Golf 4 AHF-въпросченца на начинаещ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
MeM
Автомобил:
Двигател:

Golf 4 AHF-въпросченца на начинаещ

Мнениеот MeM » Вто 16 фев 2010 3:55

Здравейте!От днес в нашето семейство имаме нов член-VW Golf 4 с AHF дизелов агрегат 110hp, 98' година.На първо четене колата изглежда доста запазен и направо не очаквах да ме грабне толкова.Естественно обаче възникват едни глупави въпросчета на които се надявам да получа търпеливи отговори.Плозвах търсачката, но явно още не съм ориентиран достатъчно, че да не пускам теми от тоя род. :screwy Та направо към въпросите:
Късите не светят.Когато врътна превключвателя светят само вътрешните (по-малките) фарчета.Предполагам, че са изгорели крушките, но още не съм проверил пък и малко съмнително ми се струва и на двата фара да са изгорели.Можеби някое бушонче, но и тях нямам предсава къде да ги търся.Предполагам са под волана, но ме е страх да разкоствам без да съм сигурен.Прочетох, че може да е и от превключвателя.
Джойстика за огледалата също не е активен.Давам ляво-дясно, но нищо не се случва.Даже и осветлението не му работи.Той как се сваля?
Осветлението в багажника не работи.Свалих крушката, но се оказа здрава.
Тампоните на носачите са заминали.Казаха ми, че се сменят.Каква марка да търся и евентуално какви пари са?
Температурата не достига 90 градуса и явно предстои смяна на термостата.Wahler или Behr?
Консумативите още на са сменени, но най-вероятно утре се почва филма.От прочетеното разбрах, че ролките на INA били добри, а за ангренажен ремък Getrag.Правилно ли съм пресял?Вобще каквото се сетите, че трябва да се провери...За сега толкова, но със сигурност ще има още :lol:

Потребителски аватар
rmk
Автомобил: KIA Sportage 3
Двигател: 1.6 GDI

Re: Golf 4 AHF-въпросченца на начинаещ

Мнениеот rmk » Вто 16 фев 2010 9:15

Здравей,
Бушоните ще намериш като отвориш лявата врата странично на таблото има капаче. Бъркаш в една дупка примерно с ключа и отваряш. Провери си и кръшките все пак - H7 са (ако си със стандартните фарове). Разбира се проблема може и на друго мястро да е - може да е навсякъде по веригата :)

Осветлението в багажника на повечето голфове от 4-то поколение не работи и проблема не е в крушката (както винаги твърдят продавачите) а в микроключето в бравата което трябва да дава контакт, но се износва и чупи.

И един съвет:
Ако промениш полето "Местожителство" от "България" на града в който живееш, ще е по лесно да бъдеш упътен към майстор, магазин за части и т.н...

MeM
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MeM » Вто 16 фев 2010 10:17

Днес проверих крушките и се оказа, че са здрави. :? Насочвам се към ключа.Как може да се замери дали е изправен?За местожителството си взимам бележка.

Потребителски аватар
Sergio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sergio » Вто 16 фев 2010 17:11

А елкторниката бачка ли ти, приермно парното мигачите при това полоежени.
При мен имаше същия проблем и знам от какво е. Значи проблема при мене е ключа (за запалване), като дам контак и врътна за старт колата пали,(в това положение не работи електрониката ми) после трябва да върна ключа малко (2-3 мм) назад (на обратно все едно го гасиш)и всичко е ок. Още не съм го оправил проблема, за сега не ми доставя трудност да върна ключа 2 мм а и не знам колко ще струва ремонта.

MeM
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MeM » Вто 16 фев 2010 18:35

Оказа се ключа.Днес го свалихме, дадохме ток на фаровете и светнаха.В Ауто+ ми дават цена от 40 кинта на заместител.Оригиналния бил много скъп.Мисля да го купя.Купих и термостат Behr 21 лева с отстъпката 15.Сменихме тампоните на носачите (големи и малки), шарнири, маншон на каре и предни накладки.Труд + чаркове 180 лева.Остават ролките и ремъците, но ще изчакат няколко дена, че в джобчетата вече ми дрънкат само семки и бонбонки. :? Препоръчайте марки за частите!

MeM
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MeM » Сря 17 фев 2010 13:11

Струва ми с, че таблото свети много по-слабо от на другите голфове.Мисля, че част от диодите са заминали и м се ще да ги сменя.Каква е процедурата по махане на таблото и какви са диодите дето ми трябват?

Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw16v » Сря 17 фев 2010 19:29

MeM написа:Струва ми с, че таблото свети много по-слабо от на другите голфове.Мисля, че част от диодите са заминали и м се ще да ги сменя.Каква е процедурата по махане на таблото и какви са диодите дето ми трябват?

Първо честито за придобивката и тва да са и кусурите :) .Силата на подсветката на таблото се регулира,в момента вероятно е намалена докрай,така че първо пробвай да я усилиш от копчето и,преди да разглобяваш каквото и да е.Елементарно е,но го споменавам в случай,че не си открил тази "екстра",тъй като казваш отскоро имаш колата и ако досега не си имал ФВ може и да не знаеш за това.За ролките правилно си разбрал,а ремъците може би имаш предвид Gates,те правят добри ремъци,а Гетраг се занимават с трансмисии основно доколкото ми е известно :wink: Контитек също са добри ремъци и ако намериш такива и с тях няма да сгрешиш.

MeM
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MeM » Чет 18 фев 2010 1:41

Мерси за инфото колега!Относно светлината увеличено е до края и пак е доста слабо.Даже в ъгъла на единия дисплей на таблото се получава дразнещо тъмно петно.Днес сравнявах с един друг голф и той светеше бая по-наситено.Даже момчето го беше намалил малко, защото иначе дразни.Така като гледам обаче май за да го извадя тоя километраж и волана трябва да падне.

Потребителски аватар
sto4o
Автомобил: Leon
Двигател: ARL

Мнениеот sto4o » Чет 18 фев 2010 12:25

MeM написа:Мерси за инфото колега!Относно светлината увеличено е до края и пак е доста слабо.Даже в ъгъла на единия дисплей на таблото се получава дразнещо тъмно петно.Днес сравнявах с един друг голф и той светеше бая по-наситено.Даже момчето го беше намалил малко, защото иначе дразни.Така като гледам обаче май за да го извадя тоя километраж и волана трябва да падне.

Не е задължително да махаш волана. Таблото много лесно се вади после диодите са ужасни за смяна. С син цвят са отбелязани диодите на втората снимка. Ако искаш да видиш как се сваля таблото кажи и ще кача снимки.

MeM
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MeM » Чет 18 фев 2010 13:36

sto4o написа:
MeM написа:Мерси за инфото колега!Относно светлината увеличено е до края и пак е доста слабо.Даже в ъгъла на единия дисплей на таблото се получава дразнещо тъмно петно.Днес сравнявах с един друг голф и той светеше бая по-наситено.Даже момчето го беше намалил малко, защото иначе дразни.Така като гледам обаче май за да го извадя тоя километраж и волана трябва да падне.

Не е задължително да махаш волана. Таблото много лесно се вади после диодите са ужасни за смяна. С син цвят са отбелязани диодите на втората снимка. Ако искаш да видиш как се сваля таблото кажи и ще кача снимки.

Ако не те затруднявам качи снимките.Много ще са ми полезни.

Потребителски аватар
sto4o

Мнениеот sto4o » Чет 18 фев 2010 14:16

само внимавай има 2 болта които се развиват за да излезе таблото най-добре да ги развиеш с магнитна отверка защото има опасност да паднат и тогава :banghead: ще ти дръчат постоянно.

Последна промяна от sto4o на Чет 18 фев 2010 14:21, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
sto4o

Мнениеот sto4o » Чет 18 фев 2010 14:17

ето и останалите
Прикачени файлове
6.JPG
7.JPG
8.JPG
9.JPG

MeM
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MeM » Чет 18 фев 2010 16:04

Много благодаря!Обяснение като по учебник.Ще се справя.

MeM
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MeM » Пет 26 фев 2010 11:27

Колеги, колко ролки и колко ремъка трябва да се сменят на AHF мотор?Един вика 4 друг 6...Аз до колкото виждам 1 ролка за климатика, 1 за хидравликата, 1 обтяжна ролка и 1 май на алтернатора се пада + 1 ангренажен ремък и 1 пистов ремък + водна помпа.Това ли е всичко което трябва да се смени за да се кара колата абсолютно спокойно?

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 26 фев 2010 12:36

MeM написа:Колеги, колко ролки и колко ремъка трябва да се сменят на AHF мотор?Един вика 4 друг 6...Аз до колкото виждам 1 ролка за климатика, 1 за хидравликата, 1 обтяжна ролка и 1 май на алтернатора се пада + 1 ангренажен ремък и 1 пистов ремък + водна помпа.Това ли е всичко което трябва да се смени за да се кара колата абсолютно спокойно?

Не. Ангренажа върви с 4 ролки.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”