къде са подгр.свещи на Б5.5 2.5TDI V6 (AKN) ?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
_Technics
Автомобил: VW Passat 2002
Двигател: AKN V6 350HP
Контакти:

къде са подгр.свещи на Б5.5 2.5TDI V6 (AKN) ?

Мнениеот _Technics » Нед 07 фев 2010 23:30

Здравейте колеги, пръснах се да търся въобще някаква тема за този двигател 2.5 ... няма всички са с 1.9 ... само аз ли акрам такъв мотор ?:) както и да е ;)
Имам проблеми с паленето при температури по ниски от -10°C ... пали но не всички цилиндри работят и отзад ест. пуши! С течение на секунди (до към минута и полжина ако е -20°C) като се поразвърти малко мотора започват да припалват и другите цилиндри, т.е. работата му се подобрява и вибрациите намаляват. Предполагам, че проблема е в подгревните свещи, т.к. не е Дюзопомпа (там имаш нямаш свещи няма никакво значение с това налягане на дюзите..) та свалих кората гледах гледах .. неможах да ги намеря къде са, въобще някакви по дебели кабелчета за тяхното захранване неможах да видя. Някой ако може да помогне ще съм благодарен !!! А пък аз вече ще разбера има ли изгорели няма ли кои и т.н.т., А всъщност ако знаете и къде е кабела захранващия ако се вижда някъде ще му закача ампер-клещи за прав ток и по тока горе долу ще ми се изясни положението ... ?
Благодаря предварително ! ;)

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Re: къде са подгр.свещи на Б5.5 2.5TDI V6 (AKN) ?

Мнениеот fox_vt » Нед 07 фев 2010 23:34

Колега някъде по главата са огледай хубаво трябва да имат обща шина метална или пластмасова.А ако ми намериш ампер клещи за прав ток ще те черпя квото кажеш mhihi mhihi .

gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogovaseev » Пон 08 фев 2010 7:46

колага ако не може6 пак да ги открие6 направи една снимка на мотора сложия тук и 6те ти покажем каде са.ина4е на 2,5 са зад инжекторите посока кам калниците мисля.успех :beer

Потребителски аватар
niko_77
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niko_77 » Пон 08 фев 2010 14:37

Не е към мен въпросчето, но да кажа че има ампер клещи за прав ток, имах такива в бившата работа и даже ги давах на един приятел да си мери тока на свещите :)

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Вто 09 фев 2010 15:59

Прав си като се поразрових видях че наистина има :beer

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Сря 10 фев 2010 20:51

По спомени на моя мотор бяха м/у входящите колектори и капаците на главите, и не са на шина а всяка си е с отделен кабел, който накрая завършва с ъглов куплунг. Куплунзите са черни. На снимката по-долу ще се ориентираш. Като ги сваляш обаче много внимавай и пръскай здраво с WD40 понеже главите са ни алуминиеви, а свещите са стоманени и запичат. Освен това преди да тръгнеш да развиваш свеща с компресор продухай нишата да не вкараш прах в цилиндрите. Най-много внимавай с развиването, че ако прецакаш резбата после трябва да сваляш главата. При мен най-трудно излезна на шофьорската глава свеща която е най-отпред. Просто не напъвай, а лека полека, даже ако се наложи върни назад и тогава пак развий и би трябвало да излезнат без проблем. Ако не си сигурен, че ще се справиш без да съсипеш нещо отиди на майстор, няма да е много по-скъпо.

Късмет!
Прикачени файлове
Glow Plug Connectors.jpg

Потребителски аватар
BRANDENBURG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BRANDENBURG » Пет 19 фев 2010 18:23

Здрасти колега добре си се насочил и аз имам същия мотор АКН и на -10 пали като танк един след един цилинрите и пуши чак след минута всичко се нормализира.А свещите се намират между капака на главата и колектора които влиза в цилиндрите съответно на едната глава и на другата.

Върни се в “Дизелови агрегати”