в3 не завърта изобщо стартера
в3 не завърта изобщо стартера
Здравейте!КОЛАТА МИ ТАЗИ СУТРИН НЕ ЗАПАЛИ
Пасат в3 1,8 двигател рв.Всъщност се чу само едно жужене и така няколко пъти след което тръгнах пеша.Дори не завъртя стартера,а той е нов няма и 8 месеца,а акумулатора е само на 7 месеца.Дали не е от влагата?Като гледам всички клеми са чисти и добре стегнати...,а акумулатора е на зелена точка...

- bobcho
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: AFN 1997
Re: в3 не завърта изобщо стартера
Възможно е причината да е в клемореда на контактния ключ.Контактите му се скапват и няма подаване на ток към стартера, контакта си го има, но стартера не.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Направи си проба и подай директно напрежение на стартера( на шпилката след шалтера)!Ако завърти така значи има проблем с шалтера!Пробвай и да откачиш проводника от шалтера(черен с червено)-това е от положение стартер на конт.ключ!На неговото място също подай +12в за проба!Ако от там сработи значи е това ,което казва Бобчо-клеморед!
Благодаря
Засега откачих акумулатора и тая нощ ще го зареждам,защото междувременно изгуби зелената точка и утре като съмне пак ще пробвам-дано е от акумулатора
,а е гаранционен-италиански-с 2 години гаранция...

Между другото не паля от ключа-там давам само контакт,а паля от друго копче ключ-маса 

- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Ключ маса е съвсем друго нещо
Твоето е старт бутон! 

-
- Автомобил:
- Двигател:
според мен е бендикса...зъбчатката/бендикса/ лагерува на едни малки ролчици.Принципа е като контрата на велосипед-напред дава,назад не.Точно в затягащото положение,след като котвата изхвърли бендикса,стартера развърта маховика.Ако ролчиците са износени,то те боксуват в окръжността си и се чува жужене.Понякога рядко но зацепват,като им дойде на ум...Смяна с нов-бендикс. Цената му е около 18-20 лв.Дано съм помогнал.
Тази сутрин запали от втория път,третия не ,четвъртия пак запали.Склонен съм да мисля ,че е от бендикса ,защотото това жужене ми прилича сякаш не маже да зацепи поради износени зъби,а аз си знам че е на 20 г и не е сменян.Така ,че отива на ремонт-ще пиша за резултата 

bobcho написа:Възможно е причината да е в клемореда на контактния ключ.Контактите му се скапват и няма подаване на ток към стартера, контакта си го има, но стартера не.
Браво-точно в десятката