Ixidor написа:Абе дано след всичко изписано тук и друго хора (освен мен) каращи със задни летни да си вземат поука.

Ixidor написа:Абе дано след всичко изписано тук и друго хора (освен мен) каращи със задни летни да си вземат поука.

tisho_psg написа:Ixidor написа:Абе дано след всичко изписано тук и друго хора (освен мен) каращи със задни летни да си вземат поука.

fox_vt написа:tisho_psg написа:Ixidor написа:Абе дано след всичко изписано тук и друго хора (освен мен) каращи със задни летни да си вземат поука.
Аз карам вече втора зима с летни гуми отзад вярно нови са но летни,но няма пари за зимни се събирам събирам и се искача нещо.Миналата седмица ходих до София през Плевен точно гогато валеше големия сняг и беше бедствено положение-11 часа отиване и връщане на отиване 5 човека на връщане двама.Е връщането беше по гадно той пътя замръзнал бабуни колата ходи къдет си иска,на няколко места ми се изправи косъма.Но златното правило е караш винаги на 2000 об не по малко щото ако ти се наложи да дадеш газ да има вътък иначе ще е късно.Друго при приближаване на насрещно МПС съвсем леко се отпуска газта плавно и при приближаване на 5-10 метра на двете МПС та се подава газ и колата се стабилизира.В такива случаи много помага АБС ако случайно се завърти колата е хубаво когато се направи завъртане на 180 градуса да се натисне педала до долу АБС а си върши останалото(това в случай че не си се фраснал вече).Всичко това е за коли с предно задвижване със задно е съвсем различно-друго важно нещо на баир се дава газ щото предното там умира просто но после на спускането вероятноста за завъртане скача двойно поради спиращото действие на двг.Има и друг принцип мн важен никой не се е родил научен-една зима две зими и на третата вече ще се свикне

svetlin написа:...
мога да им покажа как се изправя колата при занасяне от 90 градуса с прецизно подаване на гас нещо което ми се е налагало да правя единствено при тестове които сам съм си предизвиквал а не защото съм се докарвал заради гумите до такава инфарктна ситуация
Ixidor написа:svetlin написа:...
мога да им покажа как се изправя колата при занасяне от 90 градуса с прецизно подаване на гас нещо което ми се е налагало да правя единствено при тестове които сам съм си предизвиквал а не защото съм се докарвал заради гумите до такава инфарктна ситуация
Както казваше един инструктор: "Боя си е бой, каратето си е карате".
Горното мисля важи и за такива симулирани ситуации - нямат почти нищо общо с the real life. Поне от моя опит. И аз съм ходил доста пъти да симулирам....
hooligan_sk написа:fox_vt написа:tisho_psg написа:Ixidor написа:Абе дано след всичко изписано тук и друго хора (освен мен) каращи със задни летни да си вземат поука.
Аз карам вече втора зима с летни гуми отзад вярно нови са но летни,но няма пари за зимни се събирам събирам и се искача нещо.Миналата седмица ходих до София през Плевен точно гогато валеше големия сняг и беше бедствено положение-11 часа отиване и връщане на отиване 5 човека на връщане двама.Е връщането беше по гадно той пътя замръзнал бабуни колата ходи къдет си иска,на няколко места ми се изправи косъма.Но златното правило е караш винаги на 2000 об не по малко щото ако ти се наложи да дадеш газ да има вътък иначе ще е късно.Друго при приближаване на насрещно МПС съвсем леко се отпуска газта плавно и при приближаване на 5-10 метра на двете МПС та се подава газ и колата се стабилизира.В такива случаи много помага АБС ако случайно се завърти колата е хубаво когато се направи завъртане на 180 градуса да се натисне педала до долу АБС а си върши останалото(това в случай че не си се фраснал вече).Всичко това е за коли с предно задвижване със задно е съвсем различно-друго важно нещо на баир се дава газ щото предното там умира просто но после на спускането вероятноста за завъртане скача двойно поради спиращото действие на двг.Има и друг принцип мн важен никой не се е родил научен-една зима две зими и на третата вече ще се свикне
Мерси за разяснението Шуми

svetlin написа:Естествено че става въпрос за симулирана ситуация. До сега от толкова години не съм допускал да стане реална

Mo0ny написа:При спиране или намаляне в този случай не е ли по добре да се използва ръчната?
pakumba написа:ама нужни ли са тези морафети като със зимни няма нужда от такива изпълнение и вместо да трепериш постоянно и да се товариш... със зимни освен това ще можеш да карах и с някоой и друг км по-бързо, когато преходите са дълги е много важно, още помня как карах с 20-30 една зима и пътувах 11 часа и спах 6 в колата
Това е смисъла - не че не може и иначе, но така получаваш спокойствие и сигурност. Подобна е ползата и от ABS, ESP и т.н, а не че са задължителни или че с тях може да се кара по-бързо и да се спира по-рязко.

hooligan_sk написа:fox_vt написа:tisho_psg написа:Ixidor написа:Абе дано след всичко изписано тук и друго хора (освен мен) каращи със задни летни да си вземат поука.
Аз карам вече втора зима....
Мерси за разяснението Шуми
.Паметниците и некролозите по пътищата за съжаление не подлежат на "рестарт" както НФС пистата
. Вариантите това да се избегне е внимателно подаване на газ по вереме преминаване на опасния участък (т.е. ние си дърпаме гъза, а не той нас) и дебнене за въртеж, че да контрим с волана.
. Едната зима не посмях така да излизам от града. За това пък бая народ със зимни гуми гледах как се млатят, "'щото със зимарките са им много стабилни колите...". Мойта шейна не ми оставяше миг покой и винаги дебнех за завъртане.
. Има я и разликата, че като си засечем пърдялника, той по-трудно тръгва да ни изпреварва от другата страна, автомобила се стабилизира по-лесно и с по-малко усилие (т'ва пак кат' сме със зимни патъци).
. Единия път не разбрах, че има лед, завъртях се, хапнах сняг. Върнах се, да го пробвам пак завоя - в същата посока. Втория път завъртях колата предварително, че като кацна в завоя да не завивам, а само газ да давам, ам ни фатя - она са лизга и пак ядох сняг. Стигнах до изввода, че леда е прекалено хлъзгав за моите възможности, тези на колата и тези на гумите
. Трети път не го пробвах.Върни се в “Общи автомобилни дискусии”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 29 госта