:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

педала на съединителя , нещо хруска

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
boreca999
Автомобил:
Двигател:

Re: педала на съединителя , нещо хруска

Мнениеот boreca999 » Пет 19 фев 2010 8:53

здравейте колеги,
гледам два дена и не мога да разбера как и по каква последователност се сваля таблото/или волана/или незнам какво за да достигна до конзолата на педалите.моля ако може някой да помогне.
ПОЗДРАВИ

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Пет 19 фев 2010 10:37

За да стигнеш до магарето на педалите не се маха ни табло ни волан а се маха шоф жабка и кората под нея която пази бушоните след това залягаш и една по една махаш предпазните пласмаси около конзолата има една странична която пази бушониерата от педалите и стигаш до нея ама е доста неудобно за работа някъде бях описал как се стига до педалите но не се сещам сега къде е.А ето заповядаи viewtopic.php?f=7&t=183531

Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dizel_fen » Пет 19 фев 2010 20:46

И аз го имам този шум-Казаха ми тресчотка е!! И нищо-всеки вика -Карай няма страшно и аз карам! Ама е неприятно,ама пустите му пари-все не достигата иначе ще го оправя :012:

Потребителски аватар
kickcho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickcho » Пет 19 фев 2010 20:51

И аз имах този шум , докато един ден : viewtopic.php?f=7&t=177651

Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dizel_fen » Пет 19 фев 2010 21:16

kickcho написа:И аз имах този шум , докато един ден : viewtopic.php?f=7&t=177651

И как реши проблема-напиши ни да знаем ако се опита майстора да ме излъже за нов съеденител да му :dummy: :beat_butt2 :drinking: :fight: :duel :lsabre :seeex : sex :lol :061: :076:

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Пет 19 фев 2010 22:22

решението е със една втулка която се ползва за опора на бронята на жилото. Прави се на стругар за 5 лева.
Слагаш я и знаеш че нищо никога няма да се отпусне или износи , що се отнася до опората на жилото. Иначе самото жило , има "тресчотка" , която не е никаква тресчотка, и не работи по този начин.
Този механизъм може да скъси/удължи жилото със по малко от милиметър (говоря като степен, не като общ ход), така че автонагаждането е абсолютно точно. Принципа е прост. съчми и цилиндър, и един конус който при натискане на педала заклинва съчмите в цилиндъра... , оттам, бронята се разпъва, но не се събира! И т.н. ....
Че съм уморен...

Потребителски аватар
kickcho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickcho » Съб 20 фев 2010 4:30

Dizel_fen написа:
kickcho написа:И аз имах този шум , докато един ден : viewtopic.php?f=7&t=177651

И как реши проблема-напиши ни да знаем ако се опита майстора да ме излъже за нов съеденител да му :dummy: :beat_butt2 :drinking: :fight: :duel :lsabre :seeex : sex :lol :061: :076:

В темата съм писал как съм решил проблема ,а там колегата offside предложи и друго решение на проблема :beer

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”