Здрабейте колеги,
от няколко дена ми се върти една идея в главата
много сериозно съм се замислил да си сменям двигателя на колата - Г3, 1800куб. 90 к.с. код : АDZ
не 4е на този му има нещо, даже много съм доволен, ама ми се иска да има нещо по-серизно под капака,
Интересуваме ако има някои запознат в тази област, да ми каже какъв двигател да си търся по-добър от този
например - по-пъргав и така да се каже да върви повече
за сега съм се спрял на 2000 куб. 135к.с. с инжекцион !
Мерси предварително на всички.
Подмяна на двигател
- P4v3l
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Подмяна на двигател
какъв е кода на двигателя дето искаш да слагаш ?
- dragnev
- Автомобил:
- Двигател:
karakonjul написа:какъв е кода на двигателя дето искаш да слагаш ?
Все още не съм решил, за това питам и приемам съвети !
- P4v3l
- Автомобил:
- Двигател:
dragnev написа:karakonjul написа:какъв е кода на двигателя дето искаш да слагаш ?
Все още не съм решил, за това питам и приемам съвети !
аха така кажи ........ продай си колата ..... АБФ .... подфорум Продава .... около 3000-3500 лв

- dragnev
- Автомобил:
- Двигател:
Колега неискам да си сменям колата - само двигателя , много е запазена.
за това и заглавието на темата е ПОДМЯНА, ако можеш дай някои съвет за двигател, иначе само да си чешеме езиците е много тъпо !
за това и заглавието на темата е ПОДМЯНА, ако можеш дай някои съвет за двигател, иначе само да си чешеме езиците е много тъпо !
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Ех, ей така някой като каже "Ама много запазена, не искам да я продавам, само да сменя двигателя"... колкото и да е запазена е кола на 14 години. Кошията, нервите и парите, които ще хвърлиш, ще са повече отколкото ако си купиш кола с двигателя, който искаш. По питането ти съдя, че не си сменял двигател досега и че вероятно някой "майстор" ще си изкара месечната заплата от теб. Ако действително е така, изобщо не си давай парите, освен ако се чудиш какво да ги правиш и са ти излишни.
Ако двигателят ти е наред изобщо не го пипай, че не се знае на какъв ще попаднеш. При теб май има смисъл само ако го смениш с нещо от сорта на АБФ или някой шестак, иначе не виждам никаква идея да дадеш една шапка пари за 2.0 8В мотор, за да го монтираш на колата си. Такъв двигател 2.0 инжекцион (то за тези коли няма карбуратор де) със 135 к.с. за първи път чувам
Ако двигателят ти е наред изобщо не го пипай, че не се знае на какъв ще попаднеш. При теб май има смисъл само ако го смениш с нещо от сорта на АБФ или някой шестак, иначе не виждам никаква идея да дадеш една шапка пари за 2.0 8В мотор, за да го монтираш на колата си. Такъв двигател 2.0 инжекцион (то за тези коли няма карбуратор де) със 135 к.с. за първи път чувам

2.0 -16 V 136 к.с. 9A се води мотора и се слага на пасат В3.Ами механична инжекция и няма смисъл да се занимаваш според мен.Като искаш по-мощен по-добре е да минеш направо на ABF 150 к.с. ,ама действително си е занимавка,общо взето трябва да имаш примерно една ударена кола с този мотор при теб и всичко необходимо да ти е подръка щото то не е само мотора и като цяло наистина ще ти излезе по-дебело отколкото да продадеш твоята и да си вземеш направо по-мощна ,без да се занимаваш с кърпени работи ,освен ако някой не ти подари мотора с всичко необходимо/на първо четене ми изникват компютър , скорости, съединител , полуоски/ ,както и спирачките и окачването от G3 GTi 16 V
.Така или иначе ги остави тея работи с много запазената 15 годишна кола ,едва ли си с някаква уникално запазена гаражна 3-ка на 5 хил.км. от пенсионер моряк купувана
,така че все ще намериш някоя дето да е поне колкото твоята запазена и с по-мощен мотор на разумна цена.Успех все пак ако ти се занимава !

- dragnev
- Автомобил:
- Двигател:
Харесвам този двигател, но тои е на VW Пасат с инжекциона, за това писах че съм се спрял на него, защото доста пъти съм го карал, иначе незнаех че по-високия клас двигатели на Голф нямат. Тия дни ще разгледам по моргите в района с какво разполагат и за какви парички става въпрос.
- P4v3l
- Автомобил:
- Двигател:
dragnev написа:Колега неискам да си сменям колата - само двигателя , много е запазена.
да тъпо е да пуснеш тема че искаш да си смениш мотора ама не е ясно какъв искаш и искаш друг някой да ти го избере

А иначе съвета съм ти го дал ама ти не си го разбрал, тоя мотор на който си се спрял най-вероятно е 9а макар че той както казаха е 136 коня и не се слага в Голф 3, което означава повече преправяне и по спомен е с механична инжекция, АБФ-а е твоя мотор но дали си заслужава да вземеш мотор който със поставянето и всички чаткалъци ще ти излезе около 2000 лв +- 200-300 лв в зависимост кой го слага и колко е читав и ......., и кво излиза че за + 1000 лв си взимаш цяла кола без даже да я правиш и най-хубавото може да я покараш преди да я купиш да видиш какво е щото може да не ти стигнат кобилите

п.п. ама ако боднеш един в10 би ще останеш по-доволен

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
vw16v написа:2.0 -16 V 136 к.с. 9A се води мотора и се слага на пасат В3.Ами механична инжекция и няма смисъл да се занимаваш според мен.
Верно бях забравил за този мотор, моля колегата да ме извини. И все пак мисля, че не си заслужава. Продай този и си вземи един Голф или Пассат с какъвто мотор те кефи. Още повече като ще го купуваш от морга - не знаеш колко време е стоял, от каква кола е, как е стопанисвана колата (съответно и мотора). Карай си колата и си свиркай и не се занимавай с глупости, освен ако наистина нямаш излишни пари

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Колектор, генерация, Stage 3 спортен вал със софтуер, филтър спортен и си ти, вместо да сменяш мотор отпуши тоя 

- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Колко пари си подготвил ???
За мен е оправдано да смениш мотора само с двигател от 4ка-1.8Т или 1.9 ТДИ с поне 116 коня или нагоре...
За мен е оправдано да смениш мотора само с двигател от 4ка-1.8Т или 1.9 ТДИ с поне 116 коня или нагоре...

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Dead man написа:Колко пари си подготвил ???
Да и 6 скорости от помпа дюза и ше има най-тъпия голф 3 на света

- dragnev
- Автомобил:
- Двигател:
Като ще го удряме не базик - аз си мисля че 6 ск. са малко, направо 8,9 му слагам да стане като сувалка и да летя до Марс през 2,3 дена. Колега като си толкова о... и знаещ, ти какво толкова специално караш я напиши да те видиме и тебе, или е много лесно да даваш съвети на чужд гръб и да се исказваш във всяка обява за да си запълваш времето, а пък в краина сметка някои като поиска мнение и съвети да му се пишат отговори кои каквито намери - верни и неверни, и после всеки да пише - нали за това е форума да си помагаме. Е аз питам къде е тази помощ сега ?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”