от промивката(да не говорим от колко време не е пален), тя е тънко масло - сложи му нещо САЕ20 и трябва да се оправи, хидравличните повдигачи са си така, при тези мотори се случва да затягат клапаните понякога, от какво е незнам, не съм го бърникал. Чистил съм карбове с какво ли не, но май истината е с ултразвук... 

- stingray
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мотора откакто го взехме от ПАЧ / всъщност не знам на кой е бил/ си върви постоянно. Просто преди 20ина дни го свалихме от буса за който го взехме и го сложихме на костенура. Там имаше малко проблем с единия вал, не помяна на коя глава и го смених. Та тогава видях че имат доста луфт повдигачите. Отнякъде литература има ли да проверим с какви хлабини да ги оставя. Пък ултразвукова вана имам и карба е ичистен, просто няма вода мотора за да си играме по дълго с настройки... Сега е с тънко масло да се поочисти от батаците в него които източихме. Сле като го хвърлим и сложим нормално / предполагам че минерално ще е, макар че е с хидр. повдигачи/ ще си играя с клапаните. То си има още доста работа де по колата ама да питам аз 

- asentm
- airman
- Автомобил:
- Двигател:
не се оставят хлабини на хидравликата ....като напълни, обери луфта на кобилицата докато не почустваш, че започваш да нятягаш пружината на повдигача
играчка е, лошото е че понякога е и плачка
играчка е, лошото е че понякога е и плачка

- stingray
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Надявам се да не стигна до плачката 

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Хлабината на клапаните 0,15 нищо,че е с хидравлични повдигачи.
- stingray
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
По кабриото имам козметики да правя само, двигателя си върви като пушка / дори и на газ / Сега започвам другата 

Върни се в “Air Cooled & Boxer”