Здравейте колеги,
Пасатът е Б2, 1.6Д. След палене, лампата за зареждане на акумулатора не гасне ако не се подаде газ. Не, че това нещо пречи, защото след потегляне се подава газ и изгасва, ама търся някакво логично обяснение за това. Ремъците са ОК, не буксуват. Със сигурност някой знае защо става така. Други пък могат да кажат "да ти имах проблема", но си мисля, че не е нормална тази работа.

Пасат Б2-лампата на акумулатора не гасне след палене без газ
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Re: Пасат Б2-лампата на акумулатора не гасне след палене без газ
Това така трябва да бъде!Лампата трябва да гасне на около 1200 оборота и повече да не светва.А ако е студено и пали на смукач колата няма как да го видиш защото мотора дига тези обороти и гасне...Значи системата си работи!
- DimitarBT
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател: 2E
- Контакти:
абе....мисля че трябва да се направи една профилактика на генератора.мойта гасне без да давам газ,и на много автомобили(да не кажа всички които съм се качвал)гаснат без газ.Можеби са четчици.Хубаво е да го занесеш на доверен майстор,щото ако е на който и да е майстор със сигурност ще ти изкара проблем 

-
Даже в ръководството за тези модели,голф1,голф2,пасат б2 и тн,го има отбелязано това нещо.Ако пък искаш да си по-спокоен,зимаш един мултицет за 5 лв от близкия магазин и мериш.Без товар при запален мотор трябва да е между 13.8 до 14.5,със товар(тоест при тази кола фарове и парно,не би трябвало да пада под 13,8).Съветвам те да мериш след малко по-дълъг път(поне 20-ина километра),за да бъде измерването по-точно.
- HukuTyY
- Автомобил: Vw Passat B4
- Двигател: ABF 16v
Колега недей да пипаш нищо по колата.Ние в фирмата имаме един Volkswagen на годините на твоя автомобил.Също е дизел и като го палиш в началото лампата си свети.Но след като подадеш малко газ и лампата изгасва,дори и след това да се върне обратно на същите си обороти.Карат го така вече 4 год(с един и същ акумулатор) и досега няма никакви проблеми.Пали си и на -20градуса,така че недей дасе занимаваш.Просто така е направен. 

-
HukuTyY написа:Просто така е направен.
Това исках да кажа и аз!

- DimitarBT
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател: 2E
- Контакти:
не споря...нали за това е форум.всъщност сега се замислям че при дизела е възможно това поведение и се приема за нормално
-
Не само при дизела,два стари голфа имах бензинови и двата бяха така.Карал съм ги с години без проблеми.И си прав,форума е за това,не спорим а даваме правилния отговор за да е спокоен човека.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
HukuTyY написа:Колега недей да пипаш нищо по колата.Ние в фирмата имаме един Volkswagen на годините на твоя автомобил.Също е дизел и като го палиш в началото лампата си свети.Но след като подадеш малко газ и лампата изгасва,дори и след това да се върне обратно на същите си обороти...
...Пали си и на -20градуса,така че недей дасе занимаваш.Просто така е направен.
Е това исках да чуя! Иначе, генераторът е обслужван скоро, зарежда нормално. Мисля си, че като не създава ядове, да не се пипа нищо, за да не стане по-лошо.
Благодаря за отговорите.
Поздрави!
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Наблегни повече на това :
Иначе и аз имам Голф 1.6 ТД ,точни така се държи , инсталацията ми със сигурност е изправна . Има начин да се отстрани това явление (според мен не може да се нарече проблем
) , но с отваряне на таблото , сменя се едно резисторче , но няма смисъл .
На Пасата си гасне нормално .
lion_heart002 написа:....зимаш един мултицет за 5 лв от близкия магазин и мериш.Без товар при запален мотор трябва да е между 13.8 до 14.5,със товар(тоест при тази кола фарове и парно,не би трябвало да пада под 13,8)...
Иначе и аз имам Голф 1.6 ТД ,точни така се държи , инсталацията ми със сигурност е изправна . Има начин да се отстрани това явление (според мен не може да се нарече проблем

На Пасата си гасне нормално .
Върни се в “Дизелови агрегати”