Проблем с VW Golf 3 1.8mono преразход
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с VW Golf 3 1.8mono преразход
Колата е VW Golf 3 1.8 75 коня моноинжекция бензин,дава ми разход 8 извън и 12 градско.Какъв е проблема според вас за преразхода,към кои сервизи в Бургас да се обърна и какви тестове да се направят?Ако сложа газ ще сгреша ли?
- VENISH_GOLF_3_GT
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Проблем с VW Golf 3 1.8mono преразход
колега на мен това ми се струва нормален разход особено сега зимата и аз сам с такав мотор ама на гас и сега по студа погорва,но колегите и те да кажат
- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
как го засичаш разхода?
- sPellBouND
- Автомобил:
- Двигател:
Разхода е съвсем нормален, даже е много добре сега в студа. Иначе го засечи точно като напълниш до горе, измини 100км и пак го допълни. Това е разхода.
-
- Автомобил:
- Двигател:
засякох го лятото от пълно до пълно.Ходих днеска при един познат измери ми напрежението на ламда сондата и даде 0,08 и каза че не е добре май е за смяна(170лв
).Другото което е аз я карам на кратки разстояния от Зорница до ВХТИ което е 2км в едната посока т.е я карам със студен мотор и като му казах това той каза че може и от това да е(за градския разход имам предвид)-в икономичен режим влизала след 4км т.е като загрее мотора,а за извън градско ми каза че за този мотор е добре 7-7,5л.Незнам кво да прая двуомя се да сменям ли да не сменям ли?Газ ако и сложа проблем ли е за двигателя?

- ozyrus
- Автомобил:
- Двигател:
колега моя двигател е същия,имам и газово и на мен ми гори 12ка ама на газ,ама е напълно нормално според мен.Ти като я караш по 2-3 к.м какво очакваш.А колкото до сондата,според мен ако не работи както трябва то и колицата няма да работи нормално,в действителност ако я смениш ще ти падне разхода ама като си върви колицата не я пипай,разхода си е ок.А за газовото ако имаш финикийски знаци слагай,зависи по колко караш ама за половин година се избива,при мен лично като изключа нечовешките студове 10ка смесено ми гори така че струва си.
- Yankee
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Много го настънпваш
И аз карам 1.8 чист бензин с леко каране пада 10 градско 7 извън. Само че е карбуратор. Не е много при ословие че бургас е мн по голям град от плевен с повече задръствания и т.н.

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Колега, според мен е абсолютно добър този разход. Не се впрягай да влизаш в приключения. 12/100 градско на къси разстояния е нормално, даже е малко 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”