Покрива на полото БРЪМЧИ :(

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
kimbaten
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Покрива на полото БРЪМЧИ :(

Мнениеот kimbaten » Вто 02 май 2006 9:21

Колеги, има нещо което ме дразни много. Откак сложих повечко бас в багажника забелязах, че покрива трепери и издава много неприятни шимове в следствие на вибрациите .. после се заслушах и установих, че този шум всъщнос винаги ме е дразнел и преди да има музика и така и не можах да го открия до сега - не е само от музиката.От едната страна на покрива има лека вдлъбнатина но не е от удър ами все едно някой се е подпрял (така я купих, даже не бях я видял отначало).. имам странното чувство че гадните вибрациики се получават от допира на ламарината с нещо отвътре, въпроса ми е може ли да подпира примерно в тея рамена които опъват тапицерията на тавана? Някой има ли опит да сподели какво мога да направя за да реша досадния проблем? Аз съм комби - сиреч имам МНОООГО дълъг таван - двете релси отгоре ги стегнах - мислех че е от тях - но не помогна - споделете моля, да се опитвам ли да свалям тапицерията? ако не е много трудно - кажете как? Изобщо ще съм благодарен за всякакви идеи - разчитам на вас :)

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Вто 02 май 2006 19:51

И при мен е същото. Разлепил ти се е тавана накъде и понеже има некъв найлон между ламарината и ватата за това скърца.Не се занимавай с разлепване на тавана ами пускай баса по яко и нема да го чуваш. :lol: Ако все пак решиш да го сваляш направо лепи Dainamat и ще се родиш , верно скъп е ама прави чудеса. :horror:

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Сря 03 май 2006 0:07

POLO PAVLETI написа:...Dainamat и ще се родиш , верно скъп е ама прави чудеса. :horror:

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=16323
а тва знаеш ли го? и не е скъпо... ша почвам и тази дейност като останат 2-3 дни ;) свободия....

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Сря 03 май 2006 8:22

wili98 написа:
POLO PAVLETI написа:...Dainamat и ще се родиш , верно скъп е ама прави чудеса. :horror:

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=16323
а тва знаеш ли го? и не е скъпо... ша почвам и тази дейност като останат 2-3 дни ;) свободия....

Тва го знам Вили , но не мисля че ще има ефекта на Дайнамата.А и става въпрос за покрив на кола, ако тръгнеш да го клепаш с лепила и некви парцали най много да ос...ш цялата кола.Ако става въпрос за багажник да ,става там никой не гледа ама за купето смятам че ще стане грозотия.Това разбирасе е мое мнение.

Потребителски аватар
kimbaten
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kimbaten » Сря 03 май 2006 9:10

Сори за тъпия въпрос ама какво по-точно е тоя Дайнамат? някаква изолация?

...а тавана как е хванат? смисал тапицерията трудно ли се сваля и по-важното - трудно ли се връща обратно :lol: хахахаха - някой правил ли го е?

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Чет 04 май 2006 10:38

http://www.toyaga.org/bg/dynamat
Ей за тва става въпрос. Шумо изолация.А относно свалянето на тапицерията на тавана доколкото съм виждал лесно се сваля но трудно се качва.Дано да съм ти бил полезен.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Чет 04 май 2006 10:47

POLO PAVLETI написа:....Тва го знам Вили , но не мисля че ще има ефекта на Дайнамата.А и става въпрос за покрив на кола, ако тръгнеш да го клепаш с лепила и некви парцали най много да ос...ш цялата кола.Ако става въпрос за багажник да ,става там никой не гледа ама за купето смятам че ще стане грозотия.Това разбирасе е мое мнение.

PAvleti.... на този материал това му е работата.. както и на динамайта ;)
Според мен разлика надали ще усетиш.. тези типове дори бяха дали таблици, с свойствата.. тоз динамайт.. освен че е скъп, не моига да намеря никъде характеристиките за него..
+ това ако не ме лъже паметта и двете са с еднакви дебелини...

Като го направя.. ще свиркам да дойдеш да го видиш ;) ша си прецениш сам...

ИЗвинявай ама тоз динамит.. направо ми идва половин кола...

ааа днес отивам си взема белите мигачи..
38 кинти двата ;) - Валкор

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Чет 04 май 2006 19:45

Вили ,първо Дайнамата е с няколко размера дебелина като най дебелия е почти 5 санта.Второ , надали ще успееш да докараш същата изолация с подръчни материали.Верно че е скъп ама ако успееш да си го внесеш от вън и се заемеш сам да си го налепиш сигурно ще ти излезе тройно по евтино.Аз вече съм пуснал ушенце за вкарване от вън и ако стане ще бъде супер.Евала за мигачите , много добра цена.

Потребителски аватар
kimbaten
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kimbaten » Чет 04 май 2006 21:55

POLO PAVLETI написа:...относно свалянето на тапицерията на тавана доколкото съм виждал лесно се сваля но трудно се качва...

днеска го разгледах внимателно... с намерения както се казва :D според мене трябва да се свалят ВСИЧКИ уплътнения то отива под тях :( и няма начин да е лесно връщането... а за изкъртването нема 2 мнения че ще е доста по-лесно... въпроса е че никъде не намерих обяснения как става най-лесно - не ща да го прецакам :shock

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Пет 05 май 2006 9:57

По добре не се захващай с това.Върти ми се една идея обаче, ако с спринцовка вкараш някво моментно лепило на мястото където ти скърца ,дали няма да се получи нещо? предполагам скърцането ще изчезне,знам ли според мен това е вариант.Тапицерията на тавана е на дупчици така че няма да я прецакаш, а предполагам и със силикон ще стане.

Потребителски аватар
kimbaten
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kimbaten » Пет 05 май 2006 16:17

POLO PAVLETI написа:По добре не се захващай с това.Върти ми се една идея обаче, ако с спринцовка вкараш някво моментно лепило на мястото където ти скърца ,дали няма да се получи нещо? предполагам скърцането ще изчезне,знам ли според мен това е вариант.Тапицерията на тавана е на дупчици така че няма да я прецакаш, а предполагам и със силикон ще стане.

аз си го мислех същото това за някаква такава "безкръвна операция" обаче друг е въпросът как по точно ще разбера къде скърца - аз мога да предполагам къде е горе долу ама тва "горе-долу" е около 15 сантиметра в диаметър - знам ли кво подпира? а си нямам никаква идея ква е конструкцията отдолу никога не съм виждал разглобен таван до сега... :roll:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”